»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 19:48.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: XC Bjelopolje-Slunj 21.4.2011.
PostPostano: pet 22 tra, 2011 15:43 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Prenosi jutrošnju skype prepisku sa Milenim koji je to i predložio.

1. Jak zapad na startu, teško je išlo gore. 2. Prebacim se na Plješevicu i tamo me jugo gura po padini i u Bosnu, ali se ne dam. 3. Dovedem se nisko na kraju Pleše i upadnem u brutalne uvjete. Ne sjećam se da sam takvo što doživio skoro. Izvučem malo visine da izađem nad polje. 4. Opet se nađem u sranju od jakog juga koji me gura prema Plitvicama, a pao sam na 1000m. Samo da sletim pored onih birtija gdje peku janjce i odojke. Uđem u brutalnu termiku i zavrtim na 3000m. Pomislim da je to to, jer se niz vjetar pruža kumulostrada. 5. Padnem opet nisko (s obzirom na taj teren) nad Vagancem i psujem si da nemam pojma letiti. Dignem opet na 3k i produžim prem Rakovici pod jednu bazu koja se ugasila kad sam stigao. 6. Letim prema Slunju i sve sam više u problemu jer me guta zapad i gura me u Bosnu. Nađem jedno brdo koje sam već snimao prije i koje je solidan greben. Tu će otkinuti. Je, je otkinulo mi je pola krila i završio sam iza njega sa 30 km/h zapada. 7. nađem se iza tog "solidnog" grebena kojeg zovu Mašvina i curim jako dolje, a naprijed ne ide. Trimovi pušteni do ajaj i vučem speed. Brzina i dalje pada na 18, 15, 12, 10 km/h. Puštam speed jer vidim da idem u rupu a teren ispred mene raste prema Slunju. Slikam okolo dok curim. Sletio sam uz malo turbulencije, teren je položen. 8. Dođem do birtije "Mirna dolina" u Donjem Furjanu, a teta konobarica me pita: Jel' padobranac znaš našeg Vedrana Žgelu?" ?!? To je Veranova ujna. Napričao sam se s njom i Vedranom, a onda je Rođo nesebično angažirao buraza Ivicu koji je na GO i kosi travu, da me trzne do Slunja. Hvala Vedrane bit će lijepih slika tvog kraja.

Tu je link na fotke: https://picasaweb.google.com/antoni.buljan/BjelopoljeSlunj2142011?authkey=Gv1sRgCKqYj7DpqK3ygQE#

10 Palac gore: : Branko Hrupelj, gburazer, horbaPG, jerry, Martina, Nik01, Red Baron, zlatko2508, Zoki, zupanich    
Vrh

Naslov: Re: XC Bjelopolje-Slunj 21.4.2011.
PostPostano: pet 22 tra, 2011 21:37 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 12 vel, 2010 14:49
Dao Palac gore: : 97 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 61 / Palac dolje: : 0
Ja bih se nadovezao na Tonijev telegrafski izvještaj s par riječi i nešto slika.Na startu u 13h termika je bila prebrutalna.U tim uvjetima Toni je odstartao,svaka mu čast.Mi ostali sačekali smo da se vjetar smanji.Tako da smo startali 2-3 sata poslije njega.I to nije bilo prekasno.Bijelopolje se pokazalo u svome pravom svijetlu,jedrili smo kako tko gotovo do zalaska sunca.Osim Tonijeve pedesetke bilo je tu i dvadesetki i dizanja do 2000 i držanja na polju, a na kraju dana idealni uvjeti za školarce. http://img90.imageshack.us/g/cimg2989.jpg/

Vrh

Naslov: Re: XC Bjelopolje-Slunj 21.4.2011.
PostPostano: sub 23 tra, 2011 9:01 
Offline     DHV 2

Član od: sub 10 lis, 2009 20:01
Dao Palac gore: : 3406 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 105 / Palac dolje: : 1
toni je napisao/la:
Prenosi jutrošnju skype prepisku sa Milenim koji je to i predložio.

1. Jak zapad na startu, teško je išlo gore. 2. Prebacim se na Plješevicu i tamo me jugo gura po padini i u Bosnu, ali se ne dam. 3. Dovedem se nisko na kraju Pleše i upadnem u brutalne uvjete. Ne sjećam se da sam takvo što doživio skoro. Izvučem malo visine da izađem nad polje. 4. Opet se nađem u sranju od jakog juga koji me gura prema Plitvicama, a pao sam na 1000m. Samo da sletim pored onih birtija gdje peku janjce i odojke. Uđem u brutalnu termiku i zavrtim na 3000m. Pomislim da je to to, jer se niz vjetar pruža kumulostrada. 5. Padnem opet nisko (s obzirom na taj teren) nad Vagancem i psujem si da nemam pojma letiti. Dignem opet na 3k i produžim prem Rakovici pod jednu bazu koja se ugasila kad sam stigao. 6. Letim prema Slunju i sve sam više u problemu jer me guta zapad i gura me u Bosnu. Nađem jedno brdo koje sam već snimao prije i koje je solidan greben. Tu će otkinuti. Je, je otkinulo mi je pola krila i završio sam iza njega sa 30 km/h zapada. 7. nađem se iza tog "solidnog" grebena kojeg zovu Mašvina i curim jako dolje, a naprijed ne ide. Trimovi pušteni do ajaj i vučem speed. Brzina i dalje pada na 18, 15, 12, 10 km/h. Puštam speed jer vidim da idem u rupu a teren ispred mene raste prema Slunju. Slikam okolo dok curim. Sletio sam uz malo turbulencije, teren je položen. 8. Dođem do birtije "Mirna dolina" u Donjem Furjanu, a teta konobarica me pita: Jel' padobranac znaš našeg Vedrana Žgelu?" ?!? To je Veranova ujna. Napričao sam se s njom i Vedranom, a onda je Rođo nesebično angažirao buraza Ivicu koji je na GO i kosi travu, da me trzne do Slunja. Hvala Vedrane bit će lijepih slika tvog kraja.

Tu je link na fotke: https://picasaweb.google.com/antoni.buljan/BjelopoljeSlunj2142011?authkey=Gv1sRgCKqYj7DpqK3ygQE#

:yup: Bravo bravo , tako sam i ja 9.4.2009 na isti nacin izgubio bitku da se probijem barem do samog grada Slunja , ali kako kaze Toni faking zapad me spustio u Furjan kraj Masvine
(cca oko 44km preleta),,, Toni hvala za slike , nisam jos imao priliku slikati iz te visine, :Bravo:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: