Da Vam pojasnim malo ovih 300 Kn, jednokratne donacije ili ajmo reći doživotne startnine.
Start je isfinanciran privatnim novcem
Zvonka Kocijana, Vlade Vrbanca i mene.
Do sada smo utrošili u njega
20.600,-Kn..
Mada smo zvali na akcije, priča se uglavnom svela na troje ljudi, a to su bili Zvonko Kocijan, Franjo Bukovčan i hmmm.

,moja malenkost.
Žalosno je da sam ja među njima s
a svojih 54 godine bio omladinac na radnoj akciji, jer oni imaju po 66 g.
Uglavnom, mi smo odradili 80% posla uključujući detektiranje vlasnika, dogovori-pregovori oko kupnje, ishodovanje odobrenja od načelnika općine Kalnik, poslije još i njegovog zamjenika (hvala svima na suradnji), dogovori s mjerodavnima od kamenika u Križevcima i tako da ne duljim, ni sam ne znam koliko je to izgubljenih dana i rezervoara goriva,uništenih lanaca i mačeva na motorkama, a bogami i potrošena goriva i maziva, o prolivenom znoju da ne govorim, jer valjalo je poveliki komad očistiti od kržljavih hrastića koji su bili tvrđi od betona.
Također smo morali biti tamo i voditi radove kad su bili angažirani strojevi, od vitla za izvlaćenje drva, do kamiona i JcB-a.
Ipak, moram pohvaliti i pojedince koji su se na kraju ipak priključili i dosta nam pomogli, a to je svakako Kiki Mikac koji je odradio par dana, jedan dan su nam se priključili i dečki iz Kp Tribe Čakovec , te Zoran Korpar i Zoran Domitran,Tomica Bedeković, te nećete vjerovati svi koji ga poznaju, KRUNOSLAV ŠPOLJARIĆ.
Vlado Vrbanec nije osobno radio, ali je poslao 2 dana radnika, što je opet OK!
Uglavnom, najveći teret smo iznjeli mi starci, jer svi ostali su bili baš u teškom poslu. Srećom pa smo nas trojica teški besposličari,ne radimo ništa i nemamo baš nikakvih obaveza, te smo to mogli olako odraditi.

No, mi smo još one generacije koje se znaju primiti posla i na neki, za današnja shvaćanja uvrnuti način, nas taj posao veseli.
Malo se ipak brinem za ove mlađe generacije, koje bi nam spremno pomogle kad bi se to dalo odraditi u fotošopu i to od kuće, sjedeći u udobnoj fotelji.
No, šta je tu je, mi nismo zlopamtila, odradili smo to i veseli nas rezultat, a to je
jedan od ljepših starteva i vidikovaca u Hrvatskoj.Eh sad, sva ova moja kuknjava ima za cilj da Vi pokušate shvatiti kako ćemo se mi osjećati kad Vi koji niste ni luk jeli ni luk mirisali dođete i rastegnete krilo na super uređenom startu i mirno odletite, kao da je start oduvijek bio tu ili se sam napravio.
Nama trojici vlasnika je savršeno jasno da nećemo ni približno povratiti uložena sredstva (rad smo već ionako otpisali),ali bi nas veselilo da vratimo barem pola (10.000,kn).
Stoga smo donjeli zaključak, da svi oni koji žele letjeti s ovog starta,
plate jednokratno startninu u visini 300 kn.Znamo da 300 Kn. u ovim vremenima nisu mali novci(
20.000,- su ipak puno veći), ali ako uzmete u obzir da je to dcživotna startnina, onda to zbilja nije puno.
Ne želimo se igrati policajca i naganjati Vas po startu da platite svaki put startninu (vidi Nevio Raspadalica), već mislimo da je ovako bolje, platite jedanput i letite.
Kako novooformljena udruga još nema žiro račun, a i radi se o uloženim privatnim novcima, svi oni koji nas žele podržati, mogu uplatiti na moj tekući račun tih 300kn.
Podaci su:
Kuzmić Franjo
HR5923600003200047835Kao što sam već rekao od plaćanja su izuzeti studenti i nezaposleni (i hiperbezobrazni

)
Unaprijed Hvala!
P.S.
Prvi dobar vikend planiramo napraviti otvorenje starta uz veselicu, gulaš iz kotliča i pivo.
Naravno, svi ste pozvani!Zaboravio sam također istaknuti i neke donatore koji su se baš isprsili:
1. Saša Leskovar 150 Eura
2. Toni Lovrec 750,-Kn
3. Tomica Međeral 500,-Kn.
4. Mladen Mihin 400,-Kn.
,a spomenuo bih tu i Zlatka Knezovića koji je, iako je nezaposlen ponudio 300,-kn.
Hvala svima!