Kao što već znate jućer je održan ispit za pilote parajedrilice.
Teoretski dio ispita održan je u pitoreksnom krajoliku Sv. Jane i u jednom dobro organiziranom i srdačnom okružju, ponajviše zahvaljujući domaćinu Ivici Kneževiću.
Praktični dio se zbog nepovoljnog vjetra morao premjestiti na Ravnu Goru sjever, gdje su buduće pilote dočekali gotovo savršeni uvijeti.
Počevši od jednog po meni od najboljih starteva u Hrvata (sve pohvale Kolibrićima), pa do gotovo idealnog vjetra i sletišta.

Posljednje upute ispitivača na startu i ....

...predstava može početi.Tko u ovim uvjetima nebi dobro odstartao , zavrijedio bi da se sam išamara i ode doma.

Piloti su s lakoćom odrađivali postavljene im zadatke.

A ovako je to izgledalo iz perspektive gljiva sunčanica koje u izobilju rastu na startu i oko njega.

Slijetanja je bilo kao i uvijek dobrih i manje dobrih, ali svi piloti bez izuzetaka su pokazali da suvereno vladaju krilima i da su odista osposobljeni za buduće samostalno letenje.

Sve čestitke članovima komisije Antoniju Buljanu i Danku Petrinu na profesionalno odrađenom poslu.
Mislim da ni jedan kandidat , pa čak ni oni koji su na žalost pali, nije mogao imati primjedbe na njihovu objektivnost i profesionalnost.
Hrvatska je dobila novih 20-tak rekao bih već sada dobrih i perspektivnih pilota, a među njima i najmlađu pilotkinju Martinu Hohnjec (17 ako se ne varam) i najmlađeg pilota Nikolu Kuzmića (16).
Svima im još jedanput čestitam i želim da dugo i sretno lete !