Box
Nadam se da sam ovo stavio na dobro mjesto. Neka moderatori presude, al' mislim da je ipak događanje i da ima veze sa natjecanjem. (a i da će tek biti događanje - hoće bogami)
Dakle, nakon nekoliko glasina koje su počele kružiti uokolo, a usred posla prikupljanja sportskih dozvola i ispunjavanja Zahtjeva za svoj natjecateljski tim, ponukan sam provjeriti uvjete za produljenje sportskih dozvola za ovu godinu. Nažalost, naš predstavnik pri HZS-u o tome nezna ništa jer ga ovi nisu o tome obavijestili, a gđa. Blaženka (tajnica u HZS-u koja nam svima riješava upravo te naše dozvole i markice) potvrdila mi je da se treba donijeti Odluka o novim cijenama za te FAI markice (da budem precizniji: za produljenje sportske dozvole jer sumnjam da je FAI podigao cijenu). Prema Pravilniku obavezni smo te zahtjeve predati, čini mi se, do kraja 2. mjeseca, a Odluka će, prema riječima gđe. Blaženke, biti donešena vrlo brzo. Odnosno, neće biti produljivanja dozvola dok se ne bude znala nova cijena. Zvao sam i našu vrlu Agenciju koja, iako nema ništa sa HZS-om, treba biti informirana o takvim stvarima. Ako ni zbog čega drugog, a ono kao naši prijatelji. Ah, zaboravih, da ne ispadne kako sam počeo kuhat bezveze i zbog neke siće, obavijestit ću vas i o cijeni. Dakle, ne radi se više o 20 KN za FAI markicu, ne radi se ni o 40 KN, bogme nema govora ni o 80 KN, a vjerujte kako nisam čuo ništa ni o 160 KN... cifra je daleko veća!
Tu moram ponovo napraviti pauzu da se malo smirim i iznesem neka svoja razmišljanja. Slažem se da je cijena od 20 KN zaista simbolična. Ipak, članarinu plaćamo svojim klubovima (200-300 KN) i očekujemo da nam oni omoguće da se natječemo. Kako kod nas taj natjecateljski duh nije baš jako prisutan (što zbog nedostatka tekmi, što zbog nedostatka para za kotizacije, putovanja, smještaje, nagrade, prijevoze, opremu itd, itd, itd...) u zadnje vrijeme je teško zadržati nekakvu pozitivnu motivaciju prema natjecanju. Vjerujte mi, kao Team Leader znam o čemu pričam. Ipak, nekako to držimo na hrpi i to naše jedno jedino (ako ne bude FOH-a, a vjerujem da će biti) natjecanje godišnje relativno je dobro posjećeno. Ove godine, Državno je otišlo u Makedoniju. Tu nisam pretjerano reagirao, ali uvjeren sam kako je to govnu pljuska. Bio sam tamo i zaista je super! Tereni su mrak, hrana i cuga jeftini, ali je put dugačak ko janjeća crijeva. Uz to treba odvojiti i nešto više slobodnih dana (na poslu, ali i od familije koje očekuje da ćete ih voditi i na more). Očekujem znatno slabiju posjećenost!!! Znači, prema zaključku organizatora naših natjecanja, organizacija se neisplati! Teško je skupiti sredstva, nagrade su siromašne, a kotizacije ne smiješ ni taknuti jer tek onda nećeš imati nikoga. Stoga je spas potražen u zajedničkoj organizaciji i seljenju u Makedoniju. Nažalost, to omogućuje organizaciju, ali ne i veliku posjećenost hrvatskih natjecatelja.
E sad, kad je već sve u banani jer nema love, i kad nam je to Državno 300 eura udaljeno od Zagreba, morat ćete još platiti i FAI markicu bez koje se nećete moći natjecati, a u iznosu većem nego što je članarina u vašem klubu ili kotizacija za vikend FAI2 tekmu, tj. čitavih 400,00 KN.
|