Board Index » Letenje » PG škola i obuka
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Predavanje s navedenom temom za zainteresirane buduće, sadašnje i bivše nastavnike parajedrenja, kao i sve druge zainteresirane održat će se u četvrtak, 19. 07. u 18h, u ul. Kneza Mislava 11/2, u Zagrebu pa tko nije na godišnjem, neka dođe. Ulaz slobodan. Predavač: moja malenkost.

Sadržaj predavanja:
DIDAKTIČKE OSNOVE
- POJMOVI
- DIDAKTIČKA NAČELA
-Struktura nastavne jedinice
- Nastavne forme (socijalno-radne forme nastave)
- Opći principi (načela) odgoja
- Nastavni sustavi (nastavni koncepti, vrste nastave
- Cilj obuke
- Provjera napretka učenika ( ocjenjivanje)
- Kontrola i usavršavanje učitelja

PSIHOLOGIJSKE OSNOVE
- Karakter, temperament i ličnost
- Motivacija i aspiracija
- Stres, strah, frustracija, konflikt motiva, obrambeni mehanizmi ličnosti

DIDAKTIČKO-PSIHOLOŠKI ASPEKTI UČENJA
- Razine znanja
- Faze, načini i područja učenja
- Temeljni uvjeti učenja
- Faktori učinka
- Faktori uspješnosti učenja
- Vježbanje
- Zaboravljanje
- Vremenski raspored učenja

SIGURNOST LETAČKE OBUKE
- Osjetila i zdravstvena sposobnost
- Neke teze i iskustva predavača
- Oprez učenika

NEKI SAVJETI ZA POUČAVANJE U POČETNOM STUPNJU OBUKE
- Najčešće pogreške učenika na terenu

OSTALO
Redoslijed rada na terenu
Razigra leta
Analiza i kritika leta

đe baš četvrtak a još je i letni dan?
Predavanja kad je kiša.

Daj prebsci ns kišni dan. Dolazim u ....kišni dan. Lp

Dolazim bez obzira letni ili ne letni dan, ako slučajno mjenjaš termin obavezno obavjesti .

Ovo je za one koji nisu na godišnjem, tek toliko da ne spavaju doma poslije posla pred TV-om, nego poslušaju nešto korisno. Nije problem da ponovim predavanje negdje drugdje u neko drugo vrijeme. Ovaj termin je odabran s razlogom, prvenstveno za nekoliko novih budućih nastavnika za paramotorno letenje kojima baš tada odgovara, ali dobrodošao je veći auditorij naših parajedriličara i zmajara.
Tkogod misli ikada ići na tečaj za nastavnike, ovo predavanje će mu se priznati ukoliko mu prisustvuje sutra ili sljedeći puta.
Eto vidite, ipak se nešto pokreće u smislu stjecanja ovlaštenja. Sad sigurno slijedi pitanje o tandemskim ovlaštenjima. Razvuklo se, znam, dobro znam. Na pola puta smo do otvaranja i tog segmenta, ali objektivne poteškoće su se ispriječile. Tu drugu plovicu puta do organiziranja tog tečaja i polaganja ćemo nadam se proći do kraja sezone pa kad ove godine završe natjecanja, idemo s tečajem i polaganjem za tandem pilote.

I.

Jel predavanje otvoreno i za one bez nastavničkih aspiracija?...s obzirom da je free i da je o letenju, došao bi poslušati.

Naravno, tako sam i naveo. Za vas iz Rijeke i Istre, možemo uskoro organizirati istu stvar negdje npr. na Triblju poslije letenja. Ionako dugujem SIV trening za budućih nekoliko nastavnika, što bih volio odraditi čim prije, a to bismo sve mogli odjednom tamo kod vas.

I.

I.K. je napisao/la:
Naravno, tako sam i naveo. Za vas iz Rijeke i Istre, možemo uskoro organizirati istu stvar negdje npr. na Triblju poslije letenja. Ionako dugujem SIV trening za budućih nekoliko nastavnika, što bih volio odraditi čim prije, a to bismo sve mogli odjednom tamo kod vas.

I.

Ok...ja onda dolazim. Ionako u zadnje vrijeme samo slušam o letenju :(

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap