Sinisa T. je napisao/la:
uzmimo cjenu koju su za rekreativce postavili sada u sloveniji..znaci 15€ prevoz na start i pobiranje x 7 dana = 95€ ti ustedis 5€, mi pa majcu, hranu, koju litru pive i kakav kotlet na festi... nije stavr u tome...problem nastaje pri organizaciji prevoza...ujutro bi svi na start..guzva...neki se svercaju, neki se prijateljski uguraju u bus i na kamion..a za takmicare zmanjka prostora... potom vik in krik na organizatora.. id karticu dobije svaki takmicar...duzan ju je pokazati na zahtjev organizatora, ona mu daje prednost pri ukrcavaju na bus.. a ako ostane kakvo mjesto uskoci kakav rekreativac... koliko znam nismo nikad nikom racunali prevoz... a i pri pobiranju nismo radili razliku med takmicarem i rekreativcem..no kako nam je to radilo velike probleme ... pun kombi rekreativcev a takmicari ostaju uz cestu...smo odlucili ponuditi netakmicarima ..rekreativcima da za iznos 100€ imaju isti status ko takmicari ....
Primjer 1: Sad su se na Ratitovcu rekreativci ubijali da dobiju mjesto u prijevozu. Toliko ih je bilo, da smo se skoro međusobno nagovarali da netko od natjecatelja starta da vidimo kako je u zraku. Prvi dan nije bilo wind dummya pa smo se sami snalazili, a onda je ipak došao Jože Molek pa smo mogli vidjeti kak je u zraku prije tekme. Ne znam koliko je Jože platio da bude wind dummy, ali sigurno masno.
Primjer 2: U Bassanu majstor uđe u bus/kombi i tko od natjecatelja nema akreditaciju fino mu kaže na talijanskom da se stera u... van. To i nije neki problem, ako već imate gužvu s ljudima. Sumnjam da će nas biti više od 80, pa će se lako nenatjecatelji odvojiti od žita (Nikolina uđu u jedan bus, zatrepće slatkim okicama i nježno upita: "Tko nije natjecatelj?". Svi muškići, znamo da je žene u PG lako prepoznati, koji ne spadaju u tu kategoriju će se odazvati ko omađijani Nikolininim osmjehom. Onda to ponovi u drugom vozilu i eto. Tko želi na start i ostati sjediti u vozilu otme mu 15 €, možda i više
Primjer 3:
Sinisa T. je napisao/la:
Box to ti je dobar predlog... kotizacija je 80 € ... i to je sav trošak

. Idemo se malo poigrat matematike... od mene do Hrvaca cirka 417km x 2 je 824km..znači benzina za 70€, cestnina 18€ x 2 je 36€, spavanje ako dodjem u petak 10€ x 4 je 40€, hrana i pijača po danu 20€ znači ukupno 80€ .. i kad sve zbrojim 306€ ili 2190hrk

... potom kakva runda za društvo... i nedo bog buru ali slabo vreme...
a u ovo doba globalne krize svako pazi na svak evrić... i nije da nema pilotov več nema paraaaaa... recesija, zato svako kalkulira i radje pričeka na DP te to spoji sa godišnjm odmorom.
No nije sve u parama... treba letit.. no ako vec trošiš toliko para na letenje ... potom na FAI 2 tekmi očekujes bodove, a tih nema ako tekma nema odredjeni broj takmičara i svoju težinu, a tu postoji rješenje.. ko organizator povabiš o svom trosku pet top pilota iz slovenije, austrije, italije, madjarske, cro ...
zakupiš planinski dom, svako veče njima u čast okreneš janjca, istociš nekaj
, vina ... jest strošak za organizatora.. n
o dugoročno gledano je to dobro investiran keš jer ako su piloti zadovoljni potom se to daleko čuje... u par godina Hrvace postane meka za letenje.. služiš ti ko organizator, služe oštarije, iznajmljivači smještaja... pare lete same...

svi zadovoljni.. ,
a piloti koji su spremni doči dole ko turisti.. odletiti nekaj za svoju dušu, upoznati se sa terenom i njegovim potencijalom, moguče tebi delaju gužvu no svako od njh če pustiti koju kunu u lokalnoj oštariji 
, a tamo se niko ne brani guzve.
LP Siniša
Najači mi je ovaj dio (moram ga opet citirati): "...moguče tebi delaju gužvu no svako od njh če pustiti koju kunu u lokalnoj oštariji...", a ja bih dodao + 100€ organizatoru za manju gužvu