Sinisa T. je napisao/la:
Badel hvala za odgovor...no iz prakse znam da vecina pilotov dodje na zakljucek zimske lige da odleti kaksan kilometer za xc bodovanje... zato je steta da se ta dva dogadjaja poklapaju...
Lp Sinisa
Nevoljko, ali u potpunom sam u suglasju s kolegom Trputcem, glede izrečenih stavova. Znam, skupina nacionalno preosvještenih bojovnika trlja ruke ovim ishodom. Ali nekako mi je šteta da se ove dvije tekme tuku u istom terminu. Popriličan broj pilota ove zime je pohodio utrke zimske lige na Lijaku i Triblju. Posebice iz redova PJK Zagreba. I rekreativno i natjecateljski (dobro, ovih drugih malo manje). Ipak, ljudi vole doći kad je vašar, a ne kad je pusto. Isto tako, kad se radi o tekmama u preciznoim na Sljemenu / Medvednici, okupi se više kibicera nego natjecatelja. Time je argument, da nema veze što se termini poklapaju, postao izlišan. Tko se voli natjecati pred praznim tribinama? Utrke su magnet i za natjecatelje, bez kojih ih ne bi bilo, a isto tako privlače i one koji dolaze gledati i rekreativno odletiti, uz
iskusnije natjecatelje. Osim toga, čini mi se da smo krenuli u neku vrstu regionalne lige / natjecanja i sl., prvo zimskom ligom pred koju godinu, a od prošle i s Državnim prvenstvima. Ovo apsolutno podržavam jer smatram da jača kvalitetu, prvenstveno pilota natjecatelja iz Hrvatske. Stoga, ne krivim PJK Zagreb za odabir termina, već bih spočitnuo (s blagim
S) Potkomisiji za natjecanja pri Parajedriličarskoj komisiji u HZS-u da su načinili previd.
Za desničare, preporučam otići na rukumentne, košarkaške ili vaterpolske utakmice naših klubova u Šabac, Vršac, Zaječar, Podgoricu ili Banja Luku. Ljubljana je preblizu.
Onima kojima je promaklo, evo kratkog sižea događanja na dosadašnjim utrkama zimske lige.
http://www.feniks.hr/novo/novosti/61-zimska-liga-slovenije-i-hrvatske.html