»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: pon 17 kol, 2026 7:13.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ultimejt servajvel in NW Kroejša
PostPostano: pon 24 sij, 2011 16:51 
Offline     DHV 2

Član od: čet 03 ruj, 2009 8:45
Dao Palac gore: : 679 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 664 / Palac dolje: : 3
Moje ime je Nik Kuzmić.. bio sam specijalac u britanskim vojnim postrojbama, služio sam jedno vrijeme vojni rok u Maroku. Obučen sam za razne tehnike preživljavanja od bespuća Sahare do Amazone, a kada sam doma i kad mi je vruće onda sam svučen.
Sada se nalazim u nepreglednim prostranstvima sjeverozapadne Hrvatske..domorodac Todd - jahač Tange, mi pokazuje put koji vodi do kraja moje avanture u preživljavanju..
slika

Polijećem. Nepregledne ravnice obrasle tundrom ostaju ispod mene. Ukoliko vam kod polijetanja ispadne nož koji vam je neophodan za preživljavanje, ne paničarite i uputite se odmah na sletište, otiđite kući, uzmite drugi nož, te se ponovno vratite u divljinu da preživite.
slika

Budući da želim preživjeti u ovom surovom području, striktno slijedim domoroca i njegove upute.
slika

Stabla ovdje mogu narasti i do nevjerojatnih 10 metara, pa imajte određenu dozu respekta prema njima.
slika

Ako se odlučite ipak, zbog čiste potrebe da se dočepate hrane, letjeti blizu grana, uvijek to radite sa oprezom jer ako ovdje zapnete, temperature noću padaju i na - 273 °C pa ćete se zasigurno smrznuti.
slika

Još malo surovog podrućja u kojem nikako ne želite provesti noć.
slika

Upućujem znak zahvalnosti za dobro vođenje domorocu na Hutu jeziku. Bitno se truditi da uvijek ostanete u dobrim odnosima sa domorocima jer nikada ne znate kada biste mogli završiti u njihovom kotlu.
slika

Domorodac uviđa da sam vješt specijalac, treniran za sve uvijete i da imam vještine za sigurno slijetanje te se udaljava od mene kako bi mi ostavio prostor.
slika

No, ubrzo uvidjevši da zapravo nemam pojma što radim, vraća se nazad kako bi me sigurno otpratio do sletišta i kraja moje avanture u ovom surovom području.
slika

Shvativši da imam kameru na glavi,domorodac se odlučuje na malo preser... piiip.. dok se ja borim za vlastiti život u ovima bespučima sjeverozapadne Hrvatske poznate i po tome što tamo obitava sjevernozapadnjački ogromni krvoločni škanjac.
slika

Ugledavši jednog takvog krvoločnog škanjca, domorodac pažnju okreće na sebe, te spašava mene od sigurne smrti. Ja kao bivši specijalac trebao sam to uočiti i mnogo mi je bre žao čoveka, ali šta ćete, život ide dalje.
slika

Ostao sam sâm u divljini sjeverozapadne Hrvatske, no srećom, pronašao sam izvor vode. Pokušat ću sletjeti blizu njega da se okrijepim i pricekam svoju TV ekipu da mi donesu sendviče.
slika

Uočavam primitivne domorodačke nastambe i vrlo nepristupačan teren dolje.
slika

Još uvijek se nalazim iznad ovih primitivnih nastambi i ne znam što me na tlu očekuje. Zato je vrlo važno, i govorim vam to kao bivši specijalac, pripremiti sitan novac za kuhano vino, jer vam konobarica u takvoj pustoši neće moći razmijeniti 500 kn.
slika

Veliki krvoločni škanjac me progoni već neko vrijeme, no nisam htio na to ukazati jer sam sam sebe tješio da to nije istina. Kao bivši specijalac znam da je vrlo važno zadržati pozitivan stav kako bismo preživjeli.
slika

Pokušat ću sletjeti pokraj izvora pitke vode koju je moja ekipa prije odnjela u labaratorij na analizu i ustanovila da je mogu piti.
slika

Slijećem prilično trapavo za jednog specijalca. U pozadini čujem smijeh gomile ljudi koji su došli na snimanje moje emisije uživo. Na svu sreću promašio sam izvor pa tako nisam umazao hlače, jer ne bih mogao izaći majci na oči.
slika

Ja sam Nik Kuzmić. Ah, da. Isprićavam se. To sam već rekao. Uspio sam dotaći nogama tlo, no preživljavanje nije gotovo.. sad moram pričekati da po mene dođe ekipa sa helikopterom i da me posluže sendvičima, bogami sam ogladnio.
slika

Na moju veliku sreću i domorodac je uspio izmaći krvoločnom škanjcu, i ja mu pokazujem zahvalu sa međunarodnim znakom za iskazivanje zahvale. Preživio sam u ovom surovom području, iako je ovo bila do sada moja najveća avantura.
slika

mail: niviuk.hr@gmail.com
mob: 00385 91 612 00 69
Nikola Kuzmić

Zadnja izmjena: Nik01; uto 25 sij, 2011 17:46; ukupno mijenjano 1 put/a.

34 Palac gore: : AIRBEŠO, bmutak, bojan, Box, CW, Damjancic, Danči, Draženko, Flying_man, Giga, hrga, jerry, joe33, Jure, kmikac, Knez, ksmokvina, Ljubo, marko, Mirko, Nina, profa, Red Baron, Robert, Roman Lavriv, sale.c, Tomica Solina, toni, Toomy, Vedran, zlatko2508, Zoki, zupanich, Šokre    
Vrh

Naslov: Re: Ultimejt servajvel in NW Kroejša
PostPostano: pon 24 sij, 2011 19:01 
Offline     DHV 2

Član od: pet 28 kol, 2009 9:05
Dao Palac gore: : 210 / Palac dolje: : 4
Dobio Palac gore: : 219 / Palac dolje: : 2
u nastavku molimo da nam prikazes kako da u bespucima SZ Hrvatske pronađemo hranu... pajceke, purice, štruklice mmmmmmm...

Svaka čast na reportaži. :good: :good: :good:

Vrh

PostPostano: pon 24 sij, 2011 19:13 
Offline     DHV 2

Član od: sri 09 ruj, 2009 19:59
Dao Palac gore: : 154 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 70 / Palac dolje: : 1
:shock: :shock: Jel može koja informacija više o tom sjevernozapadnjačkim ogromnim krvoločnim škanjcem. : unknown: Da ga znam prepoznat kad dođem u Hrvatvko zagorje. Na sreču da ga u mojim krajevima nema ;)
Reportaža ti je fenomenalna :respekt: :ROFL:

Vrh

PostPostano: pon 24 sij, 2011 21:00 
Offline     DHV 2

Član od: pon 19 lis, 2009 8:16
Dao Palac gore: : 193 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 66 / Palac dolje: : 1
:beer: odlicno!

Vrh

PostPostano: pon 24 sij, 2011 21:07 
Offline     DHV 1-2

Član od: sub 05 ruj, 2009 11:25
Dao Palac gore: : 16 / Palac dolje: : 2
Dobio Palac gore: : 29 / Palac dolje: : 0
Robi Lepi je napisao/la:
:beer: odlicno!

Kao što Zero Robi Wolksbank Lepi kaže - Fenomenalno ! :Bravo:

Vrh

PostPostano: pon 24 sij, 2011 22:17 
Offline     DHV 2-3

Član od: pon 31 kol, 2009 10:31
Dao Palac gore: : 324 / Palac dolje: : 9
Dobio Palac gore: : 1813 / Palac dolje: : 7
Sreća pa te nije dohvatila ženka velikih ćevapa pečenih na uglju koja obično tu ide na pojilo!

Neobično mi je drago da se na forumu pojavio netko sa žicom za duhovito dopisivanje. Od kada Docu cvjetaju ruže sve je manje duhovit jer piše samo recepte i miriše te ruže. Nisam pročitao od njega ništa već 2 godine.
Pohvaljujem Nikov izvještaj i nadam se da će biti još puno takvih.

