Board Index » Letenje » Događanja i natjecanja
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Pozdrav

Da podijelim info koji sam dobio nakon malo istrazivanja...
Dakle u slucaju ne daj boze neke nezgode za vrijeme tekme u Makedoniji i vecih bolnickih troskova ili troskova bolnickog prijevoza u HR, potrebno je imati neko osiguranje za sebe...
Meni se cini da je najpovoljnije osiguranje preko HZZO-a koje kosta 17,87 kn na dan. Kod njega nema nikakvog limita na troskove lijecenja (uglavnom osiguravateljske kuce ovisno o visini premije stavljaju limit na neki iznos, npr. 5.000 eura za bolnicke troskove, a iznad toga placas sam, ako hoces vise, onda je i premija osiguranja veca, dok ovdje nema limita). Isto tako nema nikakve klauzule ako se dogodi nezgoda je li covjek hodao po cesti i lupio ga auto ili se natjecao na paragliding natjecanju...

Osiguranje se u Zagrebu moze napraviti u Branimirovoj 37, 1. kat, soba 4.
Telefoni 01-4697-804, 805 i 847.

Sve informacije sam dobio telefonskim putem (i iskreno se nadam da je sve kako sam prenio), a sam planiram otici tamo i uzeti si osiguranje neposredno prije puta u Makedoniju, jer ranije ne stizem.

Ako netko ima jos neku korisnu informaciju za podijeliti na temu putnog osiguranja, bilo bi dobro da se javi...

Pozdrav,
Ratko

Euroherc Osiguranje
Pokriće od 18.000,00 Eura za dvoje sa prtljagom iznosi 641,51 a sve to samo svota od 8.000,00 eura je 545,47.
Vrijednost prtljage 2500 E.

Lani sam proucavao takvu vrstu osiguranja, prije nego sam isao u Makedoniju. I na kraju odustao od toga, jer sam procitao kompletno sve ugovore i priloge, dodatke, liste, popise, koji idu uz te ugovore, od bar 3 razlicita osigurnja. Radi se o tome da vecina osiguranja ima liste usluga i lijekova koje pokrivaju a koje ne (a to nigdje ne pise u ugovoru, nego se samo spominje kao neki prilog :) ). Na kraju je ispalo da mi se ne isplati uzimat oziguranje, jer cu ionako vecinu tog morati platiti sam.... Pa zato svima preorucam oprez i citajte ona najsitnija slova i nadam se da se nesto promjenilo na bolje u odnosu na proslu god.

Prije nekoliko godina ubo sam neku minimalnu policu životnog osiguranja kod Kvarnera sa dodatkom za bavljenje paraglidingom. Prema njima u pokriću sam non-stop, rješavaju se bolnički troškovi i klasično postoji premija za invaliditet ili nedajboževećegzla.
Tako ne moram uzimati putno osiguranje, a i nadam se da me za 10-tak godina čeka nešto eura kod njih.

Kod mene isto tako kao i kod Box-a samo kod Croatia osiguranja. 71 eur mjesečno u kunama + 12 kn mjesečno za bavljenje PG-om. Sve pokriveno na isti način kao kod Boxita, a na kraju ugovorenog perioda dobivam cca 20.000 EUR plus ostvarena dobit (kolika god bila). Od 01.07.2010, dakle od prošle godine ne podliježe zakonu o poreznim olakšicama (made by Đej Kej) :fool:

tako nes slicno kod Allianza, ugovorio prije 5g i premiju za paragliding, sve zajedno na 30 godinica, poslije toga dobiva se ne ok svota...
Uglavnom mjesecno izdvajam 41 eura!!

Sto uz to dobivam:
dnevna naknada za boravak u bolnici jebenih 5eura
100% trajni invaliditet 20000 eurica
trajni invaliditet 10000 eurica
a slucaj smrti (za moje) 4000eurica :amen:
eto sitnica :beer:

Eto jednog primjera, posto ste spomenuli putno osiguranje s dodatkom za PG kod croatie i allianza; oba sam lani proucavao i ne pokrivaju apsolutno nikakav drugi prijevoz do bolnice osim kola hitne pomoci, znaci eventualni helikopter si placas sam, isto tak sam kod oba naletio na listu ljekova koje pokrivaju a koje ne pokrivaju.

Tomica Solina je napisao/la:
Eto jednog primjera, posto ste spomenuli putno osiguranje s dodatkom za PG kod croatie i allianza; oba sam lani proucavao i ne pokrivaju apsolutno nikakav drugi prijevoz do bolnice osim kola hitne pomoci, znaci eventualni helikopter si placas sam, isto tak sam kod oba naletio na listu ljekova koje pokrivaju a koje ne pokrivaju.

eh, Tomek, pa ti biće čitaš i one license agreement-e kod instaliranja programa...
šala mala... :lol:

siguran sam da 99% nas potpiše kad mu tutnu pod nos neki papir, bez da prekontrolira šta potpisuje, jer ipak to je banka/osiguranje/neki k... koji "nas ne bi prevarija", a kamo li da čitaju ono šta piše sitnim slovima u nekom "pravilniku o poslovanju i dodatnim aktima" kojima se ti dotični ograđuju od ispunjavanja ugovorenog...

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap