Već si odustao. Tc, tc, tc... Mislio sam da si žilaviji

Franco je napisao/la:
Nikako mi nije jasno što te je u mojem tekstu toliko isprovociralo da si istresao tolike uvrede na moj račun, ali sam siguran da to kod tebe nije od jučer nego traje od prvog dana kad smo se sreli, mada mi nikada nije bilo jasno zašto?
Volio bih da mi ukažeš na brojne uvrede koje sam izrekao na tvoj račun. Odlučio si da ti se ne sviđa ŠK i uveo primjer svog sina. OK, ali daj mi argumentiraj što ne valja u ŠK i kako bi ti to napravio bolje/pametnije/ispravnije/sigurnije. Imam oštro pero, ali ne vrijeđam. Navodim argumente zašto mislim da je ŠK potreban, a ti me pobij.
Međutim, tvoji slijedeći redovi su me uvrijedili, a još možda nekoga (što je njegova osobna stvar i nisam ničiji odvjetnik):
Citat:
Primjerice, moj je fakin na ispitu na R.G. sjever, odradio školski krug by the book, ali je upravo zbog uvjeta na sletištu i dobrog krila, završni prilaz napravio iz laganih es zavoja. Potom se elegantno spustio točno ispred komisije, dok je većina ostalih slijetala koje kuda (nisko preliječući kuće,žice, potok... ) i zamalo zbog toga pao.
Da je odradio ŠK "by the book" ne bi bilo ove rasprave i sumnje u prolaznost. I to na očigled
komisije (ta komisija sam u tom trenutku bio osobno, jer je Danko bio na poletištu) te imputiraš da je ta "komisija" slijepa kod očiju, jer je tvoj "fakin" odradio sve "by the book", a zbog nekih skrivenih razloga "skoro" pao. Konkretno, dovodiš u pitanje moj autoritet pred cjelokupnim HPGF auditorijem, uz sitnicu, da smo tvog "fakina" Danko i ja suglasno pustili, pa čak malo i na račun tvog brka. Oprosti, ali ti si mene uvrijedio.
PS: ispričavam se širokom auditoriju ovog foruma na privatnoj prepisci, ali uzimam si za pravo za to upravo što smatram da sam javno prozvan.Ima dalje.
Citat:
Naravno da sam mu ja nakon ispita rekao:
"Ok, ispit si položio, a sad zaboravi prilaz iz školskog kruga i slijeći iz es zavoja ili osmica kako sam te ja učio!"
Nebi li tu trebalo malo ukljućiti pamet i taj školski krug prilagoditi letjelici kakva je parajedrilica
Dobro si ga savjetovao, ali uz određene ograde. Zašto bi zaboravio ŠK? Možda će mu zatrebati jednom nekad. Drugo, kakav primjer daješ ovim izjavama. Pusti
neke tamo koji te propituju ŠK, a koji su po propisima ove države propisani, već samo deri po svome. A sami, kao komisija, smo si krivi što ne držimo više do principa i inzistiranju na striktnom poštivanju pravila te što smo pustili konkretno tvog malog. Osim toga, u posljednjoj rečenici aludiraš da nisam uključio pamet i ŠK, odnosno ispitnu formu prilagodio parajedrilici (doduše ne znam po kojim kriterijima bih to trebao učiniti, tvojim?, opet te pozivam da daš svoj prijedlog). To je meni izmicanje stolca i pljuvanje po autoritetu.
Franco je napisao/la:
Moja namjera je bila da potaknem raspravu i da drugi piloti kažu svoje mišljenje, pa ako tu nešto ne štima da se razmišlja o eventualnim promjenama.
Sad vidim da je to "sveta krava" i nedodirljivo, pa ćemu onda rasprave?
Apsolutno ŠK ili koja druga tema nije "sveta krava", ali zašto ta rasprava ide tek onda kad je proteklo puno vode ispod mosta? Zašto ta rasprava nije bila kad si ti polagao pri jednoj drugoj komisiji u kojoj je jedan član bio isti kao u predmetnom slučaju, a onaj drugi je bio na mojem mjestu? Ili još bliže, kad je komisija toga dana u Višnjici, a potom u birtiji u Cvetlinu bila prisutna i kad si mogao, ako si mislio da smo nešto krivo učinili, to javno i učinio. Posebice kad sam rekao pred svim kandidatima i pred tobom da smo tvog "fakina" pustili, mada je pogriješio to i to, ali da smatramo da je dobar pilot i da zaslužuje prolaz te da će mu ovo biti kredit za budućnost.
Samtram da je Box pogodio kad je rekao da se tu radi o pojedinim "interesina" (da se ogradim, ovdje ne pričam o nekim materijalnim interesima) i da se tema ŠK povela nakon mog napisa da RGS i Višnjica nisu pogodni za ispite. ŠK je ispitni nonsens i sad kao što je bio unatrag 11 godina, od kad postoje službeni ispiti u RH. Ja i dalje smatram da ŠK nije besmislen.
Franco je napisao/la:
Posebno mi nije jasna ova tvoja zadnja rečenica "o nekim mojim interesima", ne znam što mi time želiš imputirati, ali to je poprilično glupa izjava za čovjeka tvog nivoa.
Stvarno više nemam ni vremena ni volje za ovakva dopisivanja, pa ću biti sretan da to raspravimo usmeno, možda bi se tada ipak bolje razumjeli.
Opet uvreda. Ne znam koji je moj nivo, ali znam da ne dam na taj nivo bez argumenata, samo zato kaj se
nekome čini da je to neprimjereno. Interesi su razni, pa i to da se ispit održava na određenom terenu. Možda je interes materijalni (kao u slučaju Žige i Kneza, kad naplate koju vožnju više), a ponekad su i lokal patriotski. Moj interes je da se ispit održi najbliže što može biti mojem domu da ne potežem kilometražu i povećavam si trošak, jer sam plaćen po učinku, a ne po kilometrima. Dakle, uvjek isto, obzirom na broj kandidata. Posebno kad moram ići na popravni na naki udaljeni teren, kad sam snosim troškove za taj drugi izlazak. Ali, ne po cijenu sigurnosti kandidata. Volio bih biti oportun, ali da i jedan kandidat nema istovjetne uvjete kao ostali ili da nije mogao odstartati onda bih popio "kamenje", a ne palčeve gore.
Slažem se da je uživo sve bolje. Zato i imaš u sandučiću PP.