Ratko je napisao/la:
Hrvatska ima pravo na samo 2 predstavnika,
Gledam sad te timove i više mi ništa nije jasno oko broja predstavnike pojedine selekcije:
http://www.piedrahita2011.com/teamRegis ... /team_listNpr. Litva, Luksemburg i Meksiko koju su iza nas po WPRS rangu dobivaju pravo na 3 pilota, a mi na 2?!
Grčka koja je još ispred nas ima pravo na samo jednog pilota?! (prijavili su 4)
Jel to stvar alokacije ili je stvar toga za koliko pilota je plaćeno? Koliko sam razumio, nakon završnog roka plaćanja kotizacije, mjesta za koja nije plaćeno se dodatno alociraju opet po redoslijedu WPRS-a.
Zato mi nikako nije jasno kako to Hrvatska ima pravo na samo 2 predstavnika? Moguće se htjelo reći da je plaćeno (od HZS-a) samo za dvoje? Ili je samo dvoje potencijalnih kandidata bilo spremno iskeširati vlastitu lovu?
Moguće netko nije shvatio da treba prijaviti više pilota od inicijalno alociranog?
Bazično svaka selekcija ima pravo na jednog muškog i jednog ženskog, a onda se mjesta popunjavaju redom po WPRS redoslijedu (svakoj naciji po redu još 1 pilot dok se ne dosegne 150 ili dok se sve prijavljene nacije ne izredaju pa se opet počinje od prve. Računica govori da ako svaka zemlja prijavi bar 2 muška + 1 ženskog predstavnika to ispada 49*3=147 pilota i to ostavlja mjesto tek za prve tri nacije da dodaju još jednog pilota. No jasno je da puno država neće prijaviti ženskog pilota i to ostavlja mjesta za više od inicijalno alocirana 2 muška pilota.
I inače, zašto nikad nemamo ženskog predstavnika? Nitko ne želi ići? Nema love? Jasno, ako svaka selekcija prijavi i ženu onda će biti manje mjesta za muške, ali zbog toga malo tko prijavljuje žene. A ako ih malo tko prijavljuje onda je vrlo mala vjerojatnost da će baš naš ženski predstavnik uzeti moguće mjesto našem muškom predstavniku (koji će kao bolje prezentirati selekciju).
Jel' može netko to malo pojasniti?