Board Index » Letenje » Foto i video
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

:good:

Potrebne namirnice za 4 osobe:

1 - kunić
500 g - gljiva bukovača
2 - čaše crvenog vina
1 - limun
3 - luka
3 - češnja češnjaka
1 - grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje
2 - lista lovora
100 g - pancete
1 - kocka pileće juhe
2 - žlice Vegete
sol, papar
5 - žlica maslinovog ulja
Način pripremanja:

Kunića dobro operite u slanoj vodi, složite u dublju porculansku zdjelu, prelijte polovicom pripremljenog vina i dodajte dobro oprani limun koji ste narezali na kriške. Ostavite marinirati 3 sata. Nakon toga meso ocijedite iz marinade, posložite u peku, dodajte grubo narezani luk, češnjak ,Vegetu, kadulju, ružmarin i maslinovo ulje. Zalijte sa vodom poklopite i stavite peku na pripremljenu žeravicu. Žeravicom prekrijte cijelu peku te tako ostavite sat vremena. Nakon toga otvorite gornji poklopac te dodajte ostatak crnoga vina, te prema potrebi vode i kocku pileće juhe. Oprane gljive narežite na komadiće i dodajte mesu. Ponovno poklopite poklopac, stavite žeravicu na nju, te nakon pola sata poslužite sa palentom ili širokim rezancima koje ste prethodno skuhali i na kraju stavili u umak u peku.

Najbolja zeka-peka koju znam!

P.S. Za prilog preporučam i knedle od kruha ili domaće njoke (valjuške).
zeka
slika
peka
slika

Eeee viš,to je to,to nam treba u ove dane dok je vani bljuzga i kaljuževina
Fina papica,da nabildamo trbuhe finim delicijama tak da kad termika proradi
težišta budu što konkretnija :-D ,pa onda se to sve fino dobro zalije :beer:
i nemaš boljeg!!
Nego Box :Bravo: kad če kakav Fisch paprikaš da se pripremim,prošli put na Paramajmunijadi
je bilo super :hi: ,nakon hladnog sunčanog dana malo ljutine pa čovjek
zatefteri ukupni dojam?!

:ROFL: :mocking:
Uf šta ti se tek dešava dok ti mlade kokice pipiću iz varia i zovu te da ih spohaš, izmariniraš, ispečeš i to sve glasnije kako se približavaš juhici bazici
a taman nakon što si povukao malo speeda a zjenice se raskolačile u hipu i dok ti je sve toplije otvaraš svoj
ležeći sic i vadiš daskicu da narežeš malo kulena dok
povlačiš vruće hrskave uši sa mlade gice Skywalkove koju si dobro izvrtio na vetikalnom ražnju,
sanjaš o zeki i dok se tanki talijanski rezanci razvlače u špage tvog padobrana shvaćaš da si gladan.

Nastavite priču.... :crazy:

I tako kružiš i žuriš prema sočnom,masnom,debelom,pulsirajučem
na oko prebubrenom oblaku koji izgleda kao moja crijeva pod :crazy:
stresom i pretovarom svega ovoga prije spomenutog :nyam: ,te još jednom
snažno povlačim Falcona da zapjeva spiralni silazak
JER NOGICE SU NA POLA RUPE :sarcastic:

bmutak je napisao/la:
sočnom,masnom,debelom,pulsirajučem
na oko prebubrenom oblaku koji izgleda kao moja crijeva

Nije da opovrgavam tuđe impresije i svatko ima pravo na svoju sliku, no meni je nekako o oblaku draže razmišljati kao o velikoj langošici (lepinji) koja se diže kao na vrućem ulju i po visini zamišljam kako je OnajKojiSveVidiISveZna stavio više ili manje kvasca. Narafski, taj oblak je taman, ali samo zato što ga je Majstor nabubo sa šniticom kulena ili sira baranjca.
To je slučaj, naravno, kad je oblak sam i jurim prema njemu k'o kruha gladan.

Kad ih ima puno i lijepo su pufasti i razbacani svuda uokolo te se kupaju u plavetnilu neba tada mi dođe misao kako su nekako slatki. Slatki me odmah poveže sa slatkim i uz malo mašte, ako možete pretvoriti plavu u žutu, dobijete šnel-nokle i to puno fuckin' nebo. Odeš onda lijepo gore, pa se valjaš među njima. ihhhh...!

Box dobar je ovaj recepat,samo mi reci dal rabbita pečeš cijelog ili ga
stančiraš na komade?? :scratch:
Kak je bolje,mislim zato jer nisu baš špekasti?!

bmutak je napisao/la:
Eeee viš,to je to,to nam treba u ove dane dok je vani bljuzga i kaljuževina
Fina papica,da nabildamo trbuhe finim delicijama tak da kad termika proradi
težišta budu što konkretnija :-D ,pa onda se to sve fino dobro zalije :beer:
i nemaš boljeg!!
Nego Box :Bravo: kad če kakav Fisch paprikaš da se pripremim,prošli put na Paramajmunijadi
je bilo super :hi: ,nakon hladnog sunčanog dana malo ljutine pa čovjek
zatefteri ukupni dojam?!

Dogovoreno!

bmutak je napisao/la:
Box dobar je ovaj recepat,samo mi reci dal rabbita pečeš cijelog ili ga
stančiraš na komade?? :scratch:
Kak je bolje,mislim zato jer nisu baš špekasti?!

Sorite na OT, ali čovjeka zanima...

Ja ga maznem na 4 dijela (za zeku-peku ti treba 2 mrkoslava). Inače je dobar i u kombinaciji sa drugim mesom jer daje fini okus tom mesu.
Gljive, vino i špekić mu neće dati da se osuši, a najjače je kombinacija ružmarina i kadulje (nje ne puno jer može biti gorkasto) što mu daje poseban slatkasti okus.
Može ga se peći klasika na krumpiru, ali ne treba mu puno vremena, pa se krumpir može sitnije narezati. U tom slučaju vino treba dodati malo kasnije. Krumpiru priljubiti krupno rezanu mrkvu!
Onu kocku možete slobodno izostaviti.

Krasna ideja za ručak u nedjelju poslje subotnjeg Triblja. Maznut ću ga u pećnici sa još par krmića. Mmmmm...

Dobar tek!

Dogovoreno!

Ak ti napraviš Fisch paprikaš od zeca ja se obavezujem :bye:
da ti i ovu godinu napravim KUHAČU
koja bi opet mogla biti za 4-tu nagradu na PM. 8)

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap