Board Index » Letenje » Događanja i natjecanja
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Poštovana gospodo letaći i letaćice,pošto je HR liga u preciznom slijetanju parajedrilicom završilo dao bi par svojih prijedloga na razmatranje u tim jesenskim danima.
Igrom slučaja se desilo da je zadnje kolo lige u organizaciji Jastreba iz Radoboja otkazana, stoga i propala podjela priznanja postavlja se pitanje ko će preuzeti taj službeni dio podjele , gdje i kada.
Uz tu podjelu medalja i pehara te možda i zahvalnica ili nešto slično bilo bi dobro da bi se HR prodavači pg opreme isprsili pa svaki po svojim mogučnostima ili volji donirao koju nagradicu kod tih podjela.Više se stvari skupi više takmičara će jih dobit po principu rezultata takmičar bira jednu od nagrada bez uplitanja organizatora.(primjer stvari koje se dobiju polože se na neko mjesto te prozivkom takmičara po rezultatskom mjestu,takmičar dolazi te uzima jednu od trenutno ponuđenih nagrada)
Sada slijedi prijedlog:
da se kroz godinu uz kotizaciju ubire dodatni recimo 10 kuna koje bi išle u fond za nagrade najboljoj trojici.
Sad če pojedinci misliti gde još više novca,samo bi nas guljili,to bi bila zahvala najboljoj trojici gdje imate svi podjednake šanse doći,a ono od"dilera"ostaje za sve koliko se prikupi.
Drugi prijedlog je da svaki ko preuzima organizaciju HR lige ili Državno u preciznom slijetanju osigura Južno i Sjeverno poletište da nebi dolazilo do otkazivanja istih zbog krivog smijera vjetra,ako neko organizira takmičenje u nekim danima Opčine ili slično nek gleda i na nas takmičare da i mi odradimo svoj dio posla.
To se može primjeniti i za prelete.
Ovim putem tražim da se podkomisija za precizno slijetanje izjasni gdje i kada će biti podjela tih priznanja.Očekujem pametnu raspravu ili prijedloge a ostatak zadržite zase.LP ŽIGA: :hi:

Prema dogovoru LK Parafreek i HZS-a, dodjela nagrada za ovogodisnju ligu odrzati ce se 4.11.2011. u 20:00h u prostorijama kluba LK Parafreek u Španskom 29a (Zagreb).
Pozvani su, naravno, svi sudionici i organizatori liga kupa, a posebno trojica najboljih: Vedran Žgela, Izidor Maltarić i Nikola Kuzmić.
U planu je pice i nesto za prigrist, ipak treba i malo i proslaviti. :-D

PS: Ko nezna di je Klub, evo 2 karte:
http://parafreek.hr/web/images/stories/parafreek_gdje_smo/Klub%20u%20Spanskom%202.jpg
http://maps.google.com/maps?q=45.800647,15.900489&ll=45.800077,15.901347&spn=0.005602,0.009645&num=1&t=h&vpsrc=6&z=17

Da pojasnim palac dolje:

Ziga je napisao/la:
Uz tu podjelu medalja i pehara te možda i zahvalnica ili nešto slično bilo bi dobro da bi se HR prodavači pg opreme isprsili pa svaki po svojim mogučnostima ili volji donirao koju nagradicu kod tih podjela.Više se stvari skupi više takmičara će jih dobit po principu rezultata takmičar bira jednu od nagrada bez uplitanja organizatora.(primjer stvari koje se dobiju polože se na neko mjesto te prozivkom takmičara po rezultatskom mjestu,takmičar dolazi te uzima jednu od trenutno ponuđenih nagrada)

Ovdje se javljam isključivo kao "HR prodavač pg opreme". Malo me smeta ta formulacija iako nije netočna. Više se volim smatrati zastupnikom jednog od proizvođača opreme. Naime, sve što sam do sada uložio u to, a to zaista nije malo, osim što stvara minus u cjelokupnom poslovanju, služi i za informiranje zainteresiranih pilota. Uz kvalitetnu informaciju i poneki savjet za koji se tek kasnije otkrije da li je bio dobar ili samo komercijalan, zastupnik osvaja povjerenje kod pilota. Bitna je tu i kasnija podrška kao i preporuka zadovoljnog pilota. Nadalje, mišljenja sam da je stvar donacije (ili sponzorstva) isključivo stvar dogovora sa organizatorom, a ponajmanje reagiranje na želje natjecatelja, naročito onog koji očekuje takvu nagradu. Uz čestitke na ostvarenim rezultatima malo samozatajnosti nebi škodilo.
Određeni zastupnik, koji ima interesa promovirati sebe i svog principala, sam će reagirati i nuditi suradnju. Ponudi li to organizator stvar je dogovora oko uvjeta kako bi se zadovoljili obostrani interesi.

Citat:
Drugi prijedlog je da svaki ko preuzima organizaciju HR lige ili Državno u preciznom slijetanju osigura Južno i Sjeverno poletište da nebi dolazilo do otkazivanja istih zbog krivog smijera vjetra,ako neko organizira takmičenje u nekim danima Opčine ili slično nek gleda i na nas takmičare da i mi odradimo svoj dio posla.

Baš me zanima koliko je to organizatora/klubova sposobno ponuditi opciju za sve vremenske uvjete. Taman da svatko ima sjeverno i južno poletište ostaje još bočni vjetar, njegova jačina, naoblaka, kiša itd.
Dragi kolege piloti i natjecatelji, dođite i tekmajte se. Brojni su benefiti u tome. Uveličajte svojom prisutnošću ovakve događaje. Svojim dolaskom odajte priznanje organizatoru za njegovu muku i trud, a ostavite se rasprava o tome gdje bi vi htjeli da to bude, na koji način organizirano i kakve nagrade da vam se podijele.

Druga stvar:
U susjednim temama steče se nekakav nezdravi dojam (kao i svake zime) i svi su nekako narogušeni. Meni osobno, kao "malom" natjecatelju (koji redovito posjećuje većinu natjecanja kod nas) i više kao rekreativcu, ali sa prilično iskustva, jako smeta da mi netko ne dozvoljava pravo glasa iako moje kune dobro dođu i uvjet su da se uopće bilo što organizira. Isto tako, jako mi smeta kad netko sugerira nabijanje palca u guzicu ili me naziva pičkom. Sve to zajedno jednako je antimotivirajuće kako prema natjecanjima tako i prema određenim terenima. I da se vratim na temu. Tim slijedom i kao zastupnika renomiranog proizvođača PG opreme ovakvi me napisi odbijaju kao sponzora i kao osobu.

A ko drugi nego g.box če se sprdavati iz mojih razmišljanja ili ti prijedloga koji su bili dobronamjerni.
Nisi ti najpametniji oko vremenskih uslova,niti je bilo oko toga govora,potrebno je pročitati neke stvari više puta da se dobi dojam što je neko nećime htio reći.
Daleko da tražim bilokakovu nagradu za sebe,nego za cjeli sustav takmičara.
Nikoga nisam prozivao nego sugerirao pa se stoga nisi trebao ni javljati ako nemaš ništa osim kritika i pametovanja.
Ali ako kome nije nešto jasno slobodno me kontaktira na mejl: izidor.maltaric@gmail.com
Lp

Ziga je napisao/la:
A ko drugi nego g.box če se sprdavati iz mojih razmišljanja ili ti prijedloga koji su bili dobronamjerni.

A tko kaže da su bili zlonamjerni? Samo ispravljam formulacije sa kojima se ne slažem.

Citat:
Nisi ti najpametniji oko vremenskih uslova,niti je bilo oko toga govora,potrebno je pročitati neke stvari više puta da se dobi dojam što je neko nećime htio reći.

A gdje sam ja rekao da sam najpametniji oko vremenskih uvjeta? Nadalje, hajde reci još jednom što si htio reći kada si sugerirao da organizator ima na raspolaganju više startova.

Citat:
Daleko da tražim bilokakovu nagradu za sebe,nego za cjeli sustav takmičara.

Ponavljam, na organizatoru (koje je u dogovoru sa sponzorom) da određuje kakve će biti nagrade i na koji način će se dijeliti. Ovo što ti predlažeš je isto kao da ja kod tebe dođem doma i određujem raspored stolica u kuhinji jer je meni tako bolje.
Nadalje, ne sjećam se da si isto predlagao i za preletaška natjecanja (naročito jer nisi bio među prvonagrađenima).
Slažem se s tobom da nagrade nisu izdašne kako bi mi htjeli da budu, ali s te strane možeš samo iznijeti svoje nezadovoljstvo sa stanjem, a ne prozivati "prodavača" da se "isprsi" dok mu istovremeno ne nudiš ništa u zamjenu.
Ja sam također kao natjecatelj nezadovoljan nagradama, ali sve što mogu reći jest da sam nezadovoljan i da kao krajnju mjeru mogu proglasiti nesudjelovanje na natjecanjima.

Citat:
Nikoga nisam prozivao nego sugerirao pa se stoga nisi trebao ni javljati ako nemaš ništa osim kritika i pametovanja.

Opet; pitam te gdje sam ja spomenuo da ti nekog prozivaš? Nadalje, kao natjecatelj ti si upravo taj koji pametuje oko organiziranja i podjela nagrada.
Kao što ti smatraš da je prijedlog dobar, ja smatram da nije i uz to da nije na tebi da to određuje. Ne vidim zašto bih se trebao slagati s tobom.
... a posebno sam osjetljiv kad mi netko sugerira da li sam se trebao ili nisam javiti na poruku. Bullshit!

Box je napisao/la:
... a posebno sam osjetljiv kad mi netko sugerira da li sam se trebao ili nisam javiti na poruku. Bullshit!

Fakat, zašto se javljaš na temu kad se ne natječeš u preciznom slijetanju? 8)

toni je napisao/la:
Box je napisao/la:

:ROFL:

Ja neznom ko je to organizator kat je u pitanju podjela medalja i pehara,zahvalnica za cjelogodišnu liga kup natjecanje u preciznom slijetanju,službeno ga nema,par godina smo mi ksl kolibri iz Cvetlina preuzeli podjelu na našim godišnim skupštinama,zadnjih par godina Radobojski Jastrebovi na zadnoj tekmi lige,sada će Parafrekovci preuzeti tu ulogu podjele u Zagrebu ali tu nema organizatora tekme nego podjela na kraju sezone.
Pod više starteva je mišljeno da oni organizatori koji naprimjer nemaju sjeverni start na svom terenu ubace start negdje drugdje da ako nije povoljan smjer vjetra (ne jačina) preseli tekma na drugu lokaciju koju je organizator prijavio prilikom uzimanja takmičenja i stime bi se izbjeglo propadanje nekih takmičenja.
Koliko je meni poznato organizatori Hrvatske liga kupa netrebaju takmičarima dati ništa osim lančpaketa i prijevoza na sart,sve ostalo je njihova dobra volja.
Toliko za sad, lp.

toni je napisao/la:
Box je napisao/la:

Naravno, mora on mene potegnut! Moglo je i bez tvog javljanja.
Pače, zašto uopće dozvoliti jednima da čitaju postove drugih? Možda je najbolje da se naprave i odvojeni forumi. A, motornjaci? Naravno, i njima njihov forum.

Evo ti pa čitaj zašto sam ovdje:
Citat:

Citat:
bilo bi dobro da bi se HR prodavači pg opreme isprsili

Eto, to me se tiče, pa sam o tome i pisao. Da li je odgovor OK ili da počnem tražiti presedane po forumu?

Box je napisao/la:
toni je napisao/la:
Box je napisao/la:

Naravno, mora on mene potegnut! Moglo je i bez tvog javljanja.
Pače, zašto uopće dozvoliti jednima da čitaju postove drugih? Možda je najbolje da se naprave i odvojeni forumi. A, motornjaci? Naravno, i njima njihov forum.

Evo ti pa čitaj zašto sam ovdje:
Citat:

Citat:
bilo bi dobro da bi se HR prodavači pg opreme isprsili

Eto, to me se tiče, pa sam o tome i pisao. Da li je odgovor OK ili da počnem tražiti presedane po forumu?

Naravno da me ne zadovoljava odgovor, jer je to Žiga spomenuo samo usput, ali je okosnica teme precizno slijetanje, pa kako se ti ne netječeš u preciznom, pitao sam se zašto se uopće javljaš.

toni je napisao/la:
Naravno da me ne zadovoljava odgovor, jer je to Žiga spomenuo samo usput, ali je okosnica teme precizno slijetanje, pa kako se ti ne netječeš u preciznom, pitao sam se zašto se uopće javljaš.

Upravo sam odgovorio zašto sam se javio, a da li nekog taj odgovor zadovoljava ili ne napeto mi je koliko i pitanje da li to što sam se javio smeta još nekog ili ne. Dakle, boli me...
Žiga je nešto spomenuo navodno usput, a ja sam isto tako usput spomenuo da to što je on spomenuo nije trebao spomenuti. E sad, ako Žiga (ili netko drugi) smije spominjati nešto usput ili Josip stavljati smileove (koji se također ne natječe u preciznom kao ni ti) kako to da onda ja ne smijem pisati tamo gdje hoću? Misli li još netko da piloti iz pojedinih grana ne smiju pisati u temama koje ih se sportski ne tiču, tj. pripadaju drugoj grani paraglidinga? Aj, baš da vidim?!

Ni ja osobno ne volim da se tema širi bez razloga, pa ću ubuduće pripaziti da taj citat smjestim u novu temu gdje mogu pucati iz sveg oružja na ono što me smeta bez da mi netko spočitne da li sam nešto smio napisati. Stoga, isprika letačkoj zajednici (naročito Toniju jer se nitko više nije javio da mu to smeta).
Moja je greška utoliko što sam bio previše lijen da otvorim novu temu, ali kad je već Žiga usput predlagao način podjele nagrada usput i za prelete, a usput spomenuo i "prodavače" onda sam i ja usput imao pravo pisati, što, usput, imam i bilo gdje drugdje.

Box je napisao/la:
ili Josip stavljati smileove (koji se također ne natječe u preciznom kao ni ti)

Da stvar bude gora: nemam ni Sportsku! :yup:

Ja mislim da je ovaj puta Žiga bio u pravu za divno čudo! Zastupnici pojedine opreme koji sebe vide negdi oni će nešto donirati oni koji sebe na nekom okupljanju ne vide oni neće dati ništa! Ja se uvijek tako postavljam! Ako mi škvadra odgovara posvete mi pažnju idu mi niz dlaku ja ću nešto dati a ako ne ponašam se kao i ostali piloti platim kotizaciju letim za svoj račun i mislim koliko su organizatori ubacili truda da to okupljanje uspije!!! I iskreno ne želim im bacati klipove u kotače organizacije ako ne želim niti pomoći! Mislim da je ovdi bio nesporazum između Boksita i Žige jer je svato od njih gađao po svojo meti! A onda mislim da je ovaj puta Žiga bio u pravu za razliku od Boksita jer je on već postavio metu koja je bila za ciljanje! Ja osobno mislm da sam uvijek bio korektan prema Kolibrićima jer su oni dobra i ok ekipa pa ću se ja i dalje tako ponašati prema njima!! Nema razloga za dizanjem nekih tenzija jer ako nešto ide ići će samo a ako nešto ne prolazi onda je to Non Pasara! Opustite se momci i uživajte svaki dan je je ljepši od onoga prethodnoga a sutrašnji će biti bolji od današnjega!
VOJO!

Vojo je napisao/la:
Ja mislim da je ovaj puta Žiga bio u pravu za divno čudo! Zastupnici pojedine opreme koji sebe vide negdi oni će nešto donirati oni koji sebe na nekom okupljanju ne vide oni neće dati ništa! Ja se uvijek tako postavljam! Ako mi škvadra odgovara posvete mi pažnju idu mi niz dlaku ja ću nešto dati a ako ne ponašam se kao i ostali piloti platim kotizaciju letim za svoj račun i mislim koliko su organizatori ubacili truda da to okupljanje uspije!!! I iskreno ne želim im bacati klipove u kotače organizacije ako ne želim niti pomoći! Mislim da je ovdi bio nesporazum između Boksita i Žige jer je svato od njih gađao po svojo meti! A onda mislim da je ovaj puta Žiga bio u pravu za razliku od Boksita jer je on već postavio metu koja je bila za ciljanje! Ja osobno mislm da sam uvijek bio korektan prema Kolibrićima jer su oni dobra i ok ekipa pa ću se ja i dalje tako ponašati prema njima!! Nema razloga za dizanjem nekih tenzija jer ako nešto ide ići će samo a ako nešto ne prolazi onda je to Non Pasara! Opustite se momci i uživajte svaki dan je je ljepši od onoga prethodnoga a sutrašnji će biti bolji od današnjega!
VOJO!

Dobro, zar sam ja stvarno glup, pa neznam pisati ili totalno nejasan. Usput isprike Žigi ako je ovo shvatio osobno. To je glupo jer ne prigovaram njemu već onome što je rečeno.
Čovjek kao natjecatelj poziva dilere da nešto daju, a ja kao diler na to reagiram tvrdeći da je to u opisu posla organizatora. Čak je sve vrlo nebitno i nepotrebno zamaranje članova foruma, ali onda Vojo, očigledno ne čitajući pažljivo postove, napiše kako je ovaj puta Žiga bio u pravu i navede upravo ono što sam ja tvrdio, a to je da će diler sam odlučiti da li će negdje sudjelovati kao sponzor ili ne. Svašta!
Svojim postovima ustvari stajem u obranu i Toniju i ostalim zastupnicima jer znam koliko ulažu, a koliko dobiju time što ih branim od paušalnih ocjena i nazivlja tipa "prodavači" kao i od općeprihvaćenog stajališta da su dužni nešto od opreme koju su kupili donirati na nekakvom natjecanju na kojem se promocija nikako ne isplati.

Još jedna stvar, iako ne pripadam zajednici preciznih sletača, molim da se ne shvati iz posljednjih napisa da imam nešto protiv toga. Dapače, svi ostali možemo samo zavidjeti broju tekmi i natjecatelja. Eventualni prigovori išli bi u drugom smjeru (tko se natječe, na čemu i zbog čega), ali za to sad nije ni vrijeme ni mjesto. Za razliku od XC-a liga u preciznom funkcionira i to je nepobitna činjenica.

Box je napisao/la:
[
Dobro, zar sam ja stvarno glup?

Pa kad se "kačiš" na ovakve gluposti ..? :mocking:

Josip K-T je napisao/la:
Box je napisao/la:
[
Dobro, zar sam ja stvarno glup?

Pa kad se "kačiš" na ovakve gluposti ..? :mocking:

A jes ti citat...

:respekt:

Neletica djeluje gore nego neje..tiii..ca