Board Index » Letenje » Događanja i natjecanja
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Pažnja pažnja,ajmo probat organizirat ligu u preciznom po sličnom sistemu XC lige.moj prijedlog je da svaki zainteresirani klub uzme jednu organizaciju natjecanja,pod tim mislim: mjesto natjecanja gje je sređeno poletište i sletište ,gdje klub daje barem dva suca dok glavnog suca daje čitava organizacija koja preuzima i obradu podataka te na kraju podjelu medalja pojedinačno te pehare za klupski poredak.
trenutno imam u mislima pet tekmi i to: kolibri open (Sjever ili Jug),Parajapetić, Radoboj ( deseti mjesec),Donačka Gora ( Litvar ,Čretnik ),Još jednom RG Jug ili Sjever ( Kolibri ),takmičenja mogu biti u sklopu XC preleta a i netreba.
Ako je u sklopu XC preleta onda se leti jedna trka ujutro do maksimalno 12,00 sati i jedna poslije preleta.
Oko novčane naknade bi raspravu vodili poslije uvida u interes za natjecanje a bilo bi za kupnju medalja i pehara (negje oko 500,00kn te maksimalno 500,
00kn za glavne suce ),Obrada podataka gratis.
Suđenje po FAJ pravilniku,krug r=5m.
Takmičit se može svatko sa položenom letačkom dozvolom ili uz suglasnost instruktora letenja.
Molim da se klubovi izjasne oko organizacija kao i pojedinci u raspravi oko takove organizacije,te bih voli znati koliko bi bilo interesa pilota za tu vrstu takmičenja.
Molim i pojedince koji bi bili voljni biti u samoj organizaciji da se sami najave ovdje na forumu,rad je volonterski brez naknade,molim da se jave i ljudi za glavnog suca koje čemo minimalno stimulirad barem za prijevozne troškove.
Piloti dajte palac gore za brojno stanje.
Lp Žiga :hi:

Dragi kolega Žiga, lajkam i podržavam tvoju i inicijativu tvog kluba. Jedino bih upozorio da se ne preklapamo s terminima lige u piki i XC-u. Npr, stavio si i prelet i piku na Kolibri open. Slično je i s ParaJapetićem. Ima nas koji bismo sjedili na oba stolca, ali teško je u isto vrijeme.

Pozdravljam ideju! :-)
Sporan mi je dio da se tekma pike i preleta održava isti dan(više je razloga), u tom slučaju zanemari moj palac gore.

Nadam se da ćeš uspjeti to izorganizirat... :Yahoo!:

Žiga pošto imamo ParaAlku i ParaOmis u lipnju i kolovozu te nammjeravamo napraviti i precizno na oba,pa bilo bih da npr Alku ili Omiš prijavilo za ligu,molim tvoje mišljenje,znam da je malo dalje ali i ako mi idemo u zagorje je isto,zato o udaljenostima ne bih jer to opet upućuje na nekakve podjele,Makedonija je puno dalje ali ipak se ide i iz Zg i ja iz Sinja,zato jer imamo volju,tako i ovo,bilo bih lijepo i mi smo za,uglavnom čekamo,

Pozdrav letačko družino,evo prošlo pet dana od toga 11 palčeva,zainteresiranost vrlo mala za tom vrstom takmičenja makar se na svakom druženju obično lete pika tekme,neznam gdje je ostao sportski duh za tom vrstom natjecanja ali tu smo gdje jesmo.
Makar sam dobio još dvije organizacije za točku nemamo je za koga raditi pa mislim da čemo dalje raditi druženja svako za sebe i brez voznog reda.
Samo da odgovorim Toniju i Marku u svezi prelet točka.dapače da se precizno može radit posebno od preleta,sve je stvar dogovora.
Lp do neke druge zgode. :hi:

Evo posle nekih kolzutacija donio sam odluku da liga u preciznome bude ali malo na drugi način samo za ovu godinu,a dalje ćemo vidjet.
Pošto kroz godinu ionako radimo neka takmičenja u preciznom zamolit ču sve organizatore takovih događaja da mi dostave listu rezultata sa ime i prezime takmičara,klub ako ga ima ako nema isto valja, te rezultate po serijama.Nije bitno kakav čete krug vi imati ja ču iz rezultata uzeti u obzir rezultate do 5 metara, tako da če svi biti u istoj poziciji za ukupan rezultat na kraju godine.
Evo i nekih događaja koji će se možda odraditi kroz godinu i od kojih oćekujem rezultate:
Para Majmunovo-odrađeno pa molim organizatore ako mi hoće poslat rezultate (može javno na forumu a može i privatno,to važi za sve)
Kolibri open- Para Alka- Para Japetić- Para Omiš- Para Leteći Medvjedići- Para Kalnik- možda i još koja.
Dakle trenutno računam sa mogućih sedam tekmi,Što se tiće suđenja to prepuštam organizatorima i njihovimm lokalnim pravilima koja bi barem donekle trebala biti u okvirima preciznog slijetanja.
Rezultate mi možete slati odma poslije tekmi ili najkasnije do 31.12.2016 godine,rezultati koji će biti objavljeni na ovom forumu se ne trebaju slati posebno(se razme).
Ovim putem bi želio apelirati na sve organizatore da svoje događaje objavljuju na ovom forumu kako bi više zainteresiranih takmičara moglo sudjelovat na njima.
Poslije nove godine bit će objavljena lista sa rezultatima te za nagrade najbolima bit će tapšanje po ramenima kako je to nekom prilikom napisao Toni.
Želim svima unaprijet dobre rezultate i još više ugodnih druženja kroz godinu.
Lp Žiga

Ziga je napisao/la:
Evo posle nekih kolzutacija donio sam odluku da liga u preciznome bude ali malo na drugi način samo za ovu godinu,a dalje ćemo vidjet.
Pošto kroz godinu ionako radimo neka takmičenja u preciznom zamolit ču sve organizatore takovih događaja da mi dostave listu rezultata sa ime i prezime takmičara,klub ako ga ima ako nema isto valja, te rezultate po serijama.Nije bitno kakav čete krug vi imati ja ču iz rezultata uzeti u obzir rezultate do 5 metara, tako da če svi biti u istoj poziciji za ukupan rezultat na kraju godine.
Evo i nekih događaja koji će se možda odraditi kroz godinu i od kojih oćekujem rezultate:
Para Majmunovo-odrađeno pa molim organizatore ako mi hoće poslat rezultate (može javno na forumu a može i privatno,to važi za sve)
Kolibri open- Para Alka- Para Japetić- Para Omiš- Para Leteći Medvjedići- Para Kalnik- možda i još koja.
Dakle trenutno računam sa mogućih sedam tekmi,Što se tiće suđenja to prepuštam organizatorima i njihovimm lokalnim pravilima koja bi barem donekle trebala biti u okvirima preciznog slijetanja.
Rezultate mi možete slati odma poslije tekmi ili najkasnije do 31.12.2016 godine,rezultati koji će biti objavljeni na ovom forumu se ne trebaju slati posebno(se razme).
Ovim putem bi želio apelirati na sve organizatore da svoje događaje objavljuju na ovom forumu kako bi više zainteresiranih takmičara moglo sudjelovat na njima.
Poslije nove godine bit će objavljena lista sa rezultatima te za nagrade najbolima bit će tapšanje po ramenima kako je to nekom prilikom napisao Toni.
Želim svima unaprijet dobre rezultate i još više ugodnih druženja kroz godinu.
Lp Žiga

:good: za ideju, no možda ne bi trebalo retroaktivno raditi natjecanje, odnosno uzimati rezultate.
Koliko ima smisla ubacivati Para Majmunovo u ovu priču?

:good: za ideju, no možda ne bi trebalo retroaktivno raditi natjecanje, odnosno uzimati rezultate.
Koliko ima smisla ubacivati Para Majmunovo u ovu priču?[/quote]

Sve što če se odraditi u ovoj godini može ući u rezultat,samo treba neko objaviti isti,što neču imati neću moći ni uvrstiti unutra,tako ako rezultati sa paramajmunovog neče biti objavljeni ili poslani PP meni neće ni ući u konačni rezultat.
Tako da nije na meni šta hoče i šta neče biti predmet lige.
Lp

Ziga je napisao/la:
Koliko ima smisla ubacivati Para Majmunovo u ovu priču?

Sve što če se odraditi u ovoj godini može ući u rezultat,samo treba neko objaviti isti,što neču imati neću moći ni uvrstiti unutra,tako ako rezultati sa paramajmunovog neče biti objavljeni ili poslani PP meni neće ni ući u konačni rezultat.
Tako da nije na meni šta hoče i šta neče biti predmet lige.
Lp[/quote]

Komentar je bio usmjeren malo drugačije. Ne u smjeru što ulazi ili ne iz razloga je li netko šalje ili ne, nego je li u redu da se u natjecanje stavljaju rezultati pike koja je održana u trenutku kada se nije ni znalo za natjecanje. Netko bi se možda i potrudio doći na to natjecanje ili bi barem bio bolji :), no to u tom trenutku nije znao.

Isto tako, ako nema neke striktnije definiranosti, koja je svrha i cilj natjecanja?
Ovako možemo imati natjecanje koje to ustvari i nije, već skup nekakvih rezultata koje je netko u nekom trenutku odlučio uvrstiti u natjecanje.

Bravo Milas od riječi do riječi!

Pošto kroz godinu ionako radimo neka takmičenja u preciznom zamolit ču sve organizatore takovih događaja da mi dostave listu rezultata sa ime i prezime takmičara,klub ako ga ima ako nema isto valja, te rezultate po serijama.

Ili možda HZS opet treba neke rezultate prikazati pa ćeš im ti Žiga pomoći u tome??

Ili možda HZS opet treba neke rezultate prikazati pa ćeš im ti Žiga pomoći u tome??[/quote]

Opet a kat sam to ja po tvome pogodovao nešto HZS molit ču lijepo,nemoj me ljutit prije nek smo počeli išta raditi,
a ono oko paramajmunovog potpuno se slažem i nečemo ga uzimati u obzir.
Ima još koja dobra ideja ili barem neka provokacija ,sad je vrijeme za to.
Lp

Ziga je napisao/la:
Ili možda HZS opet treba neke rezultate prikazati pa ćeš im ti Žiga pomoći u tome??

Opet a kat sam to ja po tvome pogodovao nešto HZS molit ču lijepo,nemoj me ljutit...

Žigica ne se paliti...prijatel opce nisi tekst dobro procitao.., pogledaj ponovo!
Nigdje nisam napisao da ces ti nes opet nego da HZS nesto treba opet, ako me kužiš?? Pa ćeš im tu u tome pomoćida imaju kaj prikazat na kraju godine???
I to je samo pitanje ne provokacija...

Lp Marko

Dobro ,ali falila ti je jedna riječ i to nehotice,jer ovak se onda drukčije gleda,ajd dosta oko toga.
Nego da pojasnimo još jednu stvar koja se mi malo omakla,znači ak očemo malo dignut takmičarski duh u precizaše probat ču uz svako druženje sa tekmom na točku staviti svima do znanja da če se rezultati bodovati za ligu.
Tako da svi zainteresirani mogu doč na takvo takmićenje.
Uzeo sam takav način samo da vidimo interes svih nas u preciznom i to bez nekih financiskih davanja niti za suce niti za obradu podataka,a što se tiće organizatora tu se ja nebi mješao.
Još riječ oko suđenja,probat ču koliko budem mogao na koju tekmu sudit ja uz lokalnu pomoć,ali na znanje konkurenciji i ja ču se tekmat.
Sad će neko pitat kako jedno i drugo,može ovako što ču uvijek startat prvi pa ostat dalje sudit u seriji,velim samo ako bude potrebe za suđenje.
Lp

U rezultate pike Paramajmunova sam prvo umoto burek, a kasnije sam tim papirom obrisao mrlju od Zokijeve kalje. Nisam mislio da ce to jednom zatrebati. Sori

toni je napisao/la:
U rezultate pike Paramajmunova sam prvo umoto burek, a kasnije sam tim papirom obrisao mrlju od Zokijeve kalje. Nisam mislio da ce to jednom zatrebati. Sori

Zar je bilo neko natjecanje?

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap