Board Index » Letenje » Sigurnost, incidenti i nezgode
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

http://www.xcmag.com/2013/03/air-turquo ... ion-wings/

ulala... izgleda da ćemo letiti ovu sezonu na starim krilima.

Nije mi jasan proces promjene i azuriranja EN certifikata. Ocigledno u njemu ima rupa i treba ga dopuniti. Nema smisla da krila za koja sami proizvodjaci navode da nisu EN D, dobivaju taj certifikat.
Apsolutno sam za razvoj tehnologija i ideja te mi je zato zao sto se ovime privremeno stopira dobar dio napretka. Ipak podrzavam ovu odluku Air T. jer oni su odgovorno rekli da to vise nema smisla i da je to opasno i za njih i za pilote koji odluce letiti ta krila a nemaju dovoljno iskustva. Za ocekivati bi bilo da ovo rezultira necim pozitivnim, ali iskustvo nas uci da to ne bude uvijek tako.

Bring back open class to the game - sto bi ameri rekli :)

Pozzz
tino

tino je napisao/la:
Bring back open class to the game - sto bi ameri rekli :)

Naravno. Mišljenja sam da će se to dogoditi prije ili kasnije. Trpati natjecateljska krila u certifikaciju koja se zasniva na reakciji krija, a ne pilota, je žešća glupost. Open class podrazumijeva kvalificirane pilote s uvježbanim reakcijama. Serijska krila lete rekreativno serijski piloti, a comp klasa je izvan toga. Treba postaviti i neke limite za open class, ali ne gurati je u serijsku certifikaciju.
BTW: spomenuti Allan je nedavno najebo na jednom high EN D testu krila, pa vjerojatno još više puše na hladno.

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap