Danči je napisao/la:
hrga je napisao/la:
Biti ce novi video od danas uskoro na yt. Deslilo mi se nesto sto sam mislio da je nemoguce. Penjem pod bazom, maknem se ispred nje i dignem skroz iznad kumulusa. IZNAD. Onda krenem od njega i letim u vjetar i penjem 1ms i na kraju sam 200 m iznad vrhova kumulusa. LUUUDOO!
Zvuči kao jedrenje na privjetrini oblaka, tj. jedrenje na vjetru koji penje ispred oblaka i uzlazne struje u njemu koja se ponaša kao prepreka...nešto o čemu sam čitao i naravno snatrio...sad mi već fakat pomalo ideš na žifce...
Doživio sam to, ali na pola oblaka. Doduše kumulusi su bili viši od 500m. Ispao sam iz oblaka na pola visine i nastavio letiti po privjetrenoj strani (neko ljeto u Istri, nad Boljunom, zapad popodne, 2000+m). Lagana dizanja kao uz padinu, a onda je došla neka zavala/uleknuće u oblaku i odlučio sam ispitati da li je turbulentno. Je, baš kao i kod pravog brda. Nakon preskoka, nastavio sam dalje uz oblak i opet je bilo dizanja. Nisu bila neka jaka, ali su dizanja! I baš sam imao neko malo panasonic govno od aparata koje se dobije uz deterdžent i nove bakterije, ali nisam uspio to snimiti, jer mu je bilo hladno. Htio sam se raniti koliko mi je bilo žao. Od tad, ili letim s ozbiljnim fotićem ili ga ne nosim. A kakvu sam sjenu krila imao na bijelom kumulusu! Ah, to mi se neće tako skoro ponoviti.
Hrga, nek te napadne reuma i svrab!