Ista je stvar i sa CTR-om ili kontroliranim zračnim prostorom, možete se vozit paragliderom po CTR-u ne najavljeno tako dugo dok vas neko ne pita gdje vam je pamet i stisne vam kaznu zbog ugrožavanja sigurnosti zračnog prometa, a drugi piloti generalne avijacije vas smatraju luđakom kojem nije mjesto u zrakoplovstvu.
Baš me zanima koje opravdanje imaš za pilote te kak ti veliš "generalne avijacije" kad lete iznad strahe a kotači im stružu po krošnjama...pisal sam prije nekih šest,sedam godina o tome a Roman Lavriv može i posvjedoćiti(ak se sjeća jer ipak su godine tu

)Naime onda još nismo imali notam i svaki let smo uredno osobno prijavljivali kontroli leta(nisam uvijek bil kauboj) i odjavljivali posle letenja.Tako je bilo i toga dana ,ali je pilot boinga vjerojatno očaran ljepotama zagorja odlućio spustiti avion ispod baza koje su bile na 1400 m taj dan a ista ta kontrola je meni odobrila 5000 ft.da stvar bude još romantičnija taj boing je prošel toćno iznad strahe gdje sam ja i prijavil letenje.Roman se je spremal za start sa crvenog spusta ak se ne varam.Nemože mi niko reći da je bio viši jer toćno znam na koliko su bile baze taj dan.Izmjerio.
Bilo je još toga.natjesanje na Japu prije nekih tri godine.Knežević je uredno prijavil i dobil ak se ne varam nekih 1300 m visinu i sad prizor koji baš nemrem samo tak zaboraviti.u zraku hrpa letača koji razmjenjuju pozdrave sa putnicima.Moguće da sam krivo procjenio visinu aviona jer sam bil na zemlji ali teško da me može netko uvjeriti da nije bio prenisko i da je poštival notam.
I na kraju da nebudem krivo shvaćen nisam protiv toga da se pridržavamo pravila i propisa.dapače.Ali sam protiv toga da nas se naš naćin letenja neprestano degradira i marginalizira ,stavlja pod tepih,ne doživljava.zašto mi radi neke usrane vojne vježbe u gotovo najproduktivnijem dijelu godine moramo imati zabranu letenja mjesec dana u gotovo cijeloj zemlji???
Zato jer bu se jedan dan MOŽDA "obami "digel k...c pa bu se htel otpeljati helikopterom preko ivke , a on ni sam jadan nezna koji bu to dan i dal bu mu se uopće digel.Haloooo.
I za kraj ispričavam se svekolikoj slobodnoletačkoj populaciji što sam u ovoj godini tri ili ćak četiri puta oskrvnul CTR Lućko na potezu od West Gata via Samobor(jebiga baze su se tak posložile) i time drastićno ugrozil sigurnost zraćnog prometa.
Ko nije?