Board Index » Letenje » Događanja i natjecanja
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Pozdrav

Niže je kalendar natjecanja koji Komisija za parajedrenje šalje na odobrenje IO-u HZS-a.
Nakon što kalendar odobri IO HZS-a, isti postaje službeni.

Lp,
Ratko

PRELETI

Državno prvenstvo:
01.-07.07. – KSL Tići - Raspadalica, Brgud

Liga:
14.-15.04. – KSL Kolibri - RG jug/sjever
21.-22.04. – PG Feniks - Kalnik
12.-13.05. – KPJ Jastreb - Strahinjčica
16.-17.06. – LK Parafreek - Japetić
01.-02.09. – ZK Parafreek - Japetić

PRECIZNO SLIJETANJE

Državno prvenstvo:
10.-12.03. – PJK Zagreb – Medvednica (rezervna opcija Strahinjcica/Radoboj)

Liga:
10.-12.03. - PJK Zagreb - Medvednica (rezervna opcija Strahinjcica/Radoboj)
14.-15.04. – KSL Kolibri – RG jug/sjever
16.-17.06. – LK Parafreek – Japetić
11.-12.08. – KSL Pegaz – Greda/Svilaja
01.-02.09. – ZK Parafreek – Japetić
20.-21.10. – KPJ Jastreb – Strahinjcica/Radoboj

U kalendar gore nadodana je liga u preletima:
12.-13.05. – KPJ Jastreb – Strahinjčica

Naknadno se utvrdilo da se njihova originalno poslana prijava zagubila, pa je uvažena naknadna intervencija.

Lp,
Ratko

Kalendar natjecanja je spreman, sad samo još da vrijeme posluži u siječnju da dečki polože pilotski...

Ratko!
Organiziraj odmah u veljači polaganje sportskih kako bi novi samostalni piloti mogli nastupiti na DP-piki u ožujku...

LP

Ispravak:

Tamo gdje u kalendaru pise "LK Parafreek" treba pisati "ZK Parafreek" i obratno.

Dakle datumi i tekme su dobri, ali tekme (prelet i precizno) u 6. mj organizira ZK Parafreek iz Samobora, a tekme u 9. mj organizira LK Parafreek iz Zagreba.

Daj promijenite naziv kluba!

Od tako malobrojnih klubova u Hrvatskoj mi još uspijemo pomiješat imena. :fool:

PRECIZNO SLIJETANJE

Državno prvenstvo:

se poklapa sa tekmom na Lijaku :(

10.-13. marec 2012: PARAGLIDING WINTER CUP - OFFICIAL FAI-2 EVENT (4 DAYS): LIJAK

zasto organizatori tekmi ne pogledaju raspored nama blizih tekm...

LP Sinisa

Sinisa T. je napisao/la:
PRECIZNO SLIJETANJE

Državno prvenstvo:

10.-13. marec 2012: PARAGLIDING WINTER CUP - OFFICIAL FAI-2 EVENT (4 DAYS): LIJAK

LP Sinisa

A zašto organizatori nama bližih tekm ne pogledaju naš raspored? 8)

Josip K-T je napisao/la:
A zašto organizatori nama bližih tekm ne pogledaju naš raspored? 8)

Tekma na Lijaku je bila raspisana jos u novembru 2011.... tad jos nije bilo CRO rasporeda tekmi...

LP Sinisa

Pozdrav,

kao odgovor Siniši mogu napisati da u odluci IO-a PJK ZG za prijavom organizacije DP-a u preciznom nismo razmišljali da će se tu pojaviti natjecatelji zimske lige u preletima (kao i obrnuto). Poznato je da mali broj pilota sudjeluje u obje discipline.

Natjecatelji Winter cupa: http://www.slo-paragliding.com/sl/tekmovalci-winter

Iz priloženog se vidi da je tu jedini značajniji HR natjecatelj u preciznom Bruno Pavić (uz moju malenkost i Zvoca) koji ima podršku matičnog kluba (koji je prijavio organizaciju) da odabere u kojoj disciplini se želi natjecati.

badel

Badel hvala za odgovor...no iz prakse znam da vecina pilotov dodje na zakljucek zimske lige da odleti kaksan kilometer za xc bodovanje... zato je steta da se ta dva dogadjaja poklapaju... :(
Lp Sinisa

Sinisa T. je napisao/la:
Badel hvala za odgovor...no iz prakse znam da vecina pilotov dodje na zakljucek zimske lige da odleti kaksan kilometer za xc bodovanje... zato je steta da se ta dva dogadjaja poklapaju... :(
Lp Sinisa

Nevoljko, ali u potpunom sam u suglasju s kolegom Trputcem, glede izrečenih stavova. Znam, skupina nacionalno preosvještenih bojovnika trlja ruke ovim ishodom. Ali nekako mi je šteta da se ove dvije tekme tuku u istom terminu. Popriličan broj pilota ove zime je pohodio utrke zimske lige na Lijaku i Triblju. Posebice iz redova PJK Zagreba. I rekreativno i natjecateljski (dobro, ovih drugih malo manje). Ipak, ljudi vole doći kad je vašar, a ne kad je pusto. Isto tako, kad se radi o tekmama u preciznoim na Sljemenu / Medvednici, okupi se više kibicera nego natjecatelja. Time je argument, da nema veze što se termini poklapaju, postao izlišan. Tko se voli natjecati pred praznim tribinama? Utrke su magnet i za natjecatelje, bez kojih ih ne bi bilo, a isto tako privlače i one koji dolaze gledati i rekreativno odletiti, uz iskusnije natjecatelje. Osim toga, čini mi se da smo krenuli u neku vrstu regionalne lige / natjecanja i sl., prvo zimskom ligom pred koju godinu, a od prošle i s Državnim prvenstvima. Ovo apsolutno podržavam jer smatram da jača kvalitetu, prvenstveno pilota natjecatelja iz Hrvatske. Stoga, ne krivim PJK Zagreb za odabir termina, već bih spočitnuo (s blagim S) Potkomisiji za natjecanja pri Parajedriličarskoj komisiji u HZS-u da su načinili previd.

Za desničare, preporučam otići na rukumentne, košarkaške ili vaterpolske utakmice naših klubova u Šabac, Vršac, Zaječar, Podgoricu ili Banja Luku. Ljubljana je preblizu.

Onima kojima je promaklo, evo kratkog sižea događanja na dosadašnjim utrkama zimske lige.
http://www.feniks.hr/novo/novosti/61-zimska-liga-slovenije-i-hrvatske.html

toni je napisao/la:
Ali nekako mi je šteta da se ove dvije tekme tuku u istom terminu. Popriličan broj pilota ove zime je pohodio utrke zimske lige na Lijaku i Triblju. Posebice iz redova PJK Zagreba.
...
Stoga, ne krivim PJK Zagreb za odabir termina, već bih spočitnuo (s blagim S) Potkomisiji za natjecanja pri Parajedriličarskoj komisiji u HZS-u da su načinili previd.

Slazem se da je steta kad se natjecanja preklapaju. Nekada se to moze izbjeci, a nekada je to vrlo tesko. No, organizatori natjecanja nose sav teret organizacije i zato sami predlazu termin koji im najvise odgovara.
Prosle godine na tekmi u Buzetu, koja je pandan ove tekme na Lijaku (tekma traje 4 dana), bio je samo jedan HR natjecatelj (Brozicka), a na forumu su bile ankete i rasprave zasto vise ljudi nije doslo. Dakle, tako mali odaziv nije dovoljan da se organizatora sluzbeno forsira na pomicanje termina natjecanja. U svakom slucaju komentari su primljeni na znanje i o ovoj temi se interno diskutiralo (u pozitivnom tonu).

Ovo preklapanje u kalendaru je manji problem u odnosu na neka druga preklapanja. Stoga, tocno je da ce Komisija sljedece godine puno vise trebati paziti na problem preklapanja (jer natjecanja ima sve vise), te da bi bilo pametno, jos ranije napraviti kalendar za sljedecu godinu.

Pozdrav,
R.

Sinisa T. je napisao/la:
PRECIZNO SLIJETANJE

Državno prvenstvo:

LP Sinisa

I meni je žao da se poklapa. Nekoliko SLO pilota smo imali plan doči na CRO DP precizno, koji smo i preletaši :no:

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap