Danas je nas šestero bilo na Malom Kalniku od toga tri letača, dvije žene i jedan pas. Letači su bili Doc, Alan i moja malenkost, žene Sanja i Željka, a pas (ako je to ikome važno) se zvao i još se zove Gizmo. Jednu od žena (Željku) je Doc letački razdjevičio uz pomoć tandema negdje oko 12:30 kad je bilo najtaman vjetra. Mislim da su Željkini dojmovi takvi da bi mu opet dala - a u očima joj se vidjelo da bi to odmah. Doc je predložio odlazak na Veliki Kalnik, a posebno ga je zaintrigiro podatak da na zapadnom startu postoji rampa koju on nije još vidio. (Doc, Doc, dugo te nije bilo na Kalniku - ts, ts, ts...). Alan je isto malo prvo proluftao svoju Novu na MK, a ja se kao lijena rit nisam udostojio ni izvadit opermu iz auta. Tko će to opet slagat i onda vuć' na Veliki Kalnik. Eh! Greška!
No kako se na Veliki Kalnik ne ide bez da se prvo pričesti s kojim pivom u Beli tako smo oko 14:00 se obreli tamo. No nakon pola sata sjedenja (koliko prosječnom čovjeku treba da popije jednu pivu - velim prosječnom, meni treba do 10 minuta...), uvidjeli smo da tendencija odvajanja suncobrana od stalka u prilično dinamičnim figurama implicira da bi možda za Veliki Kalnik ipak bilo prejako, pa smo tako izvijećali da nećemo na Veliki Kalnik nego kod Todda u Varaždinske toplice na pizzu i pivo. Todd MAJSTORE!!! Imaš nabolju pizzu u kraju. Tako u degustaciju nekoliko tipskih izvedenica pizze iz Toddove kuhinje i čakulanja što o letačkim što o životnim situacijama dočekasmo i 17:00. Tada se odvojismo u dvije grupe od kojih jenda u liku i djelu Doca i Alana ode natrag prema Kalniku u drugi pokušaj, a ostatak blago opijen Toddovim delicijama prema Zagrebu. Tu se gubi svaki kontakt ove dvije grupe
Ono čega je bilo malo više nego najtaman je malo porasla trava koja baš i nije najprijateljskija za špagice. Premda se vidi da je pokošena negdje na početku vegetacijskog perioda i zasad još uvijek u granicama koje se smatraju pristojnima, mislim da za tjedan do dva neće biti baš ugodno startati s MK, ako se nešto ne poduzme.
No sve ostalo je bilo najtaman... još samo da sam i ja letio