Forca je napisao/la:
Mislim da je tu presudilo nešto drugo tipa ( neadekvatna država) kao Balkanci i sl.
Pa ne znam baš, onda ni ono ciganče Coconea ne bi ušlo u izbor

Mislim da u odabiru veliku ulogu igra sam RedBull, kojem je jaaaaako stalo do marketinga, pa će onda prije odabrati čovjeka koji ima iza sebe malo jaču priču ili avanturu. Nešto kao ovaj uspon na K2.
Tarantinovski pristup. Priča je već više manje svima znana, a jaki likovi su ti koji ju prodaju. Traži se karakter i karizma.
Dokaz tome je posljednji film RedBull X-Alps 2011, ko je gledao zna o čemu pričam. Recimo Mike Kung za svojih 2 dana u utrci dobije ohoho minutaže u filmu, dok jadni Coconea koji je dušu ispustil da dođe do Monaca jedva da se i spominje. Da ne govorim o borbi koja se vodila u pozadini i podvizi Mullera i Geberta. Ili Van Schelvena recimo. U videu nije ni spomenuta je..na Guschelbauerova ruta od Matterhorna do Mont Blanca, koja je bila jedan od dragulja utrke.
Ili recimo Ivar Sansta, onaj finac ili norvežanin, ne znam. Čovjek o letenju u Alpama nema blage veze, to je i sam priznao. Ali je zato Red Bull odmah prodao priču da je on ribar u ledenim vodama, a to su najjači, naj izdržljiviji, najsuroviji ljudi na svijetu itd. Odmah su nas stavili u iščekivanje da pratimo kako će proći...
Tako da dok god nemamo titulu pobjednika X-Balkan (evo prijedloga za natjecanje) ili sl., mislim da kod Red Bulla nemamo što tražiti.
Možda se varam ali nekak me nos vodi taj trag...