Da pojasnim palac dolje:
Ziga je napisao/la:
Uz tu podjelu medalja i pehara te možda i zahvalnica ili nešto slično bilo bi dobro da bi se HR prodavači pg opreme isprsili pa svaki po svojim mogučnostima ili volji donirao koju nagradicu kod tih podjela.Više se stvari skupi više takmičara će jih dobit po principu rezultata takmičar bira jednu od nagrada bez uplitanja organizatora.(primjer stvari koje se dobiju polože se na neko mjesto te prozivkom takmičara po rezultatskom mjestu,takmičar dolazi te uzima jednu od trenutno ponuđenih nagrada)
Ovdje se javljam isključivo kao
"HR prodavač pg opreme". Malo me smeta ta formulacija iako nije netočna. Više se volim smatrati zastupnikom jednog od proizvođača opreme. Naime, sve što sam do sada uložio u to, a to zaista nije malo, osim što stvara minus u cjelokupnom poslovanju, služi i za informiranje zainteresiranih pilota. Uz kvalitetnu informaciju i poneki savjet za koji se tek kasnije otkrije da li je bio dobar ili samo komercijalan, zastupnik osvaja povjerenje kod pilota. Bitna je tu i kasnija podrška kao i preporuka zadovoljnog pilota. Nadalje, mišljenja sam da je stvar donacije (ili sponzorstva) isključivo stvar dogovora sa organizatorom, a ponajmanje reagiranje na želje natjecatelja, naročito onog koji očekuje takvu nagradu. Uz čestitke na ostvarenim rezultatima malo samozatajnosti nebi škodilo.
Određeni zastupnik, koji ima interesa promovirati sebe i svog principala, sam će reagirati i nuditi suradnju. Ponudi li to organizator stvar je dogovora oko uvjeta kako bi se zadovoljili obostrani interesi.
Citat:
Drugi prijedlog je da svaki ko preuzima organizaciju HR lige ili Državno u preciznom slijetanju osigura Južno i Sjeverno poletište da nebi dolazilo do otkazivanja istih zbog krivog smijera vjetra,ako neko organizira takmičenje u nekim danima Opčine ili slično nek gleda i na nas takmičare da i mi odradimo svoj dio posla.
To se može primjeniti i za prelete.
Baš me zanima koliko je to organizatora/klubova sposobno ponuditi opciju za sve vremenske uvjete. Taman da svatko ima sjeverno i južno poletište ostaje još bočni vjetar, njegova jačina, naoblaka, kiša itd.
Dragi kolege piloti i natjecatelji, dođite i tekmajte se. Brojni su benefiti u tome. Uveličajte svojom prisutnošću ovakve događaje. Svojim dolaskom odajte priznanje organizatoru za njegovu muku i trud, a ostavite se rasprava o tome gdje bi vi htjeli da to bude, na koji način organizirano i kakve nagrade da vam se podijele.
Druga stvar:
U susjednim temama steče se nekakav nezdravi dojam (kao i svake zime) i svi su nekako narogušeni. Meni osobno, kao "malom" natjecatelju (koji redovito posjećuje većinu natjecanja kod nas) i više kao rekreativcu, ali sa prilično iskustva, jako smeta da mi netko ne dozvoljava pravo glasa iako moje kune dobro dođu i uvjet su da se uopće bilo što organizira. Isto tako, jako mi smeta kad netko sugerira nabijanje palca u guzicu ili me naziva pičkom. Sve to zajedno jednako je antimotivirajuće kako prema natjecanjima tako i prema određenim terenima. I da se vratim na temu. Tim slijedom i kao zastupnika renomiranog proizvođača PG opreme ovakvi me napisi odbijaju kao sponzora i kao osobu.