»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 20 tra, 2026 6:28.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Državno u Makedoniji
Anketa je završila: pon 21 ožu, 2011 20:07.
Doći ću na Državno i natjecati se.
Doći ću u Makedoniju kao turist ili predletač.
Natjecao bih se u Hrvatskoj bude li organiziranog natjecanja.
Natjecat ću se na tekmama u Sloveniji i šire.
Ne zanima me ništa od navedenog.
Autor/ica Poruka
 Naslov: Anketa: Državno u MKD
PostPostano: sub 19 vel, 2011 20:07 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Anketa na Boxov prijedlog...

(moguće je glasati za dvije opcije)

8 Palac gore: : Franco, hrga, JERKO, jrabic, McB, Mirko, Nik01, Red Baron    
Vrh

Naslov: Re: Anketa: Državno u MKD
PostPostano: sub 19 vel, 2011 22:42 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Pozdravljeni,
eto pa smo na zacetku.... prvo nakon toliko godina Istre i Buzeta neki hoce tekmu negdje drugdje... neki hoce da se takmice sa slovencima... a kad sve to pokusavam rjesit potom isti koji su za promjene traze anketu...mislim da je vec podobna anketa bila na forumu... no moguce je i tako bolje... izrazite svoja misljenja, svoje stavove... da prav cajt znamo na cemu smo..
kad je pocela afera sa fai markicama i sam sam se pitao koliko ljudi , oprostite pilotov je spremno placati istu i takmiciti se... DP Cro organizirat za par pilotov je nesmisleno.
Pitate se mnogi zasto nema vise tekmi u CRO.... a pitajte se koji klub ali pojedinac je spreman preuzeti rizik financiske pusione ... Tici ko organizatori ocito jesu... ovih dana sam radio na financiskoj konstrukciji DP .... obavio visesatne pogovore sa makedoncima... zbijao cjene smjestaja, sendvica, probavo dobiti cim vec ugodnosti za pilote.... iz dosadasnjih organizacija znam da pravocasni dogovori nose ustedu jer ono sto dogovoris zadnj trenutak skupo placas, a danas svaki evro puno znaci...
2,5 evrov nije puno ali kad tih 2,5 evrov pomnozis sa 120 pilotov i sest dana dobijes ljepu sumicu a to je samo jedan od troskova kojih pa ima podosta...svaki evro uplacene kotizacije moras pravilno rasporedit da nepopusis...
Sada kad se zna cjena Fai markice se samo nadam da cete sudjelovati u anketi jer samo tako mozemo ko organizatori saznati vase misljenje... te pravocasno odustati od organizacije, nepotrebnih stroskov... ako ovogodisnje DP CRO nebude organizirano budite toliko principjelni i nepojavite se na DP SLO u Krusevu... jer potom sve price o stroskih prevoza, udaljenosti makedonije, neimanju kesa .... ostace price za malu djecu....

evo se dva linka za lakse rjesavanje ankete
viewtopic.php?f=11&t=1603
viewtopic.php?f=11&t=1776

lep pozdrav Sinisa

p.s. Box hvala sto si dao predlog za anketu.... imas jednodnevnu kartu za koristenje bazena u hotelu Montana :) i dvije skopske :beer:

3 Palac gore: : jrabic, McB, toni    
Vrh

PostPostano: sub 19 vel, 2011 23:18 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Mislim da nisi nikada od mene čuo da ne želim tekmanje, da ne želim da to vi organizirate ili da ne želim da to bude negdje drugdje. Isto tako, nisam ni među onima kojima Istra smeta. Glede Makedonije, priznajem, oduvijek sam vrlo oprezan jer neznam kakav će biti odaziv, a znajući da to navlačiš više zato što tebi nije problem putovati kao i još nekolicini. Ja ću biti tamo (odlučimo li tako u timu), ali si želim pomoći, kao što želim pomoći i tebi kao organizatoru da sagledaš koje su potrebe i mogućnosti (umjesto da glumiš uvrijeđenu cvećku). Istu stvar trenutno upitujem i svoje suborce kako bih dobio jasniju sliku o svemu. Naravno da je to usko povezano i sa trenutnim glupostima oko produljivanja dozvole. Neznam u kojoj mjeri to utiče na posjećenost natjecanju, ali prisustvo naših pilota na zimskoj ligi u Buzetu je bilo poražavajuće. Vidjet ćeš da je ljudima najveći problem utrka ponedjeljkom i utorkom (previše dana). Protiv toga (natjecateljskog turizma) bori se i HZS, pa je za oružje upotrijebio skuplju dozvolu. Odlazak u Makedoniju smatram bliskim, odnosno, dijelu natjecatelja to će biti predaleko da bi tamo išli samo zbog tekme.
Ponavljam svoj poziv od prije (koji vjerojatno nisi čuo): Makedonija je zaista predivna za letenje i Kruševo je super mjesto za to. Svakako to treba posjetiti jer ćete se dobro i jeftino zabaviti te napraviti neke od najljepših letova u karijeri.

1 Palac gore: : jrabic    
Vrh

PostPostano: ned 20 vel, 2011 8:07 
Offline     DHV 2

Član od: sub 05 ruj, 2009 13:13
Dao Palac gore: : 120 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 238 / Palac dolje: : 2
Meni fali odgovor:

"Doći ću ako uspijem uskladiti s familijom, financijama i GO"

mislim da nisam jedini koji se pronalazi u ovom odgovoru

LP
Prrrelac

3 Palac gore: : Draženko, hrga, VedranMRi    
Vrh

PostPostano: ned 20 vel, 2011 9:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Sinisa T. je napisao/la:
Pozdravljeni,
eto pa smo na zacetku.... prvo nakon toliko godina Istre i Buzeta neki hoce tekmu negdje drugdje... neki hoce da se takmice sa slovencima... a kad sve to pokusavam rjesit potom isti koji su za promjene traze anketu...mislim da je vec podobna anketa bila na forumu... no moguce je i tako bolje... izrazite svoja misljenja, svoje stavove... da prav cajt znamo na cemu smo..
kad je pocela afera sa fai markicama i sam sam se pitao koliko ljudi , oprostite pilotov je spremno placati istu i takmiciti se... DP Cro organizirat za par pilotov je nesmisleno.
Pitate se mnogi zasto nema vise tekmi u CRO.... a pitajte se koji klub ali pojedinac je spreman preuzeti rizik financiske pusione ... Tici ko organizatori ocito jesu... ovih dana sam radio na financiskoj konstrukciji DP .... obavio visesatne pogovore sa makedoncima... zbijao cjene smjestaja, sendvica, probavo dobiti cim vec ugodnosti za pilote.... iz dosadasnjih organizacija znam da pravocasni dogovori nose ustedu jer ono sto dogovoris zadnj trenutak skupo placas, a danas svaki evro puno znaci...
2,5 evrov nije puno ali kad tih 2,5 evrov pomnozis sa 120 pilotov i sest dana dobijes ljepu sumicu a to je samo jedan od troskova kojih pa ima podosta...svaki evro uplacene kotizacije moras pravilno rasporedit da nepopusis...
Sada kad se zna cjena Fai markice se samo nadam da cete sudjelovati u anketi jer samo tako mozemo ko organizatori saznati vase misljenje... te pravocasno odustati od organizacije, nepotrebnih stroskov... ako ovogodisnje DP CRO nebude organizirano budite toliko principjelni i nepojavite se na DP SLO u Krusevu... jer potom sve price o stroskih prevoza, udaljenosti makedonije, neimanju kesa .... ostace price za malu djecu....

evo se dva linka za lakse rjesavanje ankete
http://www.hpgf.org/viewtopic.php?f=11&t=1603
http://www.hpgf.org/viewtopic.php?f=11&t=1776

lep pozdrav Sinisa

p.s. Box hvala sto si dao predlog za anketu.... imas jednodnevnu kartu za koristenje bazena u hotelu Montana :) i dvije skopske :beer:

Evo anketa jasno pokazuje da se pilotima ne ide u Makedoniju na Hr državno,to nije više Hr državno nego balkansko ili ex yu prvenstvo,jebeš to,a priče op cijeni sendvića su smiješne,jedini trošak koji je uočljiv je trošak prijevoza,ja sendviće,vodu,i tako te gluposto dobivam sponzorski i neke slične stvari,jedini veći trošak je prijevoz,cijena smještaja u apartmanu za dvije tri osobe je 70kn po danu,i eto organizirajte ga na Gredi i ja ću vam pripremiti te cijene,možda i niže, 50kn spavanje po osobi i imamo natjecanje u HRVATSKOJ

Vrh

PostPostano: ned 20 vel, 2011 10:43 
Offline     DHV 2

Član od: sri 14 lis, 2009 18:20
Dao Palac gore: : 191 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 85 / Palac dolje: : 2
Makedinija je super odabir , jeftina i prijazna da te obore s nogu, samo me malo datum zeza....
Nazalost mogu dobiti GO u tom terminu ali kud s zenom i djecom???
Postoji Ohrid naravno ali nije se za mjeriti s nasim morem.
Smjestaj u Makedoniji osim u Ohridu je skoro pa djaba cak i hrana u restoranu je toliko jeftina da se ne usplati jesi u trgivini sendwice( rucak za dvojicu s komplernim asortimanon, juha meso salata.. 10eurica po glavi), mi smo u Skopju platili 3 soban stan 10 eurica dan a nalazili se u centru grada dok je na Ohridu cijena 5-7 eura po osob a i restorani su skuplji, naravno ,turizam.
Ovo s sportskim dozvolama i markicama me je malo prizemljilo jer sam trenutno bolestan( vodene kozice) pa necu stici poloziti na vrijeme , a tako sam se radovao.....
.... Bit ce slijedece godine!!!!!
Prema tome natjecati se necu a da idem kao predletac ne isplati mi se kad sve to imam i u lijepoj nasoj a k tome jos i djaba smjestaj u Kastelima za svoju obitelj!!!
Istra mi nikad nije dosadila niti ce a prednost joj je sto ima more gdje se zene i klinci mogu kupati dok mi letuckamo...
Organizatoru svaja cast i kapa dolje do poda na svom trudu i radu ulozenim u organizaciju ali nazalost necu moci ici...
Puno lijepih trenutaka u Makedoniji zelim svima!!!!
Zivili

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 15:14 
Offline     DHV 2-3

Sinisa T. je napisao/la:
...svaki evro uplacene kotizacije moras pravilno rasporedit da nepopusis...
...

Hvala na bazenu i pivici - već se radujem!

No, ipak, imam pitanje za tebe:
Da li će biti moguće natjecati se na našem državnom prvenstvu bez FAI markica (u Makedoniji i kod nas na nekoj FAI2 utrci)? Odnosno, kao i do sada, biti na HR listi i rangirati se među HR pilotima. Ispričavam se ako sam previdio već napisan odgovor na to pitanje.

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 16:02 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Box je napisao/la:
Da li će biti moguće natjecati se na našem državnom prvenstvu bez FAI markica (u Makedoniji i kod nas na nekoj FAI2 utrci)? Odnosno, kao i do sada, biti na HR listi i rangirati se među HR pilotima.

Možda se ja ne kužim tolko u problematiku, ali zašto bi za ijedno natjecanje na kojem se ne očekuje popuniti kapacitete (120+ pilota) bio uvjet FAI markica? (što veći broj FAI pilota to više FAI bodova za najbolje (bolji koeficijent težine natjecanja) - to veća motivacija najboljima da dođu).
FAI pilotima se bodovi računaju u odnosu na ostale FAI pilote i dokle god ovi bez FAI markice ne uzimaju mjesta onima s FAI markicom, nema nikakve štete.

Uostalom, nisu li sva naša državna dozvoljavala sudjelovanje natjecateljima s predsportskom koji nisu imali FAI markicu? Zašto bi ovo bilo drugačije samo zato što više nema predsportske?

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 16:09 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
Box koliko sam cuo predsportska se ukida ostaje po novom sportska HZS i sportska FAI.... jednu i drugu moras placat :-x ...poglej cjenik dole... pa ako vec dajes 100 kuna onda je bolje uzeti odmah sportsku FAI.... moguce gresim ali najblje da o tome kaze nesto Ratko a i oni koji pripremaju novi pravilnik za takmcenje u preletima...

1. Izdavanje sportske dozvole HZS 250,00 kn
2. Izdavanje sportske dozvole FAI 150,00 kn
3. Produženje sportske dozvole HZS 100,00 kn
4. Produženje sportske dozvole FAI 100,00 kn

LP Sinisa

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 16:49 
Offline     DHV 2-3

Već sam razgovarao sa nekima kojima nije jasno kako se i što plaća. Ja sam razumio da moraš svake godine produljiti sportsku dozvolu za 100 kn i još dati 100 kn za produljenje FAI dozvole iliti za novu FAI markicu. Shvatio sam to iz njihovog cjenika u kome je izdavanje sportske skuplje i odvojeno od izdavanja FAI dozvole. Dakle, ako se slažemo da se treba platiti izdavanje sportske dozvole, a zatim i izdavanje FAI dozvole onda analogijom produljujemo i jedno i drugo nezavisno. Pitanje sam postavio organizatoru jer imam primjer gdje bi neki došli i natjecali se samo na domaćim tekmama odnosno imali sportsku dozvolu, ali im ne treba FAI markica.

Drugo:
Molim PJ komisiju da zatraži i prosljedi statut HZSa.

Vrh

PostPostano: pon 21 vel, 2011 17:30 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
I meni je cjenik zbunjujući, te sam nakon raspitivanja u HZS-u dobio sljedeće odgovore i zaključke.

Cjenik je zbunjujući jer se odnosi na sve zrakoplovne grane u HZS-u - dakle padobrance, modelare, zmajare, balonaše i ostale... Kod nas je situacija super uređena. U natjecateljskom smislu imamo sve propisano kako treba, postoje pravilnici kojih se držimo, dozvole itd. itd. No, situacija u drugim granama nije ni približno sređena kao kod nas. Tamo ima svega i svačega, tj. fali uređenosti, pravilnika, dosljednosti i sl. Nedostaje im i kriterija za izdavanje natjecateljskih dozvola itd itd. Zbog toga i Cjenik ima tu formu i nas paraglidere (mene prvog) zbunjuje...

Da se vratim na temu...
Svi koji već imaju sportsku dozvolu s fai markicom, produženje plaćaju 100 kn.
(Dakle ne 100 kn + 100 kn, kako se može zaključiti na prvu, nego samo 100 kn).
Ako je netko imao predsportsku dozvolu, pa još nikad nije imao fai markicu, iz nekog razloga (meni nepoznatog) treba platiti 100 kn + 100 kn??? ili 150 kn??? (nije mi jasno još uvijek), ali samo prvi put, tj. dok prvi put ne dobije fai markicu. Ako uredno produžuje sportsku i sljedeće godine platiti će produženje samo 100 kn.
Moguća je i triper kombinacija, ako netko neće fai markicu, plati 100 kn i ima sportsku dozvolu bez fai markice koja kod nas u paraglidingu ima istu težinu kao i sportska dozvola s fai markicom ali fizički bez fai markice (to je valjda zbog drugih grana bitno, jer to kod nas baš i nema smisla).

Ako netko ima sportsku dozovolu bez fai markice, meni je logično da se onda taj ne smije prikazati na službenoj listi fai tekme, nego treba biti u vanjskoj konkurenciji. Znači organizator bi trebao imati listu pilota s fai markicom i open listu na kojoj su i ljudi bez fai markice. To je totalno bezveze, pa smo zato mi i ukinuli predsportske dozvole i meni je logično da svi imaju sportske s fai markicom. Eto, zbog drugih grana ispada da i dalje može postojati sportska bez fai markice.

Nadam se da sam bar malo pomogao u pojašnjenjima i da sam ja sam sve ispravno pohvatao.

Pozdrav,
Ratko

PS - nemam status HZS-a, svaki klub bi ga trebao moći dobiti na upit iz saveza. Znam da je Potočki tako tražio i dobio ga je, pa ti ga možda on može poslati...

Vrh

PostPostano: pon 23 svi, 2011 12:48 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
Za mene neupućenog... a i nemam vremena puno kopati po forumu jer to radim u slobodnim sekundama između dva posla u firmi.

1.) Kad se održava DP u MKD? (od..do..)... i da li se održava? (anketa još uvijek nije u prilog)
2.) Do kada se najkasnije uplačuje povlaštena kotizacija? - mislim da je odgovor na ovo pitanje važan mnogima...
3.) Gdje idu prijave? ...Link?...
4.) Linkovi na smještajne kapacitete...
5.) Ostalo - pod "ostalo" svakako je najvažnije dati file sa okretnim točkama. Nek se nađe...

LP
RB

Vrh

PostPostano: pon 23 svi, 2011 14:21 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Ne znam di si bio do sad, ali evo: http://www.hpgf.org/viewtopic.php?f=11&t=2128 i http://www.krusevo.tici.hr

Vrh

PostPostano: uto 24 svi, 2011 9:30 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 20:39
Dao Palac gore: : 702 / Palac dolje: : 5
Dobio Palac gore: : 792 / Palac dolje: : 4
toni je napisao/la:

Na poslu...
PS: hvala!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje