»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 19:46.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ivancica 03-10-2009 Surbota... Mada nista od onog r...
PostPostano: pon 05 lis, 2009 8:43 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 8:40
Dao Palac gore: : 429 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 436 / Palac dolje: : 1
Prognoza (onako kako sam je ja vidio):

Slabi SI koji lagano jaca po visini, vecinom lokalni vjetrovi, gradient preko 12, 1017 hPa u Vž, kiša samo što je prošla, otvoreno...

Prvi se okurazio Sale. Odmah je nasao nekakvo jalovo dizanje i lagano poceo penjati. Startao sam odmah nakon njega i uglazbio se u njegov stup. Ubrzo nakon mene dolazi i Habibi...
Stup podosta depresivan i na 1300m kao da ga netko odreze. 1300m otvara pogled prema jugu koji izgleda nadasve izazovno.
Kako generalno vjetra uopce nije bilo, a i s druge strane jasno vidim aktivnu kondenzaciju, i to vrlo "bujavu", sa nekakvih 1300m krecem direktno prema jugu, smjer Kupljenovo :) ...
Damir i Sale ostaju na Sjevernoj strani i krecu prema istoku dok se drugi jos uvijek bore s rastrganom termikom negdje ispod Ivke...

Odmah malo juznije od Sljemena Ivke krece prvo lagano dizanje, a onda stabilna i prekrasna trojkica do 1800m. Na visini nalazim najavljeni SI i sa oko 45km/h u trimu krecem putem Zagorija...

Cim mi se vratio dan na oci primjetim hrpe dimova od jesenskih paljenja polja. Savrseni pokazatelj termika. Mada je svaki dim gledao na svoju stranu, bio sam siguran da do Kupljenova nece biti problema.

Dobar dio sljedeceg puta je bio u trimu ravno, mozda koji krug optimizma, ali nazalost nista, pola kruga u dizanju, a pola u spustanju. U glavi mi je samo da ne smijem pasti ispod 1000m jer bez grebena nece biti moguce vracanje. Nad Zlatarom sam vec kriticno nisko, oko 600m, vidim laganu bazicu iznad i ne mjenjam smijer. Medjutim nista, samo patnja i hrpa baloncica. Zapadno od Zlatara se nalazi fina sumica, jos uvijek tamna, i gle za vraga jedan dim pici prema zapadnom rubu sume i bas ga pocinje prekrivati sjena. Bez razmisljanja picim direktno nad dim s idejom zapadne tendencije vjetra. U jednom trenutku primjetim suhi list kako prolazi ispred mene direktno gore... Tooo... i bum do 1500m.

Sljedeci stup ocekujem nad Bedekovcinom... Nema ga... Naseljena mjesta ocito samo ispaljuju balone... danas rade sume i nedodjije pomislih i nisko se zabijem na sumu juzno od Bedekovcine. Nije bas da sam imao sletista, ali sjetim se PWC-a... :) . I bi svjetlo... Pras i opet preko 1400.

Blizi se vec kraj dana (korisnog). Fali mi jos jedan stup do Kupljenova koji se vec lagano vidi kao i dim ispred. Pomislio sam da je roštilj, što mi je dalo dodatnu snagu :Bravo: :Yahoo!:

Obicno po sjeveroistoku radi istocna strana Glistinog starta i ona suma poslje Stubaka. Na to i racunam... Mada kad sam malo izanalizirao situaciju, s obzirom na kolicinu oblaka kroz dan, sjeverna strana Medvednice totalno plava, a s juzne strane hrpe oblaka nagnute po JI. Odustajem od brda momentalno i bjez nad ravnicu. Nazalost na ravnici truba. Oblaci se gase i na nekakvih kilometar do Kupljenova vracam se do pumpe u Jakovlju i sljecem.

Sve u svemu ja sretan ko nova godina...

Let je na Bogu Vetra...

LP!

Vrh

Naslov: Re: Ivancica 03-10-2009 Surbota... Mada nista od onog r...
PostPostano: pon 05 lis, 2009 10:01 
Offline     DHV 2-3

Član od: uto 01 ruj, 2009 9:34
Dao Palac gore: : 660 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 401 / Palac dolje: : 3
uj!

gledali sa kupljenova i plakali, šteta što nisi uspio izvući onaj zadnji, mi smo mađijali da odeš gore, ali...

Vrh

PostPostano: pon 05 lis, 2009 10:25 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 11:37
Dao Palac gore: : 31 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 315 / Palac dolje: : 1
Odličan i fino iskorišten jesenski dan ! Fino ste napunili baterije za razliku od mene kaj sam cijeli dan zgubil u autu i shopingu ;[ Morat ću se potrudit ovaj tjedan..))

Vrh

PostPostano: pon 05 lis, 2009 10:44 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Lijepo Mileni. Lijep let i još ljepši opis. Ko da sam bio s tobom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: