Board Index » Letenje » Događanja i natjecanja
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Hrvatski liga kup u preciznom slijetanju i preletima parajedrilicom održat će se 14. i 15. travnja na Ravnoj Gori.

Detalji uskoro na:

http://www.kolibri.hr

Pokušat čemo odraditi DVA U JEDNOM: ujutro 2. kolo lige u preciznom a popodne 1. kolo lige u preletima.
Ukupni rezultat precizno+prelet (formula slična kao za parajedriličara godine) bodovat će se za veliku nagradu Cvetlina odnosno za "PEHAR KOLIBRI".
Bit će i medalja za precizno, medalje za prelete po klasama: 1 i 1-2; 2; 2-3 i 3-comp; možda i nagrade sponzora.
Natjecati se mogu svi piloti koju posjeduju važeću pilotsku i sportsku dozvolu za službenu ligu a u open kategoriji (za neslužbenu ligu) se mogu natjecati SVI PILOTI KOJI POSJEDUJU PILOTSKU DOZVOLU NAJMANJE GODINU DANA (to je tražila potkomisija za prelete). U open kategoriji se mogu natjecati i comp krila.

Ovim putem pozivam sve zastupnike letačke opreme ako mogu donirati koji dio opreme da podijelimo kao nagrade. Zauzvrat čemo isticati njihovo ime, banere, reklame i sl. na natjecaju.

Toliko zasad. Detalji slijede.

LP

Ako bude na jugu, vidimo se.. Ako bude na sjeveru, dolazim samo kao fotoreporter! :-D

Nakon nekoliko dopisa, zamolbi, poziva... stižu dobre vijesti iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe:

Za 14. i 15. travnja nam je za zonu "Zagorje" (Ravna Gora - Krapina - Podrute - Maruševec - Ravna Gora)

ODOBRENO 7000 ft AMSL

Citiram HKZP: "Gore spomenuti zračni prostor će tijekom posebnog korištenja biti izuzet od ostatka kontroliranog zračnog prostora."

Nadam se dobroj vremenskoj prognozi i lijepom odazivu natjecatelja.

LP

Zaboravio sam napisati da je kotizacija 100 kn po disciplini. Za natjecatelje koji se natječu u obje discipline 150 kn.

U kotizaciju je uključeno:
- dva prijevoza na start za precizno
- prijevoz na start za prelete
- skupljanje nakon slijetanja
- okrijepa (grah sa rebarcima + pivica ili sok)
- obrada rezultata, poklon vrečica za svakoga, medalje i pehari najboljima...
- ak dojde glazbeni band "Sokol-ida" (Marko, Ruda, Špeho, Gizmo...) sa instrumentima FEŠTA se produžuje do kasno u noć

Ovim putem opet pozivam zastupnike letačke opreme ako mogu pokloniti nešto od letačke opreme da podijelimo kao nagrade.
Hvala.

LP

Okretne točke za ligu u preletima su objavljene na:

http://liga.jastreb.org/index.php/kola- ... ravna-gora

Molim natjecatelje da ih skinu te unesu u svoje GPS uređaje kako bi u subotu izgubili čim manje vremena oko toga.

LP

I obavezno ispune formular prijave da se ne gubi vrijeme za ručno unašanje podataka u Bazu natjecatelja. na ovom linku http://liga.jastreb.org/index.php/prijava

Jel se kome da napisat kak se upucavaju točke u gps garmin 72. Nisam nikad to radio a neda mi se tražit i gnjavit nikog ko to zna da mi to pokaže. A bit če i potsjetnik za druge. A znam da ih ima. Hvala.

Evo postupak:
Normalno prvo očistiš tj. obrišeš sve prijašnje točke sa uređaja zatim slijediš redoslijed.

1. skineš točke i odzipaš ih
2. otvoriš GPSDump
3. Učitaš točke File>Open wpts. Moja preporuka npr. Zagorje_geo.wpt
4. Označiš sve točke sa Ctrl+A
5. Sada odeš na meni File | Edit| Logs| Wpts. | ....
6 U padajućem izborniku kada si kliknuo na Wpts. odaberi Send Garmin ili Send Garmin (USB) zavisi koji priključak imaš.
i to je to.

Na sastanku u subotu smo dogovorili lokalno pravilo za precizno:

SA KUKULJICOM SE SMIJE DOTAKNUTI TLO PRIJE PADA KUPOLE TE ĆE SE TRETIRATI KAO DODIR SPIDOM. (Neće se tretirati kao pad...).

Znaći svi koji imate zatvorene sjedalice ne trebate skidati kukuljicu za piku ili nabavljati sjedalicu bez kukuljice.

Važno!!!
Ako netko nema policu osiguranja od odgovornosti prema trećim osobama neka hitno sklopi.
Dobra ponuda (mislim da je i najjeftinija u HR) je u Kvarner osiguranju 85,00 kuna po osobi godišnje.
Kontakt: Tajana Kučić, 01 / 3718689, 091 227 9885 ili
tkucic@kvarner-vig.hr

LP

Po prvi puta u nas se održava natjecanje u LETAČKOJ KOBINACIJI (precizno + prelet) te se dodjeljuju pehari za najbolje koji su skupili najviše bodova u obje discipline po slijedečoj formuli:

(BN-DM+1)*1/BN=BODOVI

BN= broj uvrštenih natjecatelja
DM= dosegnuto mjesto

Primjer: Marko je bio 7. od 17 natjecatelja u preciznom te 2. od 13 natjecatelja u preletima.

(17-7+1)*1/17=0,647 - bodovi za precizno
(13-2+1)*1/13=0,923 - bodovi za prelet

Bodovi ukupno=1,57

Nešto slično kao za parajedriličara godine.

LP

Nekako mi se cini da bas nije neka prognoza za vikend! Za sad dosta losa..ali nada uvijek postoji! :evil:

Da cujemo Kneza sto on misli?.....

Danek je napisao/la:
Nekako mi se cini da bas nije neka prognoza za vikend! Za sad dosta losa..ali nada uvijek postoji! :evil:

Da cujemo Kneza sto on misli?.....

Knez ne misli, on djeluje!
Kladim se da već s Rusima i Kinezima dogovara dobro vrijeme. :-D

Citat:
Važno!!!
Ako netko nema policu osiguranja od odgovornosti prema trećim osobama neka hitno sklopi.
Dobra ponuda (mislim da je i najjeftinija u HR) je u Kvarner osiguranju 85,00 kuna po osobi godišnje.
Kontakt: Tajana Kučić, 01 / 3718689, 091 227 9885 ili
tkucic@kvarner-vig.hr

Ona već dugo nije tam. Novi kontakt je Božo Lazić : blazic@kvarner-vig.hr

pozdrav,

badel

http://www.meteo-info.hr/grad/krapina
http://www.meteo-info.hr/grad/ivanec
:( :-x :bad:

Nažalost loša prognoza za vikend.

U razgovoru sa podkomisijom za prelete (Damir H.) predloženo mi je da prelete možemo otkazati več danas a za precizno se još dvoumimo.
Sutra (petak) do 20 sati objavljujemo odluku dal ide tekma ili ne...

LP

Nažalost po prvi puta u 11 godina rada Kluba otkazujemo održavanje natjecanja.

Nakon razgovora sa meteorolozima (Nebojša Subanović, Alen Sajko, Zvonimir Škarić) koji nam prognoziraju u subotu kišu i jaki sjeverac a u nedjelju još više kiše odlučili smo otkazati kompletno natjecanje (preleti i precizno).
Za prelete je jasna situacija no za precizno je postojala mogučnost da u nedjelju na sat vremena stane kiša te odradimo minimum (jedna serija) ali svima vam je poznato sletište u Višnjici...
Nakon jučerašnje kiše u uglu livade stoji voda a nakon predviđene sutrašnje jake kiše na sletištu će biti močvara i blato do koljena i mislimo da nebi bili regularni uvjeti za slijetanje a da ne spominjem prljava i mokra krila pri polijetanju, letenju i slijetanju...

Hvala svima na razumijevanju te najavljujem da čemo neslužbeno natjecanje u KOMBINACIJI i druženje odraditi tijekom godine uz još više ića i pića.

LP

Knez je napisao/la:
Nažalost po prvi puta u 11 godina rada Kluba otkazujemo održavanje natjecanja.

Nakon razgovora sa meteorolozima (Nebojša Subanović, Alen Sajko, Zvonimir Škarić) koji nam prognoziraju u subotu kišu i jaki sjeverac a u nedjelju još više kiše odlučili smo otkazati kompletno natjecanje (preleti i precizno).
Za prelete je jasna situacija no za precizno je postojala mogučnost da u nedjelju na sat vremena stane kiša te odradimo minimum (jedna serija) ali svima vam je poznato sletište u Višnjici...
Nakon jučerašnje kiše u uglu livade stoji voda a nakon predviđene sutrašnje jake kiše na sletištu će biti močvara i blato do koljena i mislimo da nebi bili regularni uvjeti za slijetanje a da ne spominjem prljava i mokra krila pri polijetanju, letenju i slijetanju...

Hvala svima na razumijevanju te najavljujem da čemo neslužbeno natjecanje u KOMBINACIJI i druženje odraditi tijekom godine uz još više ića i pića.

LP

E jbg. Knez, razočaral si me. Ja sam bil ubijeđen da budeš dogovoril s Rusima nekakvo zaprašivanje oblaka ili tak nekaj! :-D

Evo po prvi puta se slažem sa tom odlukom,nemamo sreće sa vremenom i mislim da se i večina slaže samnom i sa našom odlukom te željiim puuno sreče ostalim glubovima u organizaciji takmičenja kroz godinu. :Yahoo!:
LP :hi:

Dragi KOLIBRIĆI,

Nadao sam se da ću ovu natjecateljsku sezonu započeti upravo na Vašem letjelištu. Vi već dugo postavljate standarde u natjecateljskom PG-u, pa sam jedva čekao današnju subotu. No protiv više sile se nemože.
Knez, Žiga i ekipa, duboko sam uvjeren da ćete sljedeći put imati više sreće s vremenom, a što se tiče organizacije, neznam da li možete biti bolji nego već jeste.
Ostaje nam samo da sada držimo palčeve Feniksu za sljedeći vikend...

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap