Domačini su se pobrinuli i da nam ne bude dosadno, pa su nas tako odveli na rafting na Neretvu.Prekrasna priroda i obilje raznovrsne hrane umanjili su očiti nedostatak vode u ovom sušnom razdoblju, pa je rafting ispao i više nego dobar.

A bili smo i u poslijednjem pravom bosanskom selu Lukomiru,smiještenom u južnim vrletima Bjelašnice, na visini od 1500m, a što mu daje naslov najvišeg naseljenog sela u B&H, a ja mislim i široj okolici.

I na kraju rezime svega.
Za mene još jedno veliko iskustvo jer sam bio prisiljen naučiti na pamet cijelu Fai-jevu sekciju 7c,a dobrano sam si obnovio i Engleski.
Konkretna korist je i odluka Fai-evog žirija da me uvrste u Fai listu sudaca ovlaštenih da drže sudačke seminare.
Da je bilo lako i nije, a da je bilo odgovorno bogami i jeste, tako da ću idući puta dobrano promisliti prije nego što se prihvatim takva posla.

Što se tiće uspijeha naše reprezentacije moglo bi se ukratko reči: "Koliko para, toliko muzike"
Premala ekipa od samo 3 člana nije imala nikakvu šansu u ekipnom poretku, jer je većina reprezentacija nastupila u punom sastavu 5+2 člana.
Uz održan samo 1 trening prije natjecanja i s totalno neadekvatnim i starim krilima, još su postigli i dobre rezultate.
Bilo je tu i dosta elemenata sreće, barem kod Nika koji je u pravilu pogađao palčinke, ali je zbog niskog startnog broja (2) bio često među par natjecatelja (6) koji su započeli novu seriju, a mi smo ju morali prekinuti zbog prežestoke termike. Tako da su oni ispadali žrtveni janjci ili predletaći ostalima, koji su popodne s lakoćom pogađali palačinku.
Predložio sam Fai-evom žiriju da na idućoj konvenciji porazgovaraju o tome, jer to stvarno nije pravedno. Moj prijedlog je da se serija može priznati ako je odletjelo min.15-20-tak % pilota, u potivnom svi bi po automatizmu dobili pravo na rejump.
Veliku nesreću je imao i u poslijednjoj 8 seriji, kada je pogodio 0002, ali je kod 36 pilota runda obustavljena i više nije mogla biti nastavljena zbog nevremena, pa je serija poništena.
Generalni problem kod nas je nedostatak mladih pilota, a iz razloga jer vlada uvriježeno mišljenje da piku lete samo luzeri, a što je daleko od istine, jer većina top preletaša jedva bi pogodila sletište Babin dol, a kamoli točkicu od 3 cm na piki.
Uostalom zar mnogi od vas ne bi htjeli biti luzeri poput ovog?