Roman Lavriv
Evo da i ja dodam nešto, očima letača kom je ovo bilo posljednje DP u životu , što ne znači da tamo više neću biti - ali rekreativno. Uz sve rizike da nisam vidio pozadinski rad mnogih ljudi - u pripremi, logistici, podršku na netu, ugovaranjima i sl., ali i s mnogo iskustva u sudjelovanju u sličnim tekmama, te uspoređujući sve ono što sam do sada vidio, dobio i doživio - moram reći da je ovo bilo, u sportskom smislu, jedno od najboljih DP do sada, ako i ne najbolje. Prvi dojam je da smo imali najbolje postavljene utrke do sada, najbolje briefinge i relativno loše sakupljanje. Naravno, sve zasluge za dobar dojam idu direktoru utrke, Goranu Dimiškovskom, koji je riječju i djelom pokazao kako se to radi. Prijevoz - sve ok, al čekanja su bila preduga, valjda zbog uštede, pa oni silni obećavani shutlovi nisu ni slani u svoj posao. No dobro, parawaiting je sastavni dio letenja. Sendviči - hm, za 4,5Era, sramota. Dugo idemo ovamo i znamo da stvari stoje mnogo, mnogo drugačije nego ih S.T. predstavlja. Za 1,5E dobiješ kilu kruha napunjenu najvećom pljeskavicom koju si vidio u životu, ali ne na ovoj utrci. Vegetarijana - žalost pregolema - komad sira, s malo sirovog zelja. Krastavce ne jedem, pa ako se nisu zalijepili, bacam. Ako se jesu, bacam cijeli sendvič. Maštovito. Hvala za vodu, valjda je nekome savjest procvjetala nakon što ste nam na službenim stranicama priopćili da vode - iz ekoloških razloga (sic) - neće biti. I da, završna večer. Ovi na trgu ionako tancaju svaku večer, pa se program "obogatio". Hotel, koji neizrecivo smrdi po starim vremenima, skup i preskup. Kruševo je prepuno kuća koje nude apartmane već od 9E. Lokalni letači su uputili pozivnicu kolegi iz Bitole, a koji je ujedno i naš prijatelj, da prisustvuje završnom tulumu. Da, al na vratima se ispriječio neizbježni i sveprisutni S.T., te nas sve izblamirao pred čovjekom, dopuštajući da na vatrogasnu zabavu dođu samo sudionici natjecanja. Čak i uvjeravanja da ćemo platiti tih šugavih 5E nisu pomogla.
Ja sam već ove godine donio odluku da ne sudjelujem na slijedećim DP. Iz svojih razloga, i to nema veze sa stanovitim sveprisutnim S.T. Ako ništa drugo, priuštit ću si zadovoljstvo da , po meni, preskupih 120E potrošim u Makedoniji za čisti hedonizam. Velike i male makedonke, vijčad, uštipci, makedonske salate, šopske salate, kobaje i skopsko. Meni dosta ....
|