Board Index » Letenje » Događanja i natjecanja
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Povodom tragične pogibije Ive Žige 17.07.2010 će se 17.07. 2011. obilježiti godinu dana njegovog nestanka sa paragliding scene. Polazak na mjesto spomen ploće je u 10 sati iz parkinga Kafe bar Ema u Lupoglavu. Spomen ploča se nalazi iznad sela Brest pod Učkom cca 1km pored ceste sa ljeve strane u smijeru Planika.. Mogučnost parkinga. Poslije komemoracije letenje sa starta Brest pod Učkom. Lp Jožef

Zapalite jednu svijeću za dušu pokojnog Ive i u moje ime...

Red Baron je napisao/la:
Zapalite jednu svijeću za dušu pokojnog Ive i u moje ime...

i u moje...

i u moje

Nekoliko pilota, prijatelja i znanaca, posjetili smo mjesto na kojemu je prije godinu dana stradao Ivo Žigo (54) u organizaciji Jože i njegovih Tića.
Malo počistili okoliš, zapalili lampaš i sjetili se Ive kao dobrog pilota i još boljeg prijatelja.
Iako smo često prelijetali to mjesto svjedočili smo povremanim neobičnim uvjetima koji su vjerojatno i bili razlogom Ivinog stradavanja. Na tom se mjestu, naime, podiže stup kojeg lovimo naročito u povratku sa Učke, a gore zna probijati sjeverozapad. Svi smo svjedočili vlastita zaklapanja na tom mjestu, međutim, Ivo nije imao sreće poput ostalih. Zaklapanje na maloj visini i s rotacijom pad na stijenu u šumi oko 13:30 sati.
Ivu je prvi pronašao Trputec otevši vozilo neodlučnih GSS-ovaca i sam se probivši kroz vrlo nepristupačan teren do Ive gotovo dva sata kasnije. Ivo je, nažalost, imao tek dovoljno snage da javi svoju poziciju, ali prema izvještajima, ozljede su bile takvog tipa da mu ne bi bilo spasa i da je trenutno premješten na operacijski stol.
Nakon male komemoracije otišli smo poletjeti sa Bresta. Dva pilota su poletjela i ubrzo sigurno sletjela jer je vjetar pojačavao i nebo prijetilo kišom. Nakon svega podružili smo se još malo u Lupoglavu.

Prilazak mjestu sa spomen pločom
slika

Joža je malo uredio okolni teren
slika

Spomen ploča
slika

Prijatelji
slika

slika

slika

počivaj u miru prijatelju

Reply