Board Index » Letenje » Kamo na letenje
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Možda sam preoptimistićan al ćini mi se da bi se sutra dalo izmedju dve fronte malo i letuckati na ivki ,rgs-u ili strahi čak.

Tak optimističan nisam bil ni ja :bad: dok nisam videl Vjekin post :good: pa sam malo gledal prognozu... :yup:

Najoptimističnija prognoza za sutra nedjelju 11.10.

- kiša će padati do 11 sati (izležavanje)
- razvedravanje i jaki sjeverac do 14 sati (ručak, stavljanje opreme u Brumma te nazivanje AMP-RG, AMP-STR, AMP-POH, AMP-DONAČ svakih 10 minuta)
- 14.10 vjetar slabi ispod 8m/s (polazak iz Cvetlina)
- 14.30 vjetar 6m/s (dolazak na RGS, polijetanje)
- 15 do 17 sati vjetar laminarac 4-6m/s (peglanje padine RGS)
- poslije 17 sati vjetar okreće na JI, naoblaka (slijetanje, pakiranje opreme, dolazak doma, stavljanje tracka na OLC, većera, TV, bračne zanimacije, spavanje...)

Ima li tko optimističniji?

E moj Knez imam osjećaj da smo jedino ti i ja nadrealisti :) .A možda nam se i posreći koji put pa ispadnemo face. :beer:

Kaštelir opet

Nije tvoje sutra, već novo sutra. Daklem, 15.10.2009. lijep dan za Tribalj. Da fino proslavimo prvu mjesečnicu nove OLC sezone :-D

Jel se vidimo, sutra kad stižete?

Bome cu i ja morat protegnut svoju letnicu

Ja nebrem, moram sutra na posel... :evil:

Jutros se baš ne čini tako optimistično za Tribalj. Visinska anticiklona hebe, pa ostaje neka burica dolje. Vidjet ćemo kaj buju Riječani rekli do 10h. Ali čini se da bi moglo biti dobro i u kontinentu.

Pa nije li bolje Zagorije...?

Čudna prognoza danas.
Svi modeli na meteoadriatic pokazuju naoblaku i oko Triblja (baš na granici) i na sjeveru Zagorja. I vjetar šara na sve strane.

Da mogu ići ja bi se danas pridružio Dančiju u 12:30 na bus s Mihaljevca. I dobro bi se obukao jer će ići visoko, a gore je zzziiima..
slika

Ja sam za jedan kratki Jap i brzo nazad po dijete u vrtić.

CloudWalker je napisao/la:
Čudna prognoza danas.
Svi modeli na meteoadriatic pokazuju naoblaku i oko Triblja (baš na granici) i na sjeveru Zagorja. I vjetar šara na sve strane.

Da mogu ići ja bi se danas pridružio Dančiju u 12:30 na bus s Mihaljevca. I dobro bi se obukao jer će ići visoko, a gore je zzziiima..
slika

Meni se na žalost ipak možeš pridružiti samo na poslu jer me diglo, ali tko ima vremena i volje Sljeme toplo (zapravo mrzlo ;) ) preporučam...

Hajde Danči, kao sljemenski guru, daj me molim te prosvijetli: pa šta nije danas jugo (i malo višlje JZ) na Sljemenu. Nije li tamo najbolja opcija SZ (Z do SI)?

Box je napisao/la:
Hajde Danči, kao sljemenski guru, daj me molim te prosvijetli: pa šta nije danas jugo (i malo višlje JZ) na Sljemenu. Nije li tamo najbolja opcija SZ (Z do SI)?

Greben Sljemena je orijentiran JZ-SI, što će reći da si u pravu da brdo gleda ravno na SZ, ali padina starta je okrenuta u zapad-sjeverozapad, a bočni greben koji ide prema Bistri pruža se u smjeru JI-SZ, znači zapadni i jugozapadni vjetrovi te drže na njemu. Prvi stup ide od dna Crvenog spusta preko kružnog toka. Čisti SZ bi trebao po definiciji biti najbolji vjetar za taj start, ali opet, to NIJE čisto čelo na padini već u klancu, iz kojeg ti onda neda van ako malo potoneš. Meni je gore najdraži lagani zapad, pa čak i jugozapad (kao danas ;-)).

Na Crvenom je čak čisti sjever (pogotovo SI) ako je imalo izraženiji meni neugodan jer si zapravo u zavjetrini. U toj situaciji treba startati po nuli ili što slabijem vjetru i bježati na suprotni greben (lijevi) preko Panjevine. Nakon početnog spuštanja prvi stup je malo iza Panjevine a drugi na spoju glavnog i lijevog bočnog grebena.

Danči je napisao/la:
Box je napisao/la:

Greben Sljemena je orijentiran JZ-SI, što će reći da si u pravu da brdo gleda ravno na SZ, ali padina starta je okrenuta u zapad-sjeverozapad, a bočni greben koji ide prema Bistri pruža se u smjeru JI-SZ, znači zapadni i jugozapadni vjetrovi te drže na njemu. Prvi stup ide od dna Crvenog spusta preko kružnog toka. Čisti SZ bi trebao po definiciji biti najbolji vjetar za taj start, ali opet, to NIJE čisto čelo na padini već u klancu, iz kojeg ti onda neda van ako malo potoneš. Meni je gore najdraži lagani zapad, pa čak i jugozapad (kao danas ;-)).

Na Crvenom je čak čisti sjever (pogotovo SI) ako je imalo izraženiji meni neugodan jer si zapravo u zavjetrini. U toj situaciji treba startati po nuli ili što slabijem vjetru i bježati na suprotni greben (lijevi) preko Panjevine. Nakon početnog spuštanja prvi stup je malo iza Panjevine a drugi na spoju glavnog i lijevog bočnog grebena.

:ave: :ave: :ave:

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap