Board Index » Letenje » Letovi, XC, putovanja
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Danas je nas šestero bilo na Malom Kalniku od toga tri letača, dvije žene i jedan pas. Letači su bili Doc, Alan i moja malenkost, žene Sanja i Željka, a pas (ako je to ikome važno) se zvao i još se zove Gizmo. Jednu od žena (Željku) je Doc letački razdjevičio uz pomoć tandema negdje oko 12:30 kad je bilo najtaman vjetra. Mislim da su Željkini dojmovi takvi da bi mu opet dala - a u očima joj se vidjelo da bi to odmah. Doc je predložio odlazak na Veliki Kalnik, a posebno ga je zaintrigiro podatak da na zapadnom startu postoji rampa koju on nije još vidio. (Doc, Doc, dugo te nije bilo na Kalniku - ts, ts, ts...). Alan je isto malo prvo proluftao svoju Novu na MK, a ja se kao lijena rit nisam udostojio ni izvadit opermu iz auta. Tko će to opet slagat i onda vuć' na Veliki Kalnik. Eh! Greška!
No kako se na Veliki Kalnik ne ide bez da se prvo pričesti s kojim pivom u Beli tako smo oko 14:00 se obreli tamo. No nakon pola sata sjedenja (koliko prosječnom čovjeku treba da popije jednu pivu - velim prosječnom, meni treba do 10 minuta...), uvidjeli smo da tendencija odvajanja suncobrana od stalka u prilično dinamičnim figurama implicira da bi možda za Veliki Kalnik ipak bilo prejako, pa smo tako izvijećali da nećemo na Veliki Kalnik nego kod Todda u Varaždinske toplice na pizzu i pivo. Todd MAJSTORE!!! Imaš nabolju pizzu u kraju. Tako u degustaciju nekoliko tipskih izvedenica pizze iz Toddove kuhinje i čakulanja što o letačkim što o životnim situacijama dočekasmo i 17:00. Tada se odvojismo u dvije grupe od kojih jenda u liku i djelu Doca i Alana ode natrag prema Kalniku u drugi pokušaj, a ostatak blago opijen Toddovim delicijama prema Zagrebu. Tu se gubi svaki kontakt ove dvije grupe
Ono čega je bilo malo više nego najtaman je malo porasla trava koja baš i nije najprijateljskija za špagice. Premda se vidi da je pokošena negdje na početku vegetacijskog perioda i zasad još uvijek u granicama koje se smatraju pristojnima, mislim da za tjedan do dva neće biti baš ugodno startati s MK, ako se nešto ne poduzme.
No sve ostalo je bilo najtaman... još samo da sam i ja letio :-x

Red Baron je napisao/la:
Ono čega je bilo malo više nego najtaman je malo porasla trava koja baš i nije najprijateljskija za špagice. Premda se vidi da je pokošena negdje na početku vegetacijskog perioda i zasad još uvijek u granicama koje se smatraju pristojnima, mislim da za tjedan do dva neće biti baš ugodno startati s MK, ako se nešto ne poduzme.

O kakvom početku vegetaciskog perioda pričaš Rede Bajrone? Mali kalnik je (izuzev manjeg djela kod doljnje vjetrulje na startu cca15%) u potpunosti pokošen u zadnja 2-3 dana(i start i sletište). :scratch:
Da nije to neki nostalgični osvrt na posjet Malom Kalniku iz nekih sretnijih vremena ?

A kaj se kvalitete oToddove pice tiče tu si apsolutno u pravu - Kvaliteta i Količina sa velikim K.

oTodova picerija roKs !!!

vlado_vrbanec je napisao/la:
Red Baron je napisao/la:

O kakvom početku vegetaciskog perioda pričaš Rede Bajrone? Mali kalnik je (izuzev manjeg djela kod doljnje vjetrulje na startu cca15%) u potpunosti pokošen u zadnja 2-3 dana(i start i sletište). :scratch:
Da nije to neki nostalgični osvrt na posjet Malom Kalniku iz nekih sretnijih vremena ?

A kaj se kvalitete oToddove pice tiče tu si apsolutno u pravu - Kvaliteta i Količina sa velikim K.

oTodova picerija roKs !!!

Ma o tom donjem dijelu i pričam. Sorry, krivo sam locirao problem.
Iako je i gornji neslužbeni start na kojem "nisam bio" fino pokošen, drača i makija koja se na stazi prema njemu razvija učiniti će pravom avanturom dolazak na njega. Kako ja "nikad tamo ne idem" a ni vi ostali ( :mocking: ) jel tako, to uopće nije važno.

Baš je službeni start pokošen, ali nije pograbljan tako da se odrvenjene stabljike lijepo love za špagice. Onda je valjda netko pokosio baš tren poslije tvog odlaska a prije našeg dolaska. : unknown:

Red Baron je napisao/la:
mislim da za tjedan do dva neće biti baš ugodno startati s MK, ako se nešto ne poduzme.

:) Pa, "poduzmi" Steta!!!
Netko stvarno treba sprijeciti da ovi pederi kaj kose taj travnjak rade posao polovicno.
I onda mi koji radimo cijeli tjedan (samo za sebe) nemremo ni taj jedan dan u tjednu, kad smo slobodni, polijetati sa sređenog travnjaka, nego se patimo po onom govnu zelenom, 3cm predugačkom.
Ako su vec došli na rekreativno košenje, onda bar nek pograbljaju tu travetinu p... im materina.

Ne može netko, samo zato jer mu je nestalo (njegovog vlastitog) benzina u flakserici dovoditi u opasnost živote nas vikend letaca. Kad pogledas, ona trava u podnožju je sigurno dulja od 10 cm. Znas li ti kakve to rotore može napraviti ili još gore, kako bi netko mogao sjedalicom zakaciti tu travetinu??? Strah me zamisliti scenarija.

Mislim da bi svi morali, kad spazimo da to nije do kraja pokošeno, otici k Toddu na picu.

Da da slažem se kMikcem u potpunosti lako je govoriti što bi Box reko "trabalo bi..., moramo..., bilo bi dobro da se napravi... , u mjesto toga se primit za flaksericu i pokositi dotični start." ljepo ga poslikat i stavit na forum i pohvalit se što se napravilo kao što to rade Kolibriči.

od cijele ove vaše prepiske i trave na startu, mene jedino zanima kakva je ta pica koja se stalno spominje :lol:

Lp

Mario

Ali zato u PPG-u ti uvijek netko drugi pokosi i pograblja a na tebi je da biraš lokaciju,a kod Todda na pizzu čim se ukaže prilika.

Ovo mi je stiglo na private mail, al s obzirom da se spominju ljudi, brojevi i krajolik ne mogu zadrzati za sebe. :) Ne znam zasto, ali Steta veli :

Moj je stav da ako nemam kaj pametno za reći onda šutim. A na Kalniku sam bio na dovoljno radnih i samostalnih akcija i dok ti i ostali i koji ste ovdje graknuli niste ni znali kaj je PG. Svjedočio sam stvaranju Kalnika kao letjelišta i ostavio hektolitre krvi, znoja i suza, te neznamkoliko para na njegovim padinama - i do sada to nisam ni u jednom trenutku spomenuo. Nadalje, ako imate kakvu pametnu za reći, a tiče se mene osobno onda poštujte osnovno pravilo forumske kulture pa uputite PP, a ne opterećujte forum sa svojim pametnim izjavama koje uglavnom nikog ne zanimaju. S druge strane RADNA KULTURA ti nalaže da ako ne misliš napraviti posao do kraja onda ga nemoj ni počinjati. A za benzin za fleksericu ću ti ja osobno nadokanditi, ako te to tolika žulja. Nisi tamo sigurno kosio radi mene nego radi sebe -bar toliko pudi pošten pa to reci, a ne bacaj tih... koliko?... 50 kuna?... na moju dušu.
Sljedća opaska je da ako pišaš u tuđe dvorište onda javi gazdi da si to tamo napravio. Edo, kao jedan od operatera letjelišta o tome nije imao pojma, pa je pozvao ljude na košnju trave nakon što je trava već bila (polu)pokošena, a ja koji sam došao na MK prvo kaj sam vidio je upravo to, da nemožeš razapeti krilo a da ne nepokupiš pola kile g*vana sa "pokošenog" starta. Kako je moj osvrt bio na letenju a ne na tome tko je "zayebo" skupljanje trave nisam tome podavao nikakve važnosti osim da uzgred to spomenem.
I na kraju i ne manje važno - operater i vlasnik letjelišta je Obučni centar Ekoing u suradnji sa PG Feniks a odgovorne osobe Mirda i Edo, a ne Zero Gravity, ni Let, ni Koibri, ni PJK Zagreb...
I kao najzadnje ja više nisma član PG Feniksa i nemam obavezu održavati njihova letjelišta, ali imam pravo u dogovoru sa odgovornim osobama koristiti ga uz adekvatnu naknadu i ukazati na nepravilnosti ako ih ima.
Sve ovo što si narsrao je tvoja sramota a ne moja!!!

Tek za informaciju Steta- nisam ja bio taj koji je kosio, nego netko koga u ovoj prici nitko ni ne spominje, a jedini je zaslužan da je bar dio tog starta pokošen.
Ostalo NE ZELIM komentirati jer cini dio tvog hvalospjeva samome sebi, pa da ne kvarim.

Da imam dva mišljenja (svako za odredjenu grupicu) poslao bih ti private mail, ali zamisli... nemam.
:hi: Kiki

Neznam tko je kosio, a tko nije i tko je trebao. Neznam ništa o konkretnom slučaju, ali bih ukazao na dvije stvari koje kao član PG Feniks zastupam.
Prvo:
Na letjelištima Mali Kalnik i Veliki Kalnik nisu dozvoljene nikakve proizvoljne ili nenajavljene radne akcije. Svaka dobra volja za nešto napraviti ili intervenirati u postojeće stanje mora se dogovoriti unaprijed sa klubom Feniks. Klub ima uspostavljene određene odnose sa vlasnicima zemljišta koja koristi kao i sa vlasnicima susjednih zemljišta sa kojima nisu upoznati piloti ostalih klubova, pa čak ni svi piloti u Feniksu. Molim vas da poštujete ovu odluku.
Sve pilote koji misle da određene stvari treba popraviti molim da se jave nekome u klubu kako bi se pokrenula akcija za uređenje istih. Da li će one zaista i biti uređene ili ne ovisit će isključivo o financijskim mogućnostima kluba i dogovoru sa vlasnicima zemljišta. Nikakva samovolja na ovim letjelištima NIJE DOZVOLJENA!

Drugo:
Imate li nekakve privatne poruke i prepiske, kultura nalaže da se one ne prenose javno. Nije da branim Štetu ili napadam nekog drugoga, ali PP i služi tome da ju ne vide ostali, pa je stvar bontona da se poštuje ta želja pošiljatelja.

Mikac je bio malo sarkastičan, Šteta se malo uvrijedio i nastane belaj.
Ako upućujete javno kritiku na stanje letjelišta onda morate očekivati i razne reakcije. Imate li kakvu primjedbu, uputite ju odgovornima.

Štetiću moj druže preletašu fakat mi više ništa nije jasno! Koliko sam shvatio tu su bila neka šestorica i pas, ili nije bio pas više neznam :-o, Netko je razdjevičen, onda ste išli na pivnu pričest u Bellu, letjeli su tu čak i neki suncobrani (a pas???) jer je na Kalniku valjda puhalo tak da je skoro i KOKA ostala bez perja! Moram priznati da mi (izuzev potrebe za hladnim :beer:) nije jasno zašto ste tamo išli po toj vjetrušini!? Odluka za Pizzu mi se u svijetlu tih nemilih događaja čini potpuno smislenom i u redu, istu želim i ja ali o tome nešta kasnije! Spominje se tu i neka trava ali jesi li siguran da nisi neku i zapalio i inhalirao! Ma :evil: jedan crveni Red Bajronovski uvijek mi je bio sumnjiv taj tvoj osmijeh, možda ti se nešta ipak dimi iz trupa tvog Albatrosa D.III :shock: Na kraju krajeva sam od svih tih prepucavanja i te silne priče ožednio i ogladnio pa bi rado prihvatio onu pivu i onu pizzu kod el Todda (btw.ima li kakav studentski popust, ipak ja živim na curinoj grbači? :pardon: )

P.S. Ovaj tekst je namjerno pisam u satiričnom smislu (nećeš se sad valjda Šteta i na mene naljutiti?) šteta bi bilo ako to tako shvatiš! Deca mir u karte a kosilicu i grabljice u ruke, kad bi svaki put kad nije letivo na Malom Kalniku iščupali barem jednu travkicu ta famozna košnja nebi ni bila potrebna (naravno uz suglasnost operatora letjelišta)!

LP

Kao prvo, shvatio sam da iz nekih meni nepoznatih razloga ima likova koji su učestvovali u ovoj prepiski i imaju nekakav animozitet prema meni. Već više godina samo čekaju da me dobiju na volej i da to "podijele" sa čitateljima ovog i nekih drugih foruma. Objavljivanje mog PP-a sa strane jednog od takvih to samo dokazuje. Nažalost od moje dobrohotne uzgredne primjedbe da nešto ne valja sa travom na Malom Kalniku stvorio se međužupanijski incident. A ja sam samo htio podijeliti sa ostalima na ovom forumu svoje (donedavno) pozitivne impresije glede jednog lijepo provedenog, inače neletivog dana, na meni dragom Malom Kalniku sa dragim ljudima i (eh) dragim psom. Sve šta su te "jadne i zaboravljene duše" primjetile je moj nespretan ulet sa "travom koja je pokošena negdje na početku vegetacijskog perioda". Zapravo, kad bolje razmislim, Majstoru ništa ni ne zmjeram. Imao je pravo, kad je reagirao!
Sljedeći problem je nepoštivanje privatnosti institucije PP-a. To mi jasno daje do znanja koliko me neki poštuju i cijene mene u prvom redu kao osobu, a i nekog tko je mislio da su mu prijatelji. Hvala, ali ne hvala. Uz takve prijatelje neprijatelji mi nisu potrebni. (Ovdje bih trebao govoriti zapravo u jednini, ali u množini bolje zvuči) Imam jasan znak da se ubuduće ne trebam upoće osvrtati na kritike, a ni pohvale takvihh likova , te sve šo kažu ili učine za mene je na vrbi svirala.
A sad da spomenem i jedno ime. Tiho Ariću ti si čovjek koji je na mene uvijek ostavljao i ostavljati ćeš napozitivnije dojmove. Tvoj post to ni u čemu nije promijenio. S te strane možeš biti apsolutno miran.
Nadalje, s obzirom da sam u svom novom klubu popio par kritika koje su u kontekstu značile da puno meljem na forumu, vidim da je vrijeme da malo zatvorim klapnu. To ću i učiniti s obzirom da ko laje po selu taj dobije po čelu. Tako je očito, barem u ovom slučaju, i bilo.
Za kraj moje duboke i najiskrenije isprike svima koje sam svojim napisima ikad i na bilo koji način povrijedio ili uvrijedio. Iako sam smatrao da je ovaj forum sredstvo demokracije, što veli moj prijatelj Rodrigo, previše demokracije vodi u anarhiju...
Hvala na pažnji...

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap