Roman je zapisao:
Fakat ne znam što nam bi (ne svima), nas tridesetak , po divnom sunčanom danu, na Triblju. Istina, malo je motalo s juga

, al ništa do sada neviđeno. Pa krenimo redom :
- prva iskusnjara, ponavlja start - ponavljati nije greh..

- druga iskusnjara, slijeće od starta desno pod dalekovodima -

dovoljan znak da se pred startom desava nesto cudno... probija rotor koji dolazi iz ljevog useka kojeg se nevidi sa starta i pri jacem jugu dela rodeoooo
- tečajka sa spetljanom komandom završava na drvetu polulijevo od starta - 1. gdje je tu instruktor, 2. kontrola kupole pilota pri dvigu, 3. prekid starta...i toga nebi biloooo
- jedna iskusnjara i jedna tečajka polijeću skupa (???) i sudaraju se odmah nakon starta - fakat ludo... zar se neda dogovorit ko ce prvi potegnut... prednost bi dao tecajcu jer ko iskuseniji pilot mu mogu savjetovat pri startu... pilotski bonton
- još jedna iskusnjara starta na pasmater i grebe kamenje poludesno od starta - neces milom oces silom...pa da vidimo ko je jaci..
- pa još jedna iskusnjara toplanda kod auta i nakon pada s cca 10m lomi ruku -

dobro je i prosaooo... steta je zbog kojeg litra goriva riskirat glavu... a koliko znam uradni pristanak je u dolini.. pa svako pristajanje van sluzbenog pristanka je rizik... pogotovo ako tog radis u rotoru...
Moje objašnjenje je prevelika opuštenost, Makar ne bi bilo loše čuti i druga mišljenja. Ako tko ima kakve snimke, nek baci ovdje, pa da malo prodiskutiramo.
ja to se desava kad se hoce pod svaku cjenu guzicu spravit u luft.... ne me krivo shvatit no na tom startu sam odradio sigurno preko sto poljetanja.. prvi letovi datiraju jos leta 1991 ... kada vecina vas jos nije ni cula za taj sport a kamo li letila.... ko domacin...zivio sam od rodjenja do svoje 17 godine u Crikvi... ko djeca sam po tom grebenu nabirali sipak i brinje... te kad sam trazio primjeren teren za start ocjenio da je taj prikladan.. pred mano su tamo strtali vecinom tujci...
po prijavljenim letovima na olc_ju je razvidno da nije bio bas neki termicni dan... dizanja do max 3m/s i ne bas neke visine... no jugo tu zna biti veoma problematicno... i steta je da sa takvim neodgovornim ponasanjem ugrozavate egzistenciju tek registriranog starta.... jer toliko sranja u jednom danu je fakat previse.... zato pamet u glavu i na pristanak u dolinu...
LP Sinisa