Pažnja pažnja,ajmo probat organizirat ligu u preciznom po sličnom sistemu XC lige.moj prijedlog je da svaki zainteresirani klub uzme jednu organizaciju natjecanja,pod tim mislim: mjesto natjecanja gje je sređeno poletište i sletište ,gdje klub daje barem dva suca dok glavnog suca daje čitava organizacija koja preuzima i obradu podataka te na kraju podjelu medalja pojedinačno te pehare za klupski poredak.
trenutno imam u mislima pet tekmi i to: kolibri open (Sjever ili Jug),Parajapetić, Radoboj ( deseti mjesec),Donačka Gora ( Litvar ,Čretnik ),Još jednom RG Jug ili Sjever ( Kolibri ),takmičenja mogu biti u sklopu XC preleta a i netreba.
Ako je u sklopu XC preleta onda se leti jedna trka ujutro do maksimalno 12,00 sati i jedna poslije preleta.
Oko novčane naknade bi raspravu vodili poslije uvida u interes za natjecanje a bilo bi za kupnju medalja i pehara (negje oko 500,00kn te maksimalno 500,
00kn za glavne suce ),Obrada podataka gratis.
Suđenje po FAJ pravilniku,krug r=5m.
Takmičit se može svatko sa položenom letačkom dozvolom ili uz suglasnost instruktora letenja.
Molim da se klubovi izjasne oko organizacija kao i pojedinci u raspravi oko takove organizacije,te bih voli znati koliko bi bilo interesa pilota za tu vrstu takmičenja.
Molim i pojedince koji bi bili voljni biti u samoj organizaciji da se sami najave ovdje na forumu,rad je volonterski brez naknade,molim da se jave i ljudi za glavnog suca koje čemo minimalno stimulirad barem za prijevozne troškove.
Piloti dajte palac gore za brojno stanje.
Lp Žiga