Box je napisao/la:
Nije da nešto miniram ovaj natjecateljski zanos i polet te želju, ali kod mene u firmi kad netko kaže: "trebalo bi", "odredite", "mogli bismo", "bilo bi dobro kad bi se napravilo" ili "hajmo", onda mu otkaz visi nad glavom.
U konkretnom slučaju zanima me tko su to "ti" koji bi trebali odrediti datum i kome se ustvari obraćate. Ja bih isto volio doći tu i tamo na koju trku lige ako mi se pogodi sa G.O. ili sa obavezama oko posla ili familije.
Zanima me kome se obraćate kad kažete: "dajte, odredite neki datum"?
Dakle, obraćamo se svima i nikome posebno: ajmo ljudi da se nešto organizira! Moš mislit kako će se to maknut dalje od te rečenice. Tako je bilo i sa Bjelopoljem. "Ajmo ljudi napravit neko neobavezno letačko druženje!"... i, naravno, čekalo se da to netko organizira.
Inicijative su hvale vrijedne, ali ja osobno više volim čuti: "organiziram" umjesto "trebalo bi", "dođite u subotu na tekmu i ponesite 50 kn za kotizaciju, nema majica i prijevoza" umjesto "trebalo bi" ili "odredite".
Nametati nekome da radi što ne želi zaista neće polučiti uspjeha, pa je čak i pomalo nepristojno. Onaj koji ima volje javit će se i sam (poput Profe ili Kneza). Nedostaje samo malo odlučnosti da se tako nešto i pokrene.
Ponavljam: jako sam za to da se dogodi ta i takva liga, da se ljudi tekmaju bez puno kompliciranja i da imaju tokom cijele godine nekakve tekmice gdje se mogu brusiti. Sve to je jako poželjno u ovom našem sportu. Ipak, vrši li netko pritisak na mene dovoljno dugo postići će kontra efekt.
Dakle, umjesto "trebalo bi" krenite sa organizacijom, pogledajte prognozu i pozovite me da dođem. Gdje je tu problem?!
Evo da krenemo s riječi na djela. U suradnji
Jastrebova i Kolibrića organiziramo ne jednu već
dvije štih trke u preletima.
Molimo sve koji su zainteresirani za ove dvije tekme da očiste svoje GPS uređaje od svih točaka te da imaju svoj CIVL broj radi brže obrade podataka te da ponesu svjoj kabel.
Tip trke je SPEED RUN oba danaPRVA TRKA JE 16.07.2011.(subota) NA PODRUČJU RG S I J
logistiku pružaju Kolibri, obrada podataka Jastreb.
Kotizacija je :
40 kn u što ulazi obrada podataka, prijevoz na start i skupljanje
10 kn samo obrada podataka ,a prijevoz i skupljanje u vlastitoj režiji
Prijave na sletištu u Cvetlinu 9:30- 11:30
Odabir Natjecateljaske Komisije i brifing od 11:30-12:00
Odlazak na start 12:00
Početak trke određuje NK
Kraj trke 17:00
Predaja GPS uređaja 17:00-19:00
Rezultati u 20:00
DRUGA TRKA JE 17.07.2011. (nedjelja) NA PODRUČJU STRAHE
Kotizacija je 40 kn u što ulazi fešta (roštilji i pijača) i obrada podataka (10kn)
Prijevoz na start u vlastitoj režiji
Prijave su kod Strehe pod Strahom (sletište Straha) 9:30-11:30
Odabir Natjecateljaske Komisije i brifing od 11:30-12:00
Odlazak na start 12:00
Početak trke određuje NK
Kraj trke 17:00
Predaja GPS uređaja 17:00-19:00
Rezultati u 20:00
Svi rezultati oba dana biti će objavljeni na
http://www.jastreb.org Točke sa opisom i karta područja se nalaze također
http://www.jastreb.org