»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 21 tra, 2026 19:45.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: 04.10.2009. Kalnik Veliki i Mali
PostPostano: pon 05 lis, 2009 10:56 
Offline     DHV 3

Član od: uto 25 kol, 2009 8:35
Dao Palac gore: : 1499 / Palac dolje: : 13
Dobio Palac gore: : 5271 / Palac dolje: : 21
Jučer bio na Kalniku bio prekrasan dan. Nabraojao sam tridesetak letača, što učenika (10), što starih džombi i novih pilota. Prvo smo bili na Malom Kalniku. Obuka, poletarci rade GH, iskusniji letuckaju, a džombe jedre nad stijenjem. Već od 12h je držao južni vjetar potpomognut termičkim balonima. Oko 15h selimo se na Veliki Kalnik gdje KOKA najavljujeodlične uvjete. Onako, u popodnevnoj dokolici strugati kalničkim stjenjem i niskom šumom. Do sumraka krila su letjela i na Malom i na Velikom Kalnuku, a Vlado i njegov predsjenik Knez su imali tranziciji između ova dva trenažno-XC terena.

Odletena su i 4 tandema, Šteta sa Malog Kalnika, Rodrigo 2 puta sa Velikog (1h + 0,5h) i ja jednog sa divnom putnicom za njen 25 rođendan. Dugo nisam tandemom jedrio i baš sam se guštao.

Plodan dan.

I dan ne zaboravim. U dužoj pauzi nakon Edinog pada i ozljeđivanja pomalo se u tom zrakopraznom prostoru uvukla anarhija glede javljanja opetareru letjelišta Mali i Veliki Kalnik. Stoga, NEMA LETENJA ZA UČENIKE (ili slične osobe bez pilotske dozvole) BEZ NADZORA OVLAŠTENIH OSOBA! Ako niste pilot, a obučavate se u nekom obučnom centru onda ste obavezni na treninge doći sa svojim instruktorom, a ukoliko nas vaš instruktor nazove i zamoli da pripazimo na tog i tog rado ćemo to učinit (ako smo u mogućnosti). Ja ne znam lijepo upakirati pa ću to reći na svoj način. Ukoliko nekog letača uhvatimo u recidivu, odnosno ako leti bez javljanja i bez dozvole (pilotske) više od dva puta (jednom možemo progledati kroz prste, ali nećmo trpiti zloupotrebu) BIT ĆE UDALJEN S LETJELIŠTA Mali i Veliki Kalnik te će mu biti ZABRANJENO LETENJE na tim terenim.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1 post ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: