Šta reć, koju posluku porati???
Bilo je čist vredu, kolko sam mogao zaključiti velika većina ljudu, uključujući i mene, prvi put je bila na tom terenu i svi se vratili živi što je i najveći uspjeh s obzirom da je bilo svega i svačega. Lovili smo klizeće ljude sa opremom po startu, skidali Španjolku sa žica, prisustvovali sudaru paraglidera i zmajara, dolasku helikoptera po tipa koji se strmopizdio niz padinu kad je trćao pomoći prijatelju paraglideru koji je imao koliziju sa zmajem, a ovoj dvojici ništa.....itd,itd... puno dogodovština u kratkom vremenskom razdoblju kojima je jedini uzrok ubiti masa pilota (početnika) na terenu..
Što se tiće letenja nemogu sad suditi o tuđim doživljajima terena i uvijeta ali meni osobno je bilo ODLIČNO! Prvi dan se malo snimao teren i lokalno se gonjalo, poslje smo se malo odvažili i krenulo je istraživanje. Nažalost nisam imao nikoga kraj sebe ko bi me vodio po terenu pa sam odletio kolko sam znao i umio. Airie je poslje reko da je to bio maksimum koji je tih dana bio moguć pa sam bio jako ponosan na sebe

... Dolomiti definitivno imaju neka svoja pravila koja treba DOBRO poznavati i biti oprezan.. Teško je bilo isčitati prognozu i nakraju odvagati što će se ubiti događati u zraku na pojedinim mjestima. Prvih dana je bilo sasvim korektno i termika se fino dizala iz kotline dok smo zadnji dan imali neki sjever koji je stvaro izvjesne probleme. Zvoc je najbolje osjetio taj sjever kad ga je dobrano izšamaralo desno od starta od kud sam pobjego prije njega jer sam zaključio da smrdi naveliko, sat-dva poslje su tamo tečajci vrtkali ko veliki i bez ikakvog problema dizali 3000 metara... Dani su već kratki i trebalo je biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, a za to stvarno treba poznavati lokalne uvijete. Zadnji sam dan izvrtio Marmoladu u rotoru i lagao bi da mi je bilo nešto posebno jako lijepo u dolasku na zavjetrinsku stranu...., skupiš stup, stisneš šupak i pičiš u zavjetrinskoj razlupanoj termici na 3400.. Taj dan sam još samo Airia vidio na Marmoladi ali se on pokupio gore na malo drugačiji način...
Naletio sam se u oblacima i iznad njih ko nikad u životu, teren jako varira po visini na malim razdaljinam tako da ga i oblaci prate. Bilo je situacija da se izvti baza, krene se prema drugom oblaku i ulazi se u njega jer mu je baza dosta niže...
Nemogu se sad sjetiti svih događaja i lijepih osjećaj koji su me prožimali dok sam letio kroz taj prekrasan i surov krajolik ali definitivno je ovo jedan od najljepših terena nakojima sam letio...
Eto, ko može nek svako posjeti ovo mjesto jer se isplati, a nije pretjerano daleko....
Još bi na kraju samo izrazio VELIKO HVALA PJK-ovcima s kojima sam isto tako proveo prekrano vrijeme između letenja u druženju i planinarenju, a napose Sonji, Munji i Kapoviću
Eto!
Todd