»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 18:06.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Državno prvenstvo u preletima "Ivanec Open 2018"
PostPostano: uto 26 lip, 2018 10:12 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Bravo zaagorci !

Odlična vam je organizacija i još bolje letite :Bravo: :good: Zafalite Iveku na kombijima, najudobniji i najbrži prijevoz ikad ;) Znam da vam još mjesec dana nesmijem spominjat nikakvu organizaciju, al jedva čekam da ponovo organizirate neku dužu tekmu od 6 ili 10 drkica :-D Nemora biti u zagorju, može u Istri ili u Tolminu, tak svejedno. Svaki teren ima svoji najbolji dio godine, pa iako je ova godina za quac, zna se da je za Ifku 4 i 5 mjesec zakon :Yahoo!:

Ribički HQ je odličan i ima mjesta za 100 tekmovalaca bez problema.. jedino će ribe i ribići popizdit :ROFL:

Mislim da je dosadno srkanje točaka posle drkica zastarilo i da bi trebali dozvlit ljudima da mailaju trackove, da ih stavljaju na neki xc server (xcglobe ?) ili da svi imaju live trackere kao što slovenci koriste (skupa i zamorna opcija). Da se Habibi može opustiti i odmoriti posle drkica sa nama, a ne da štipa nos sa cvikama i bulji žedan u lap do ponoči. Naravno, u slučaju toga treba naglasit ljudima da bilo kakvo editiranje trackova prije slanja podrazumijeva trenutačnu diskvalifikaciju sa natjecanja.

Fali još malo reda i discipline sa švercanjem rekreativaca u prijevozu i guranjem na startu, ali pošto nas nije bilo puno, sve je prošlo ispod radara.. Sa duplo tekmovalaca bi i disciplina morala bit duplo strožija 8)

Ja sam konačno izvrtio prekrasne, konstante i jake stupove i umočio u još ljepše bazice :-P Pošto mi treba bar dvije tekme da se zagrijem, koje bi se brisale nakon 6 tekmi, reza je bila na nivou.. kao i večini nas.. :crazy: :roll:

Iznenadila me XC Retreive aplikacija, jerbo stvarno dobro radi (vidio i master i slave), a jednostavnija ne može bit za korištenje. Bilo bi odlično da je povezana sa nekim letačkim programom (XC track, Flyme) ili da sama prati visinu i brzinu sa GPS-a pa da pošalje SMS sa lokacijom čim se brzina zaustavi na koju minutu. Tako bi bili pokriveni i oni koj se spičkaju ili oni koji zaborave poslat SMS pa se čude i nazivaju i dosađuju curicama u kampu ;)

E da ne zaboravim.. pac za rostilj je morska sol (ili gemist soli i vegete), peršin, češnjak, gusto slaganje i zaljevanje sa suncokretovim uljem da nema zraka.. da prste polizes :blum2:

Žao mi kaj više nemam ni love ni vremena za xc ligu, pa se nebumo više tolko vidli po tekmama, al slobodno bum došel umakat u baze po zagorju kad god najdem vremena. Respekt zaaagorci :beer:

5 Palac gore: : gburazer, grgos, Maslina, vedran_zgela, Šokre    
Vrh

PostPostano: uto 26 lip, 2018 10:36 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
I da ne zaboravim.. jedva čekam da neko organizira XC tekmu (trokut, sa povratkom ili 5 točaka) sa organiziranim prijevozom i gps označenim igralištem (npr zagorska zona 75x60x45 km). Naravno, što se sljeće bliže HQ dobiva se više bodova jerbo se štedi logistika, pa prelet niz vjetar nema smisla jer su koeficijenti najmanji i ne slijeće se unutar igrališta :)
Ili se gubi 1 bod za svaki kilometar zračne linije udaljenosti sletanja od službenog sletišta :-P

Naravno trackovi na xcglobe, svatko polijeće kad želi i bira rutu i oblik koji želi letit, boduju se timovi isto pa se motiviraju da lete skupa ;)

Navečer iskusni piloti objašnjavaju najbolje letove i organizator dijeli simbolične nagrade prvima taj dan 8)

Mislim da je Hrga organizirao neš takvo preko bare, pa vam Toni može više reči jerbo se tekmao u tom tipu tekme.

Nema stresa, nema task komitija, nema natezanja sa Race programima, nema brifinga (osim meteo), pravila, koeficijenti i bodovanje su isti za sve. Istra ili Zagorje su zbog topologije idealni za ovaj tip tekme, jer logistika može biti po tebe u manje od 1h di god da sletis unutar GPS igrališta :-D

Čist onak.. baš bi volio probat taj xc tip tekme :Yahoo!: :beer:

Vrh

PostPostano: pon 02 srp, 2018 13:23 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Pridružujem se Vedranu s pohvalam za organizaciju ovogodišnjeg Državnog prvenstva u Ivancu. Da ne ponavljam ono kaj je napisao Vedran, izdvojit ću upečetljivo. Lunch paketi fini i obilni, majice jako dobre (vjerujem da će potrajati), odličan prijevoz obzirom na 60 natjecatelja, organizacija poletišta uz teškoće s vremenskim prilikama i brojnim planinarima i turistima. HQ više nego idealan, prijave vrhunski odrađene, skidanje trackova obzirom na scorera natjecatelja brzo i efikasno. Odlično postavljene utrke obzirom na prevrtljivo vrijeme. Domaći teren, pa je odmah i broj pilota poskočio.

Na kraju pohvala briefing manu Toniju Lovrecu na odlično vođenim briefinzima te na pravovremenom obavještavanju kroz e-mailove.

Znam koja je nervoza organizirati ovakvo jedno natjecanje zato čestitam Letu Ivanec na odličnoj organizaciji.

PS: Vedrane, teško da će netko organizirati uskoro utrku kakvu zazivaš. Malo je kandidata ;) Ali možda se i varam, pa me netko ubrzo demantira.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: