Ja ne kužim o čem vi pričate? Da vas malo 'spustim na zemlju'. Uopće je smiješno uspoređivati se s ovim što smo vidjeli na ovom videu gdje su brzine takve kao da gledaš Red Bull Air Race. S druge strane gledati tekmu paraglidinga gdje su prosječne brzine oko 25 km/h? To je napeto k'o špaga u džepu. Čak i meni koji sam duboko u tome. Je, meni je napeto dok sam ja taj koji tekma.
No da ne ispadnem staro čngrizalo (iako i to ima svoju ljepotu

), ajmo si zamislit prenos PG tekme na državnom. Nas 50-ak u zraku grizemo k'o nenormalni za svaki stup, "prašimo" po 35-40 km/h, a kompetišni i do 60, dočim oko nas zuji helikopter koji sve to snima i prenosi na tv u Bambootiću... gdje Škegro pere čaše dok ga Nikolina zayebava, dočim dva lokalna alkića napeto prate... kao im nestaje gemišta u čaši. Naravno, svaki od nas je morao uložiti još po soma-dva EUR na hi-tech điđe da bi se to sve moglo lijepo vizualizirati na telki..., gdje sve na prvi pogled izgleda kao da je netko stisnuo "pause" na daljinskom....
Meni bi bio zapravo najzanimljiviji helikopter... i kako biti čim dalje od njega....
Dakle zaboravite na nešto takvo sve dotle dok jednog dana PG brzine ne dostignu trocifrene brojke...
Za one nestrpljivije, odite gonjat jedrilice za koje u startu treba izdvojiti - koliko?- par desetaka tisuća EUR.
Toliko od mene

p.s.: Ma filmić je super. I meni se sviđa. Ali eto...