Cijelu sezonu do sada niti jedan dobar dan za letenje, konstantno se zatvaralo sa svih strana sa vertikalnim razvojem dovoljno da ti se neda ni pokušati poletiti...
tako ni ovaj vikend nije bio obećavajući. u subotu popodne, spontano smo se našli box, morelli i ja uz nekoliko piva na OMV-u, koja su uslijedila nakon zaključka da nema letenja danas. odlučili smo, nedjelja je dan da pokušamo napraviti nešto, dogovorili fiš, i sastanak u pola 11. nakon dolaska na zakazano mjesto, Mirkovac, koji je bio u sjeni od sinoćnjeg CB-a koji je protutnjao baranjom, uz malo jači vjetar, odradili smo dva tandema za zagrijavanje, pa box single, pa šele, pa morelli, pa HR100, pa opet morelli uz pucanje špage na samom kraju šlepe, tako da je morelli nesvjesno i nabrao na oko 650 metara sa boxovim poisonom i 500 m špage ispod sebe, nakon 20 minuta jedrenja je shvatio da vuče cijelo klupko iza sebe, a drmusanje i treskanje je pripisao vrckavoj naravi poisona
nakon toga, otkačio je špagu koju smo po tko zna koji put izgubili u zlatnom slavonskom poplavljenom polju žita. rasprostijeli se u strijelce i krenuli u potragu, u kojoj je pobijedio box, pokazao je da ima jednako dobro oko bilo da špaga padne u kukuruz, žito, a kontam da bi ju jednakom lakoćom pronašao i u repi, krumpiru ili lubenicama.
izderanih i blatnjavih nogu, zamolio sam moru da me digne jednom prije fiša koji se već lagano krčkao, onako tek toliko, bilo je već skoro 3 popodne i tek se rasprsnula siva izmaglica od sinoćnjeg CB-a. dogovorili smo se da ćemo još svatko baciti po jedan let, pa na ručak.
otkačivanje na oko 350-400 m i prvo dizanje do 650, šele kreće u šlepu dok se ja borim sa stupom, lagano curenje, i onda odjednom pristojna konstanta do 5.5 m i opa, evo me na 1400 m, to je to...šele mi za petama i krenuli smo. zadnji pogled prema cesti i boxu koji tek kači prvi stup, žao mi je što ga nismo pričekali, ali nisam htio ispušiti visinu. lug, pa vardarac, pa još mala nadoknada visine, i u daljini se već vidi bilje i obrisi osijeka, iznad bilja još jedno fino dizanje koje mi garantira da ću prebaciti pojas miniranog područja između bilja i osijeka, a nekako mi je i lakše jer je cijelo vrijeme meni uz bok i šele, zajedno je puno ugodnije, ljepše, a i jedan drugog smo tjerali naprijed...
prekrasne slike poplavljenog kopačkog rita, i okolnih njiva i šuma tjerale su me naprijed da preletim tu močvaru ispod sebe.
u glavi mi je samo da se dokopam osijeka, pa ću sletiti na kopiku, malo se okupati i pričekati prijevoz, ali sa dobrim vjetom u leđa i pokojim dizanjem, odlučio sam se trpimirovom prebaciti preko osijeka sa nekih 800-njak m rezerve, što nije neki problem, jer je to "najtanji" dio grada sa jedva 3 km zračne linije. uz jako lijepa dizanja, iznad bille i 500-tinjak metara iznad hrpe vrana koje su vrtile balon bille. da li krenuti lijevo prema tenji, ili dalje na jug, u glavi ryan air koji otprilike u ovo vrijeme polijeće sa klise i prolazi rutom gdje bih se mogao naći kroz 10-ak minuta ako zavrtim stip od odlagališta smeća, koji je bio sve samo ne blag i pitom. u tom trenu me udari stupčina da nisam više vidi krilo iznad sebe, pa televizor ispred sebe, pa jednostrano zaklapanje, ubi me šakama i nogama jer sam se taman našao neto ispod lijepog kumulusa. nakon tih par šamara, ipak sam se odlučio da se zadam bočno uz vjetar prema zapadu i čepinske piste, domaće baze i mirne luke, prateći šeleta koji je doživio istu sudbinu. nakon sat i 20 minuta, lijepe borbe zadovoljno slijećem pored šelkana, zadovoljan i sretan što mi je tlo opet pod nogama. čujem se s ostatkom ekipe, kupi nas čule, pa lidl po vino, i pravac lug gdje nas moro čeka sa ženama i boxom koji se vođen mirisom fiša odlučio vratiti iz bilja nazad...dim iz kotlića, je razbio sve stupove na njegovom putu
prvi puta sam na letenje poveo i curu, i uspio se zakačiti, i nešto odletiti...mogla bi češće samnom

hvala morelliju na zadnjoj šlepi, HR100-i na vožnji, baranjcu na organizaciji klope, šeletu na društvu u zraku, boxu na društvu uz kotlić i pronalasku špage, baranji na gostoprimstvu, vjetru na lijepom sjeveru u leđa i ostatku ekipe na predivnom danu, za svoj najbolji i najljepši let do sada.