Evo malo nabrijavanja za DP od mene.
Jedan zafrkantski tekst, da malo zakuham atmosferu pred DP.
Od 2003. pa do danas, tek su četvorica pobjeđivali.
- Roland Veble (2006.)
- Josip Knez (2004. i 2008.)
- Izidor Maltarić (2007. i 2011.)
- Radoslav Ostermann (2003, 2005, 2009. i 2010.)
Je li vrijeme za nekog novog?
E pa, mislim da je došlo to vrijeme.
Po meni, jedan od glavnih favorita bio bi
Žiga (Izidor Maltarić). Ali on je rekao da se više neće tekmati. Ili možda ipak hoće? Nikad ne reci nikad. Žiga, bilo bi dosadno bez tebe... Zato dođi i pomrsi račune novim klincima

Netko od Parafreek-ovaca?
Vedran Žgela? - Prošle godine osvojio je ligu, a na DP bio je treći. Ne voli bit pod svjetlima reflektora, ali bogme, ako neće zbog sebe, bude onda bio prvi radi kluba. Takav je skromni Vedran... Eh, da je više takvih kao on.
Goran Burazer? - Čovjek koji dolazi. Prošle godine 4. na ligi, 5. na DP. Vidi se na njemu da gušta u tome. Brine se i o frizuri s kojom će doći na jednu tekmu, a s kojom na drugu...
Daniel Krušelj? - opasan, toliko da je preopasan. Da je tekma na Kupljenovom ili Hruševcu, pobijedio bi i samog svjetskog prvaka, koliko je tamo često doma. Isto gušta gađati palačinku, posebno njen centar.
Nikola Kuzmić? - Da, da. Na njega se isplati staviti novce. Prošle godine drugi na DP, treći na ligi. Tko je ziheraš, kladit će se na njega. Nedavno je Nik postao i dealer za Niviuk, pa sad mora napraviti dobru reklamu za krilo s kojim će pobijediti

Ostali?
Tu je
Bruno Pavić? Ali Bruno premalo trenira piku, a previše pohodi s GSS-om okolo-naokolo. Osim toga uvijek leti na posuđenom krilu (kao da njegova M4 nije dovoljno dobra za piku), da bi konkurirao za prvo mjesto. Ali za biti drugi - e, tu je ozbiljan favorit. Bio je već drugi na DP 2008, 2009, 2010... pa zašto ne i 2012.?
Zdravko Jakop? - Ako nije na putu (Kanada, Izrael, Turska, tko zna gdje) i pojavi se, Zdravko će biti opasan. Ali premalo trenira i ne vjerujem da je u top formi za 1. mjesto. Šteta. Ima glavu i nogu za piku
Josip Knez? - Prošlu godinu zbog ozljede je pauzirao. Nadam se da se vraća. Nije u top formi. Nema krilo za piku. Prebacuje se na prelete. Ali, on ima piku u krvi, pa nikad ne reci nikad... Samo ga treba naljutiti, pa da se zainati i evo ga među ozbiljnim kandidatima.
Tko još? Čekaj malo, 4. na prošlom DP bio je ...?? -
Damjan Marin (nakon izgovorenog imena režiser ubacuje "spontani" aplauz TV publike). Je li moguće da se i on pojavi i opet ugura u sam vrh? Moguće je, moguće. Godilo bi mu da mu tepaju: O, gospon doktor Damjan, državni prvak. Kak ste kaj

))
Kolibri?
Mihin, Milec? - Bogme ni njih se ne smije prekrižiti. Dečki su dosta samozatajni, ali i oni imaju potencijala...
A tu je i moja malenkost. Je, volio bih opet biti prvi, ali nije to tak lako napraviti uz ove dečke gladne uspjeha. Faktor 2 je krilo više za XC, nego za piku. Ali da ću vam biti za vratom, bome hoću

))
I to je to...
Vidimo se na tekmi!!