Laminar je napisao/la:
Koji put mi se čini da smo zapravo stvarno glupi. Imamo puno primjedbi na druge, a zaboravimo da u većini slučajeva nemamo nikakvo odobrenje za naše letenje, a koje je radi naše i tuđe sigurnosti propisano člankom 38. Pravilnika o letenju zrakoplova.
Ja se, u tom smislu, ne smatram glupom, nego realistom.
Za početak, koliko puta se u čitavom pravilniku spominje rječ "parajedrilica"? Dva puta.
Nadalje; iz iskustva znamo da nas kontrola leta uopće ne doživljava. Koliko puta smo ih zvali i oni nam samo "defaultno" daju 4000 feeta i tko nas..
Baš me zanima koliko feeta će nam dati za državno?
Al svejedno; zvat ćemo ih i dalje i najavljivat im naše letenje.
Laminar je napisao/la:
Prokomentirao bih i Zoranov let. Već sam vidio da se par pilota uputilo u tom smjeru, koji je u najmanju ruku opasan.
OK; onda nam, molim, sustavno napiši/te odn. nariši/te zone di se nisko kreću avioni pa da svi znamo di ih možemo očekivati.
Tako je meni jedan kolega pilot rekao da je znao vidjeti avione nisko na dionici između Marije Bistrice i Zlatara.
Laminar je napisao/la:
Stvarno ne razumijem da netko želi svoju obitelj ostaviti u društvu 150 obitelji ljudi koje je pobio.
Da; jedan airbus će baš skrenut i strmoglavit izbjegavajuć jednog Zokija/Jasne/you-name-it

Laminar je napisao/la:
Iako nije ušao u CTR Pleso, bio je na stvarno glupim pozicijama, što se može vidjeti na enroute lower chart koji možete naći u AIP-u..
Ovo je baš loše...
Nije bio na "glupim pozicijama" nego ispod baza. Small bullet, big sky.
Ne bi rekla baš neloše, nego odličan let. Ali to je samo moje mišljenje.