DAN 1. T1
Ustajanje u 7:30, doručak i ja moram na TL brifing u 8:30. Podijelili su nam startne brojeve za one koji ih nemaju na kupolama (Damir). Polazak na start je u 9:30.
Prethodna dva dana je J.O. skakao i trčao oko Damira kao vjeverica Vijeko iz crtića i non-stop: Što ja trebam raditi?Ali danas...

Kasnio je na bus za prijevoz na start, Damir mu je morao nositi opremu iz HQ u autobus (umjesto obrnuto), na startu sam ja pomagao Damiru zaljepiti brojeve na kupolu. Asistent J.O.= 0 bodova.
Task je postavljen, FAI trokut u dužini 81 km. Prva točka na sjeveru doline u planinama, druga južno od Prilepa isto u brdima i cilj službeno sletište ispod starta.
Moram pohvaliti Saru: Ljepo je preuzela lunch pakete (sendviči sa šunkom, salatom, paradajzom i sirom koje je pravio Šape dok smo bili kod njega na doručku, energetska čokoladica i nektarina) te ih kao prava hostesa podijelila reprezentativcima i ostalom popratnom teamu.
Popratni team se dogovorio da letimo task za njima samo malo veči prvi cilindar na sjeveru.
Uvijeti su odlični bez puno vjetra i tekma počinje. Takmičari svi startaju a nama popratnom osoblju i amaterima nedaju uči na start. Srečom pa je u blizini bio Goran D. pa je nas asistente pustio. Sara starta prva pa ja i JO. Teško se nabiremo. Sara se digla i krenula jer smo JO i ja zapeli. No nakon par premještanja pozicina našli smo i mi nekakve konkretne stupove (svaki svoj) nabrali se i krenuli. Prvo JO pa ja za njim. Tekmovalci su visoko u brdima točku napadaju okolo po grebenu a mi poprijeko po dolini i stižemo ih na grebenu prije 1.točke. Tu smo ulovili i Saru ona već nabire visinu za preskok južno u dolinu. Tekmovalci su svi u jednoj grupu i kao roj osa svi nabiru za preskok u dolinu.
Na stanicu se čuje da je netko bacio rezervu. Kažu sudarili su se dvojica jedan leti dalje drugi pada s rezervom. Rezerva je na podu ali nema nikakvih micanj.

Organizator javlja da je kontaktirao unesrečenog i kaže da je sve OK

.
JO i ja se mučimo da se naberemo. On je nešto piknio i napada 1. točku ja metiljam po padini ljevo-desno i dolazi još niže ispod mene plavo-bijeli Enzo3 i metilja kao i ja. Pikne on neku stupčinu 500 m od mene i ja odmah gas k njemu. Vrtimo mi to i vidim na krilu mu piše Naviter (nije moguče da je to Đuro

, osinjak je već daleko nad dolinom). Vrtimo stup već smo visoko preko 2000 Đuro izlazi iz stupa i napada točku u sjeverno u brdima ja vrtim dalje i ispod vidim dolaze Domitran i Alen. Gledam i tražim gdje JO a on u rupi iza padine a sjena mu tamna i velika

.Neće se izvuči odatle (mislim si). Navrtio sam na 2900 ovi dvojica su još nismo ispod mene pa krečem za osinjakom i Sarom. Ispred Treskavca u dolini je mali brežuljak to nalazim nekakav balon i pridružuje mi se Đuro. Do točke na jugu me prestiglo ješ par nabrijanaca

koji kasne. Prije druge točke vidim pokoje krilo ali osinjaka nema. Evo i Sare nisko je i slječe na brežuljak ispred 2.točke.
Ja nastavljam dalje popravljajuči se na markerima koje mi pokazuju zaostali nabrijanci. Okinem 2.točku i naslonim se na padinu i naberem 2300 za napad na cilj. Do aerodroma sam se jedva dovukao, bilo je nešto vjetra koji me sputavao. Popravim se na aerodromu i iznad sljedeček sela vidim JO vrti, izvuko se

(pa gdje me je prestigao ?: unknown: ). Ja pod njega on već napada cilj i ja nabirem i stižem u cilj.
Na sletištu pogledam na mobitel a na APP-u Telegram mi poruke sa lokacijama gdje su mi reprezentativci. Za TL su organizatori složili aplikaciju tako da u bilo kojem trenutku mogu 'pingati' svoj team i vidim gdje su. Sustav je povezan treko treckera a kada oni slete moraju organizatoru poslati poruku dali je sve OK, trebaju li prijevoz ili ne i te poruke i ja kao TL vidim. Dali su nam SIM kartice i imamo i međusobnu povesanost.
Uglavnom svi su OK, skupljamo se u 'ambulanti' i svi zajedno sretnih lica neki više neki manje odlazimo na infuziju

. JO dobiva joši juhicu (jezikovu)
http://pgworlds2019.mk/live/results/