kameni je napisao/la:
Ako želiš istinu, pitanja ti nisu dobra.
Nije da branim pitanja, u biti, sasvim iskreno, nisam se kako spada niti udubio u njih niti u svoj osobni razlog zašto nisam došao (tak i tak je prekompliciran da bi bio jedna od opcija). Ono što mogu reći je da svako malo netko ima ideju za neku anketu no kad se zamoli potpun prijedlog, sa pitanjem i svim ponuđenim opcijama, onda se nitko više ne javi.
Za neke prijedloge sam zaista pokušao smisliti anketu sam, no, što bih se više udubio u problem, to sam bio manje zadovoljan tj. svjestan da:
- ili nisam pogodio bit (kako poslije isčitati rezultate)
- ili sam izostavio neke moguće odgovore
- ili sam stavio previše opcija (previše opcija razvodnjava anketu i odbija ljude)
Skoro da mi se čini nemoguć posao napravit anketu koja bi istovremeno:
- zadovoljila svakog i svima ponudila njihovu opciju
- potakla na sudjelovanje i na kraju dala nedvosmislene rezultate tj. jasan odgovor na pitanje
Opet, mislim da anketa niti ne mora biti savršena da bi se bar neke stvari mogle zaključiti. Npr. jasno je već sada kroz ovu anketu da je glavni razlog nedolaska bilo trajanje od 4 dana tj. produženje natjecanja u radni tjedan. Zašto ljudi nisu bili spremni organizirati si život tako da mogu ta dva dana izostati s posla je opet drugo pitanje (ono najopćenitije koja nas već dugo moći - zašto nema više motiva za natjecanje među hr pg pilotima) s puno raznih odgovora od kojih smo mnoge već čuli.