Zadnja izmjena: Box; uto 25 sij, 2011 12:03; ukupno mijenjano 1 put/a.

3 Palac gore: : Franco, Nik01, Zoki    
Vrh

PostPostano: uto 25 sij, 2011 8:31 
Offline     DHV 2

Član od: čet 10 ruj, 2009 10:16
Dao Palac gore: : 405 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 209 / Palac dolje: : 0
Jedan od boljih na forumu, svaka ti dala!

Nek, reci ti meni je to mozda Ljubescica pokraj Novog marofa? Tam mi se cinil jedan zgodni brezuljak kad sam jednom tam sletel, a jako je slican ovome.

Vrh

PostPostano: uto 25 sij, 2011 10:55 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:15
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 41 / Palac dolje: : 0
Start se nalazi u blizini Var. Toplica i orijentiran je na W-NW što i nije najčešći vjetar u ovim krajevima pa se na istom brdu prionulo uređenju starta okrenutog na N.
Novi start bi trebao trpjeti vjetar od W-NE. Nik je snimo ove fotke nakon nedjeljne radne akcije... Kad to privedemo kraju obavijestit ćemo sveukupnu graju o točnoj poziciji i sve lijepo potkrijepiti fotodokumentacijom.. Start bi inače trebao biti pogodan za sve pilote ( i tečajce) jer će biti širok bar za dvije širine krila i fino travnat... Pristup na start je moguć osobnim autom...
Za sad neslužbeni operater starta će biti ZK Perun, a ako se pokaže velika iskoristivost terena pristupit će se i registraciji...

LP Todd

Vrh

PostPostano: uto 25 sij, 2011 17:45 
Offline     DHV 2

Član od: čet 03 ruj, 2009 8:45
Dao Palac gore: : 679 / Palac dolje: : 7
Dobio Palac gore: : 664 / Palac dolje: : 3
Hvala svima na lijepim komentarima! Nadam se da će biti još puno nastavaka Ultimejt Servajvela kada dođe proljeće! 8)
Robert je napisao/la:
:shock: :shock: Jel može koja informacija više o tom sjevernozapadnjačkim ogromnim krvoločnim škanjcem. : unknown:

A što se tiće krvoločnog škanjca, nemojte brinuti za sada, jer aktivan je tek kad počnu rasti prve proljetne baze, pa vam preporučam da letite što brže i što dalje jer ćete tako imati najviše šanse da preživite. :-P

Škicnite i flimić novog starta, koji ima dosta potencijala:

I kak bi rekel naš Janječić, ŽIVJELO SLOBODNO LETENJE! :Yahoo!:

mail: niviuk.hr@gmail.com
mob: 00385 91 612 00 69
Nikola Kuzmić

1 Palac gore: : kbelcar    
Vrh

PostPostano: sri 26 sij, 2011 10:01 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Daj neki tracklog da vidim gdje je točno to. Registritati svakako, pa fali nam u tom kraju sjeverni start za službene pike.

Vrh

PostPostano: sri 26 sij, 2011 11:23 
Offline     DHV 2

Član od: ned 31 lis, 2010 17:02
Dao Palac gore: : 701 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 231 / Palac dolje: : 0
Kod onog drveče odmah poslije starta zgleda malo na knap još da ti dojde škanjac u brišučem letu napravi ti turbulencije i eto pizdarije.
Koja je nadmorska visina starta,ne zgleda nešto previsok?

Vrh

PostPostano: sri 26 sij, 2011 15:06 
Offline     DHV 1-2

Član od: pet 28 kol, 2009 11:15
Dao Palac gore: : 7 / Palac dolje: : 0
Dobio Palac gore: : 41 / Palac dolje: : 0
toni je napisao/la:
Daj neki tracklog da vidim gdje je točno to. Registritati svakako, pa fali nam u tom kraju sjeverni start za službene pike.

Dat ćemo detaljne informacije kad privedemo kraju uređenje starta....
( inače ima pod mojim imenom jedan track na Cro XC-u, Vidobornjak)

LP

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: