»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: ned 19 tra, 2026 21:22.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Razvoj paraglidinga u Dalmaciji u naglom usponu
PostPostano: pet 29 stu, 2013 11:15 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
Poštovani letači

Za razliku od prošlih god u klub i na tečajeve nam pristiže sve veći broj mladih letača,upravo smo završili s grupom koja je odradila osnovni tečaj i počeli su letjeti visinske letove,zaista jedna krasna ekipa koja uistinu voli letenje i učinit ću sve da budu zadovoljni i da se družimo,jer stari letači polako nestaju,sad se upravo sprema druga grupa za obuku i trenutno brojimo 16 aktivnih letača koji se znaju dogovoriti,svatko je preuzeo na sebe neku od odgovornosti i fenomenalno druženje,evo čak organiziramo i Novu godinu zajedno i sve nas zanima samo letenje,druženje,putovanje i razvoj paraglidinga.Članovi su iz svih krajeva Dalmacije i nije im problem dolazit na predavanja, a najmanje kad je letenje.Na raspšolaganju imamo moje seosko domaćinstvo u kojem zna često nešto zamirisat ispod peke i lagano uz druženje i zabavu uživamo,moram pohvaliti Đanija (vulkanizer) kojem nije problem promjenit dva trajekta i 4h vožnje da bih letio i moram reći da je odličan letač,nova tajnica kluba Marijana koja obavlja sve što joj je statutom napisano te uredno obavještava sve članove o aktivnostima koje slijede,Stjepka s Hvara koji također mora dobro planirati dolazak jer ipak je to otok,također jako dobro zadovoljio lekcije osnovnog tečaja,Slava,naša klubska krojačica iz Trogira koja je na usluzi ako zatreba nešto sašit jer je to njen posao privatni salon ima.Ivana koja mora još vježbati groun handling ali ima volje mnooogo.Uglavnom paragliding u Damaciji je u porastua zadar je u fazi otvaranja Pegaz podružnice i nastojat će mo legalizirati letjelište u blizini cca 1hvožnje od Zadra.Ubrzo na dolazi i naš reprezentativac u ovjesnom jedriličarstvu i krenut će trečajevi i za tu disciplinu letenja,uglavnom jako sam zadovoljan situacijom a vi dileri opreme će te sigurno poslat nešto svoje opreme put juga.Mađarske škole,poljaci itd su sve češći gosti našeih letjelište,Mađari i opve godine će na Gredi organizirati FAI natjecanje i nadam se da će doći bar netko od naših natjecatelja jer do sada smo bili samo ja i Krunoslav,što njima nije bilo jasno ali nisu se baš zamarali s tom činjenicom,pitali su ok ali gdje su Hrvatski natjecatelji,nisam im znao što odgovoriti ali njima jke bilo u cilju dobro odletjeti,znači ona izjava u jednom postu gosp.Trputeca da će paragliding u Dalm nestati desilo se upravo suprotno,paragliding u Dalmaciji je u porastu više nego u početko,eto čisto da znate radi nekakvih statistika.Nastojat će mo što više surađivat s kolegama iz BIH tako da će i to doprinijeti i njihovu razvoju i našem.Pozdrav svima

L.P Jere
www.pegaz-paragliding.com

3 Palac gore: : bojan77, profa, solarich    
Vrh

Naslov: Re: Razvoj paraglidinga u Dalmaciji u naglom usponu
PostPostano: pet 29 stu, 2013 21:23 
Offline     DHV 2

Član od: pon 18 vel, 2013 23:28
Dao Palac gore: : 680 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 711 / Palac dolje: : 10
slika
Jedna jesenska s Grede od mene.
Doduše ,žena mi je rekla ''navuci rukavice ko i svi pametni letaći , ne mora cili svit znat da si automehaničar''.

7 Palac gore: : bmutak, isantek, JERKO, Marijana Knežević, Morelli, vedran_zgela, zlatko2508    
Vrh

PostPostano: ned 08 pro, 2013 10:56 
Offline     DHV 1-2

Član od: pon 23 srp, 2012 10:55
Dao Palac gore: : 223 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 25 / Palac dolje: : 0
poz!
krivi klik za palac dolje!

It is not the years in your life that count.
It´s the life in your years.

Vrh

PostPostano: ned 08 pro, 2013 11:03 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 25 kol, 2009 6:27
Dao Palac gore: : 440 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 1461 / Palac dolje: : 16
Pa dajte već jednom, umjesto da se ispričavate, naučite da se palac dolje (kao i palac gore) mogu poništiti! Samo kliknite na istom mjestu! Ne možete dati dva palca za isti post ako dva puta kliknete na isto - ako vas to brine.

1 Palac dolje: : Draženko
Vrh

PostPostano: uto 10 pro, 2013 20:20 
Offline     DHV 2-3

CW je napisao/la:
Pa dajte već jednom, umjesto da se ispričavate, naučite da se palac dolje (kao i palac gore) mogu poništiti! Samo kliknite na istom mjestu! Ne možete dati dva palca za isti post ako dva puta kliknete na isto - ako vas to brine.

Uglavnom drage kolege jako sam zadovoljan ovim naglim razvojem parajedriličarstva ali i velikog interesa za ovjesno jedriličarstvo,Dolaskom instruktora Davora živjeti u Split slučajno se potrefilo da je u Imotskom također jedan zmajar koji je završio tečaj i za vikend idemo u obilazak postojećih terena radi upoznavanja,a također na naš slijedeći tečaj se prijavio također novi Imotski parajedriličar.Ovom prilikom se želim zahvaliti Dariu Tomašiću na preporuci i obećavam da će mo dignuti i jednu i drugu kategoriju letenja do visokog nivoa.Upravo je osnovni tečaj završila grupa od 6 letača i druga čeka spremna,što se tiče ispita u današnjem razgovoru sutra šaljem dokumentaciju za ispitivača jer da dečki iz Dalmacije idu tri ili četiri puta u Zagreb,to se više neće događati.Osposobit će mo stručni kadar instruktora ovjesnog jedriličarstva tako da će i oni djelovat na svome području.Ovime ne želim da se netko od mojih kolega učitelja uvrijedi ali mislim da put kojim sam odlučio krenuti je mnogo lakši što će još više popularizirati letenje u Dalmaciji,iz BiH nam je došao odličan letač i čovjek Dino Delić kojeg također namjeravamo poslati na obuku za instruktore jer dečko zaista leti a ima planove koje je namjeravao razvijati na Vlašiću s stranim pilotima ali eto bog je tako htio da se oženi u split i postat će članom naše ekipe.Početnici kao jedan,ljudi koji dolaze su puni entuzijama i žele raditi i u meni su probudili ono čudovište od 96-te koje je polako počelo tonuti u san.Volim svoje tečajce,novac nije upitan da se leti i radi,svatko daje maksimum sebe i rezultat na području gdje je niklo slobodno letenje 96-te a koje je jako dobro,što nažalost moraju potvrđivati konstantno strani letači,sa obučnim centrom, nekoliko registriranih terena,što više rećI.Ja kad sam bio pripadnik HV-a samo sam čekao poruku generala Gotovine i predsjednika HRVATSKA MORA BITI SLOBODNA,Tako i mi kažemo što se tiče letenja DOŠLO JE VRIJEME DA SE KRENE,do sada sam uvijek sam vodio bitku protiv vjetrenjača ali sad smo jači,odnosno dovoljno jaki da nam monopolistička gamad ne može nauditi.Samo ću jedno reći,ne podcjenjujem narode susjednih zemalja niti ih gledam na nacionalnoj osnovi ali da prvenstvo Hrvatske se održava u susjednim zemljama kod ovoliko kvalitetnih terena nemam riječi.Ratko drag si mi,Profa naročito ali nije vam mjesto u hrvatskom zrakoplovnom savezu.Slušao sam mišljenja mnogih i u drugim klubovima koji su mi rekli treba bojkotirati održavanje ovogodišnjeg državnog prvenstva,ali mene osobno nije briga,ma može biti i u Kini,malo nas je ali smo govna,ponavljam isto mišljenje dijele mnogi ali se ustručavaju reći.Molio bih da se ovo moje mišljenje ne shvati krivo jer ipak je forum na koji se sve manje javljam mjesto gdje možemo iznijeti svoja mišljenja,znači ne vrijeđam ni Slo pilote ni BiH pilote niti Srpske pilote jer svi smo zaljubljenici jednog predivnog sporta.Ali eto malo razmislite ali tvrdim da će sve vrijeme pokazati,ja imam prekrasne prijatelje i učenike koji su za druženja letenje putovanja,otpad sam osobno odstranio i sad smo napokon PARAGLIDING AND HANGGLIDING TEAM PEGAZ, OOOO YEAAAH.

POZDRAV SVIM LETAČIMA MA GDJE GOD LETILI
JERE
www.pegaz-paragliding.com

Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 8:32 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
JERKO je napisao/la:
Ja kad sam bio pripadnik HV-a samo sam čekao poruku generala Gotovine i predsjednika HRVATSKA MORA BITI SLOBODNA,Tako i mi kažemo što se tiče letenja DOŠLO JE VRIJEME DA SE KRENE,do sada sam uvijek sam vodio bitku protiv vjetrenjača ali sad smo jači,odnosno dovoljno jaki da nam monopolistička gamad ne može nauditi.Samo ću jedno reći,ne podcjenjujem narode susjednih zemalja niti ih gledam na nacionalnoj osnovi ali da prvenstvo Hrvatske se održava u susjednim zemljama kod ovoliko kvalitetnih terena nemam riječi.Ratko drag si mi,Profa naročito ali nije vam mjesto u hrvatskom zrakoplovnom savezu.Slušao sam mišljenja mnogih i u drugim klubovima koji su mi rekli treba bojkotirati održavanje ovogodišnjeg državnog prvenstva,ali mene osobno nije briga,ma može biti i u Kini,malo nas je ali smo govna,ponavljam isto mišljenje dijele mnogi ali se ustručavaju reći.

Jere sto nisi napravio prijavu za organizaciju DP, ili si samo cekao neciju poruku...
te ko je ta monopolisticna gamad koju spominjes u svojem postu :?:

LP

Vrh

PostPostano: sri 11 pro, 2013 8:51 
Offline     DHV 2-3

Član od: sri 14 lis, 2009 8:20
Dao Palac gore: : 55 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 397 / Palac dolje: : 59
JERKO je napisao/la:
Mađarske škole,poljaci itd su sve češći gosti našeih letjelište,Mađari i opve godine će na Gredi organizirati FAI natjecanje i nadam se da će doći bar netko od naših natjecatelja jer do sada smo bili samo ja i Krunoslav,što njima nije bilo jasno ali nisu se baš zamarali s tom činjenicom,pitali su ok ali gdje su Hrvatski natjecatelji,nisam im znao što odgovoriti ali njima jke bilo u cilju dobro odletjeti,znači ona izjava u jednom postu gosp.Trputeca da će paragliding u Dalm nestati desilo se upravo suprotno,paragliding u Dalmaciji je u porastu više nego u početko,eto čisto da znate radi nekakvih statistika.

Jere opet mjesas kruske i jabuke...post koji spominjes bio je vezan uz informaciju o placanju startnine na startu Greda... objavljen na forumu pon. 17 ruj, 2012 13:12

Sinisa T. je napisao/la:
e moj Jere.. jest da si zapoceo letenje u Cetinski krajni... a mislim da ces ga svojim postupcima i unistiti... :fool: jer neradi se tu o 35 kuna, vec o tome sto ko dobar domacin mozes pruziti... sto uraditi za vecu sigurnost pilotov... jer steta bi bilo da tvoja seljacka domacinstva ostanu prazna... jer na hrani, picu te u druzbi dobrog domacina moze se zaraditi vise od tih 35 kuna....

znaci nisam napisao da ce paragliding u dalmaciji nestati vec da ces ga ti svojim postupcima unistiti...

LP Sinisa

Vrh

PostPostano: čet 12 pro, 2013 11:56 
Offline     DHV 2

Sinisa T. je napisao/la:
e moj Jere.. jest da si zapoceo letenje u Cetinski krajni... a mislim da ces ga svojim postupcima i unistiti... :fool: jer neradi se tu o 35 kuna, vec o tome sto ko dobar domacin mozes pruziti..

znaci nisam napisao da ce paragliding u dalmaciji nestati vec da ces ga ti svojim postupcima unistiti...

LP Sinisa

Prateeći forum ćovik bi promisli da je bejzbol palica obavezan dio opreme, fala bogu pa je u praksi situacija obrnuta.
Što se tiće Grede , Svilaje pravila su kao i na većini drugih letilišta.Svtko ko ima opremu i dozvolu može doć kad ga je volja i lejeti bez ikakvih naknada uz obavezu najave leta operateru letilišta .
Uvijek ja lipo vidit kad netko sa strane upadne među nas domaće i što se mene tiće može računati i na turu pića gratis.
Primjeti o sam , što se cijena tiće da su birtije upola jeftinije nego u nas doli u Dubrovačko -Neretvanskoj .
E sad , ako neka grupa dođe i ima želju napravit tulum ,a nema volje vuć panatiku iz doma,uvijek se može javit Jeretu.Skocka je svoje seosko gospodarstvo ko crkvicu , i uz bagatelne cijene uvik se može štogo doro izit i zapivat.Al to je druga prića. Eto tako je u praksi :hi:

3 Palac gore: : JERKO, josipc, Marijana Knežević    
Vrh

PostPostano: sri 18 pro, 2013 22:22 
Offline     DHV 2-3

Vulkanizer je napisao/la:
Sinisa T. je napisao/la:
e moj Jere.. jest da si zapoceo letenje u Cetinski krajni... a mislim da ces ga svojim postupcima i unistiti... :fool: jer neradi se tu o 35 kuna, vec o tome sto ko dobar domacin mozes pruziti..

LP Sinisa

Prateeći forum ćovik bi promisli da je bejzbol palica obavezan dio opreme, fala bogu pa je u praksi situacija obrnuta.
Što se tiće Grede , Svilaje pravila su kao i na većini drugih letilišta.Svtko ko ima opremu i dozvolu može doć kad ga je volja i lejeti bez ikakvih naknada uz obavezu najave leta operateru letilišta .
Uvijek ja lipo vidit kad netko sa strane upadne među nas domaće i što se mene tiće može računati i na turu pića gratis.
Primjeti o sam , što se cijena tiće da su birtije upola jeftinije nego u nas doli u Dubrovačko -Neretvanskoj .
E sad , ako neka grupa dođe i ima želju napravit tulum ,a nema volje vuć panatiku iz doma,uvijek se može javit Jeretu.Skocka je svoje seosko gospodarstvo ko crkvicu , i uz bagatelne cijene uvik se može štogo doro izit i zapivat.Al to je druga prića. Eto tako je u praksi :hi:

Ma Đani moj Ikaru s Korčule volin te ka ćaću rođenog,mi Dalmatinci smo ipak malo drugačiji,pojist,popit,zapivat,i drago mi je da nas ima sve više od Dubrovnika do Zadra,svi ste vi moja draga braća,znaju oni da je kod Jere uvik dobro samo nije Jere divlje patke jaje,naravno da su kod nas svi dobro došli i nitko neće otić razočaran jer mi dajemo sebe i takvio smo ali ako triba i bejzbol palica nismo daleko,hahahaha,pozdrav svim ticama pogotovo Dalmatinskim

Vrh

PostPostano: sri 18 pro, 2013 22:35 
Offline     DHV 2-3

Sinisa T. je napisao/la:
JERKO je napisao/la:
Ja kad sam bio pripadnik HV-a samo sam čekao poruku generala Gotovine i predsjednika HRVATSKA MORA BITI SLOBODNA,Tako i mi kažemo što se tiče letenja DOŠLO JE VRIJEME DA SE KRENE,do sada sam uvijek sam vodio bitku protiv vjetrenjača ali sad smo jači,odnosno dovoljno jaki da nam monopolistička gamad ne može nauditi.Samo ću jedno reći,ne podcjenjujem narode susjednih zemalja niti ih gledam na nacionalnoj osnovi ali da prvenstvo Hrvatske se održava u susjednim zemljama kod ovoliko kvalitetnih terena nemam riječi.Ratko drag si mi,Profa naročito ali nije vam mjesto u hrvatskom zrakoplovnom savezu.Slušao sam mišljenja mnogih i u drugim klubovima koji su mi rekli treba bojkotirati održavanje ovogodišnjeg državnog prvenstva,ali mene osobno nije briga,ma može biti i u Kini,malo nas je ali smo govna,ponavljam isto mišljenje dijele mnogi ali se ustručavaju reći.

Jere sto nisi napravio prijavu za organizaciju DP, ili si samo cekao neciju poruku...
te ko je ta monopolisticna gamad koju spominjes u svojem postu :?:

Drago mi je da si vidio da ipak neću ugušiti razvoj P.G u Dalmaciji nego ću ga dovesto do porasta,svatko tko i kod mene nije čovik sam se miče i ostaje kvaliteta koju nažalost neki ne vide.Ja sam bio odsutan i nisam bio u toku a prijavu za državno 2014 smo poslali u HZS uz obrazloženje kašnjenja koju će nadam se komisija uvažiti,plan mi je bio drugačiji jer sam s Mađarima planira organizirat u svibnju FAI utrku ali čisto iz nekakvih mojih gledanja odlučio sam se poslati prijavu,pa kako god da se prihvati,uglavnom svi ste dobro došli ukoliko budemo mi organizatori.Pusti gamad i tenzije,to ide iu politiku a ovo je sport.

LP

Vrh

PostPostano: čet 19 pro, 2013 16:07 
Offline     DHV 2

Član od: uto 22 svi, 2012 23:26
Dao Palac gore: : 138 / Palac dolje: : 6
Dobio Palac gore: : 715 / Palac dolje: : 18
Jere, nismo se nikad sreli i sve sto znam o tebi je putem toga sta sam od tebe procitao na ovom forumu.

A nikako da se otarasim osjecaja dok citam tvoje rijeci, da si jos uvijek u ratu. Jedino si promjenio frontu, brate. Uvijek govora o nekakvoj slobodi i u istom dahu o borbi protiv nekakve gamadi (o kojoj gamadi je rijec nemam pojma, jer do sada u paraglidingu nisam sreo jos nijednog koji odgovara toj deskripciji). Sad ste jaci, i bla bla bla i zivela Dalmacija i zivjela Hrvatska i zivjeo Jere. :boredom:

Al ne kazem sad da je to istina... samo neki moj osjecaj. A istina je da sam od uvijek bio malo cudan. :greeting:

Ajde uzivajte u letenju i druzenju i nadam se da slijedece sezone dodjem malo pogledati kako se leti u Dalmaciji. :hi:

Pozdrav iz Australije,
Airie

1 Palac gore: : McB    
Vrh

PostPostano: čet 19 pro, 2013 21:17 
Offline     DHV 2

Airie je napisao/la:
Jere, nismo se nikad sreli i sve sto znam o tebi je putem toga sta sam od tebe procitao na ovom forumu.

A nikako da se otarasim osjecaja dok citam tvoje rijeci, da si jos uvijek u ratu. Jedino si promjenio frontu, brate. Uvijek govora o nekakvoj slobodi i u istom dahu o borbi protiv nekakve gamadi (o kojoj gamadi je rijec nemam pojma, jer do sada u paraglidingu nisam sreo jos nijednog koji odgovara toj deskripciji). Sad ste jaci, i bla bla bla i zivela Dalmacija i zivjela Hrvatska i zivjeo Jere. :boredom:

Al ne kazem sad da je to istina... samo neki moj osjecaj. A istina je da sam od uvijek bio malo cudan. :greeting:
Pozdrav iz Australije,

Ajde uzivajte u letenju i druzenju i nadam se da slijedece sezone dodjem malo pogledati kako se leti u Dalmaciji. :hi:
Airie

Arie ,imaš dilom i pravo ,ja skoro da i nisam upisao tećaj ,jer sam na ćitajući forum stekao osjećaj da Jere jede malu dicu , a Pegaz je meni bila jedina mogučnost uć u ovaj sport.

Izrada psiholoških profila na temelju foruma postao je prilićno raširen hobi iako je unaprijed uzaludan posao .Na forumu ili u medijima lako je od budala i idijota napravit legende , a obićne i normalne ljude ocrnit da ih niko nikad ne opere.Najbolje je na to ukazivao Malnar u noćnoj mori

A što se događa u Dalmaciji?
Ništa posebno , regija u K...kao uostalom i ostale regije .Sve što je imalo pametno pobiglo u Australiju(osim onih što su se zajebali pa završili u Ćile)
Što se Pegaza tiće u cijeloj ovoj teškoj situaciji ,atmosvera je odlićna , radi se .leti se i pomalo kao stvari stoje imamo šanse postati jedan kvalitetan i ugodan klub poput nekih drugih u ljepoj našoj.A sve je to ako ćemo bit pošteni rezultat Jerininog rada i normalno da je na to pnosan.
Imamo i problema zbog ''dislokacije'' ali ništa što se nemože riješiti.
I što još da ka kžem ,više sam i sam sebi dosadan.
Dođi vidi , mogao bi usput i održat malo predavanje s obzirom na tvoja iskustva.
Evo ti i par slikica da vidiš dio opasne i ratoborne bande koja te ćeka. :hi:

slika
slika

slika

slika

slika

slika

3 Palac gore: : josipc, Marijana Knežević, tobi    
Vrh

PostPostano: sri 25 pro, 2013 15:25 
Offline     DHV 2

Česti Božić i sretnu Novu forumašima žele Pegazovci

slika

5 Palac gore: : JERKO, josipc, Marijana Knežević, The Ozone Scraper, vedran_zgela    
Vrh

PostPostano: sub 28 pro, 2013 20:45 
Offline     DHV 2-3

Airie je napisao/la:

Pozdrav iz Australije,
Airie

Hvala Arie

Obzirom da si u Australiji mislim da ne znaš što se događalo od onog dana kad sam došao u HR PG.To su bile borbe s HZS-om,te svi oni koji su se borili bacili su oružje i predali se.Ja nisam jer ne podnosim nepravdu i stvari su se okrenule organizacijom obučnog centra Pegaz.Osobno se ne poznamo,nadam se da će mo se upoznati i vidjet ćeš da ja nisam borac tipa kojeg ti smatraš ali kao što sam maloljetnik otišao u obranu Hrvatske tako se i borim protiv struja koje vode politiku jednog sporta,mislim da ti tetiovaža mkoju je stavio moj učenik,prijatelj,brat na forum dovoljno govori što mislim o ovom sportu.Svi mi nekad pogriješimo pa tako i ja ali držim se osnovnih načela u ovom slučaju zakona u kojem je sve napisano.Jako duga je priča da ti pričam,a i ne želim na ovom forumu otvarati teme radi nečijih tenzija,nikom ne želim nauditi ali isto tako sam spreman na sve,to mnogi u HR znaju.Ososbno volim kad nas ima što više i to je bio razlog otvaranja obučnog centra,organizacije polaganja da ljudi dobiju dozvole i da se sport širi,da ovaj sport i natjecanja obiđu i pokažu kvalitete letjelišta u HR,nikad se nije mislilo da se u HR može napraviti stotka,ali eto napravila se,pa zašto Tići nisu na tom i sličnim terenima nisu organizirali Hrvatsko Državno prvenstvo a ne u zemlji gdje su rane još dosta svježe i na koje bi otišlo jako malo natjecatelja,ja to ne smatram uspjehom u razvoju letenja kod nas.Kažu idu radi bodova ali ako se o bodovima radi pa neka se ide po svijetu i skupljaju bodovi a ne raditi besmislice u zemlji gdje imamo odlične terene.Joža je odličan pilot koji je kad ja niosam znao da se može odletit 10 km s dosta lošijom opremom nego danas napravio 76km,a to je bilo davno,danas su krila mnogo savršenija,zašto onda naša natjecanja na državnoj razini da nam organiziraju drugi,i sigurno je to razlog stagniranja letaćča i natjecatelja kod nas,ko će nas cijenit kad ne cijenimo sami sebe,eto to je mojha borbenost koju spominješ,a odnosise samo na razvoj paraglidinga kod nas.Mislim odnosno znam da je došlo vrijeme da se dese promjene što je po zakonu prirode i tada će mo imati val mladih,svježih letača.Konkretno za teren kod nas jedno prilikom,citiram,Joža je rekao "ovdje se može napraviti svjetski kup"zmajar Zlatko Vukičević,vrstan pilot u jednom od brojeva letećeg cirkusa je napisao"najbolji tereni za slobodno letenje su od Bijelopolja do Sinja"pa zašto to ne iskorištavati,ovime ne podcijenjujem druge terene ali ako netko želi u Srbiju,Sloveniju,ITD neka sjedne u auto i ide, ali nacionalna prvenstava su pravilnikom koji je izišao 2013god su određena da se održavaju u državi u kojoj su.Nemam protiv nikog ništa i ljude kao ljude i letače volim i zaista sam spreman pomoći svakom,nije nepoznanica tako da riječ borbenost nije ispravna,više se odnosi na to što se ne puštam kao mnogi pa što bude,ponavljam ako nekad dođeš kod nas a volio bih da ćeš shvatiti što pričam,kako ti tako i svi ostali.

Ugodno letenje i lijep pozdrav

www.pegaz-paragliding.com l.p jere

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.