»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: čet 18 lip, 2026 17:54.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Time lapse pakiranje rezerve
PostPostano: sri 18 sij, 2012 0:19 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 468 / Palac dolje: : 58
Dobio Palac gore: : 1549 / Palac dolje: : 15
Probni video pakiranja rezerve.
Slijedeći će biti ful i bolje odrađen.

8 Palac gore: : Flying_man, hrvoje.vt, Ivica B., sale, toni, vedran_zgela, Vojo, wild    
Vrh

Naslov: Re: Time lapse pakiranje rezerve
PostPostano: sri 18 sij, 2012 8:57 
Offline     DHV 1-2

Član od: sri 06 tra, 2011 18:09
Dao Palac gore: : 168 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 73 / Palac dolje: : 0
Palac gore za trud, treba detalje bolje zumirati i snimiti da se točno vidi šta se radi.

Vrh

PostPostano: sub 21 sij, 2012 17:47 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Odlično! Jedino ti nedostaje raščlanjivanje konopaca na početku i namještanje centrale. Ostalo se dobro vidi. Nego, dobra ti ona sprava za namatanje konopaca u cik-cak! Bez obzira na ovaj video, ne preporučam neiskusnima da si sami preslaguju rezervu samo na osnovu ovog videa. Treba malo prakse i preslagivanja uz nekog iskusnijeg.

1 Palac gore: : zlatko2508    
Vrh

PostPostano: sub 21 sij, 2012 20:08 
Offline     DHV 2-3

toni je napisao/la:
Odlično! Jedino ti nedostaje raščlanjivanje konopaca na početku i namještanje centrale. Ostalo se dobro vidi. Nego, dobra ti ona sprava za namatanje konopaca u cik-cak! Bez obzira na ovaj video, ne preporučam neiskusnima da si sami preslaguju rezervu samo na osnovu ovog videa. Treba malo prakse i preslagivanja uz nekog iskusnijeg.

Da dobro posluži, ali nakon dosta preslagivanja našao sam rješenje za još bolji model. Taj će biti na novoj snimci a budem i pokazao kako se stavljaju gumice sa time.
I bude još jedan zanimljiv komad opreme za pakiranje koji je isključivo moja ideja.

1 Palac gore: : toni    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 21:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
Problem je uvijek veci kod pakiranja sto su rezerve starije! Danas dva modela novih rezervi je takav da kod pakiranja je samo bitno ne prodje spaga preko rezereve te kod otavaranja ne napari relom preko rezerve! Inace je gotovo svaki pilot moze upakirati jer sve ostalno nije bitno ona ce otvoriti! Jedini je problem cijena kosta 750 eura skuplji i 700 eura jeftiniji model! Problem su fakat stariji modeli jer svaki pogresan detalj vodi u uzasno velike probleme te moze zavrsiti sa smrtnim posljedicama! Svatko tko zeli pakirati rezerve medju pilotima to moze za dan dva nauciti ali steceno znanje treba moci i zadrzati! brzina nije bitna nego iskljucivo EFIKASNOST!

1 Palac gore: : hrga    
Vrh

PostPostano: ned 22 sij, 2012 23:20 
Offline     DHV 2-3

imam sad na svojoj rezervi Ginov kontejner sa dve gumice. Nisam ga još bacao, ali čini mi se full ok. Kad baciš prvo izvlači špage i kad zadnji namotaj dođe do kraj rastvara se kontejner i rezerva se otvara.

Vrh

PostPostano: uto 24 sij, 2012 0:33 
Offline     DHV 2-3

Član od: pet 25 ruj, 2009 14:06
Dao Palac gore: : 118 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 262 / Palac dolje: : 2
[quote="hrga"]imam sad na svojoj rezervi Ginov kontejner sa dve gumice. Nisam ga još bacao, ali čini mi se full ok. Kad baciš prvo izvlači špage i kad zadnji namotaj dođe do kraj rastvara se kontejner i rezerva se otvara.[/quote

Po meni u ocjenama ta rezerva spada u kategoriju (kategorija od 1 do 10) ciste petice! Osobno bih je uporabio na travnatom ili posumljenom terenu nikada iznad kamenjara osim kada bi stvarno bio ugrozen jer voli ljuljati ili klatiti te je pad sa takvom rezervom u teskom i tvrdom terenu te spretnosti pilota vrlo podlozan povredama ili barem zestokim udaranjem u tlo! Preporucio bih da jednom za uvijek se prestane gledati cijena nase STVARNO POSLEDNJE sanse za spasavanjem neki puta i golog zivota a da o kostima ne govorimo!
Sve zadnje novije rezereve radjene od 2009 ozbiljnih firmi na ovamo su radjene uglavnom od perical materijala koji po proizvodjacu moze izdrzati 15 godina a izdvojiti sebi odredjenu svotu za sigurno i opusteno letenje i racunanje na rezervu koja će vas STVARNO ZASTITI ne samo od lomova ili cak laksih uboja nego ce vam dati osjecaj da je neki puta bolje sletiti sa rezervom nego sa gliderom! To ja zovem rezervom i to ja zovem poslednjom sansom pilota da svoje tijelo koje mu treba biti najvazniji HRAM sacuva netaknuto od ozlijeda! Dobar vjetar i sigurno slijetanje te sto manju uporabu rezervi (to prepustite meni)svima koji iskreno vole ovaj nas nebeski sport!

1 Palac gore: : hrvoje.vt    
Vrh

PostPostano: uto 24 sij, 2012 15:51 
Offline     DHV 2-3

Ginov kontejner Ava rezerva.

Vrh

PostPostano: čet 26 sij, 2012 20:54 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 sij, 2012 11:38
Dao Palac gore: : 20 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 21 / Palac dolje: : 1
davno prije sam našao jedan interesantan i lijepo prikazan video za instalaciju rezerve. pretpostavljam da ste vec vidjeli ovaj klip

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: