Board Index » Letenje » Foto i video
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Neznam koliko vas zna ali od običnih Canon aparat možete napraviti ultra dobre zvijeri samo sa novim firmwareom.

Evo par detalja. Dobro će doć za moj Canon 710IS

[edit]Q. What does the CHDK program do?
A. CHDK enhances the capabilities of your camera in a non-destructive, non-permanent way.
After loading of CHDK program you will get the following functionality:
[list=]Shutter-priority (Tv) exposure - via shutter value override feature
Aperture-priority (Av) exposure - via aperture value override feature
Shooting in RAW, with RAW Average, RAW Sum, and RAW Develop features
Live histogram (RGB, blended, luminance and for each RGB channel)
Zebra mode (a live view of over and under-exposed areas of your picture)
Depth-of-field (DOF)-calculator, Hyperfocal-calculator with instant Hyperfocal and Infinity focus-set, and more
Battery indicator
RAW and Video space-remaining gauges with custom low-limit alerts
USB cable remote shutter release
Motion-detection trigger - automatically fires camera on motion detection. (Fast enough to capture lightning strikes.)
Customizable high-speed continuous (burst) Shutter-based (Tv), aperture-based (Av) and ISO-based exposure bracketing (unlimited shots)
Focus bracketing (unlimited shots)
99 constant bit-rate and 10 constant-quality video compression levels
Elimination of 1 Gig video-size limit
Zoom during video function (for cameras without this feature)
Shutter, Aperture, and ISO Overrides
Ultra-long shutter speeds - up to 64 seconds, and much longer on some cameras.
Ultra-fast shutter speeds - up to 1/10,000" and higher
High-speed Flash Sync at all speeds up to 1/64,000 second (even faster in some cameras)
Custom user-editable visible Grids for framing, cropping, and alignment
File browser
Text reader
Calendar
Some fun tools and games :)
Fully customizable CHDK display, info placement, user-colors, fonts in menus, etc.
Custom CHDK user menu (for instant recall of up to 10 favorite functions)
Scripts execution - including exposure bracketing, focus bracketing, intervalometer and more)
And other features too numerous to mention here. See the CHDK Firmware and Allbest Firmware usage pages for a more complete overview.[/list]
These features work on all camera models supported by CHDK. The camera does not need to have "related" or "inherent" features already present - CHDK will add the required functionality. New features are accessed through CHDK-specific menus, rather than the default camera menus.
As CHDK is continually evolving, new features are often added. Thus, some of the listed features depend on you using a version of CHDK that has those features.

http://chdk.wikia.com/wiki/FAQ?rdfrom=h ... irect%3Dno

Ej Hrga,
nekidan sam kupio novi DVD i več sam našao na web-u da sa novim firmwareom radi još bolje.
O čemu se tu radi?
Možeš mi pomočI?

Pozdrav

BEŠO :evil:

Probao sam i koristim skoro godinu dana na mom Canon PowerShot A560 i fino sljaka. Jedino sto ja 80% od onoga ne umem da iskoristim. Meni najvise koristi rucno podesavanje ekspozicije, rucno ostrenje, snimanje u RAW formatu, live hostogram, i zebra mod (za preeksponirane delove slike) i naravno stanje baterije u %.

super, hvala za info! još samo da negdje stvorim kabel koji nikad nisam koristila :oops: ..

AIRBEŠO je napisao/la:
Ej Hrga,
nekidan sam kupio novi DVD i več sam našao na web-u da sa novim firmwareom radi još bolje.
O čemu se tu radi?
Možeš mi pomočI?

Pozdrav

DVD za mene strano tijelo. Ne kužim se u to.

Hmmm.. motion detector.. raw.. gig limit.. zoom video.. definitivno si me narajcal zos ovim.. al mislim da se nisam dosta navlažio za flashanje 700-ke jer mi se nije dalo ni SLR flashat na 'unlocked' verziju sa Wasiom..

Javi kaj se od toga iplatilo !!

Hrga, nisi me razumio!

Smisao pitanja je bio: šta se desilo sa tvojim Canonom 710IS sa novim firmwareom ?

Vjerojatno neka poboljšanja!

Kakva i kolika?

Pozdrav

Dobio sam ono što mi je cool zoom za vrijeme videa, status baterije i Mbova na kartici te format slike. Još i neka opcija za slikanje sa okidanjem. File explorer u meniju i neke sitnice koje mi ne znače ništa.

Nažalost nema opciju okidanja na pokret, BULB i opciju za time lapse kvragu.
Treba m alo pogledat možda ima koji dodatka i za to. Nadam se

hrga je napisao/la:
Dobio sam ono što mi je cool zoom za vrijeme videa, status baterije i Mbova na kartici te format slike. Još i neka opcija za slikanje sa okidanjem. File explorer u meniju i neke sitnice koje mi ne znače ništa.

Nažalost nema opciju okidanja na pokret, BULB i opciju za time lapse kvragu.
Treba m alo pogledat možda ima koji dodatka i za to. Nadam se

Hrga, ako do sada nisi nasao pogledaj. Ja sam upravo pronasao pa cu ovih dana isprobati.
http://chdk.setepontos.com/index.php/board,12.0.html

Evo jednog timelapse filmica koji sam juce probno napravio sa mojim CANON A560 powershot uz pomoc ovog upgrade i uz pomoc jedne male skripte. Filmic je sastavljen od oko 230 slika. Kod 5 sekunde videcete jedan mali treptaj, izbacio sam jednu sliku posto je ispred aparata stala moja zena. Interval izmedju svake fotke bio je 10 sekundi.

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap