Board Index » Letenje » Sigurnost, incidenti i nezgode
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Sjedim danas oko 10:10 sati u Starigradu Paklenica i max200m iznad glave mi protutnji manji, vjerojatno privatni mlazni avion.

E sad, kako saznati tko je, što je? U Zadar nije sigurno išao, prije da mu je putanja bila u smjeru Split.
Gledao sam malo po stranicama kontrole leta ali nisam našao gdje bi postavio upit.

Lp,
Zoli

Evo sad i pilatus, bijeli sa crvenim crtama sa strane na max 50m iznad kuća prošao tri puta

Možda FlightRadar24 https://www.flightradar24.com/45,15.38/9 ?

Meni je pomogao da identificiram Airbus koji je prije 2 tjedna bil ispod 1300m ponad Novog Marofa. Skoro da sam mogao prebrojiti putnike...

slika

printscreen visine kad je bio iznad mene:

slika

Gledao sam odmah ali nisam našao.
Također na amc-u nije bilo nikakve najave što se tiče pilatusa, pretpostavljam da je netko iz "Krila oluje"

Dobro pročitajte na AMC-u uputstva i prioritete i biti će vam sve jasno.
Državne službe imaju top prioritet, a Pilatus sigurno nije u privatnom vlasništvu ili u vlasništvu neke firme, dakle vojska iliti državna služba i on ima top prioritet ostali su na podu.

Eto zašto treba polaziti seminare o zračnom prostoru. Pa ne bi ni postavljali takva pitanja.

BTW. Na AMC portalu sve piše, a poželjno je biti i registrirani korisnik. Sva pitanja postavljajte CIVAA, dečki su i više nego susretljivi.

Registriran sam na AMC portalu i nije bilo nikakve najave,aktivacije.

Logično je da "državne službe" imaju top prioritet ali mi nije logično da se mogu voziti kako i gdje hoće bez ikakve najave.
Oni bi prvi trebali biti uzor ostalima.

I to na max 50m bez najave.

Uostalom vidimo se idući vikend pa ćemo malo razglabati o tom

profa je napisao/la:
Eto zašto treba polaziti seminare o zračnom prostoru.

Neki polaze seminare. :good:
Neki održavaju te seminare. :hammerpc:
A neki ´moraju´ privređivati da bi se ti seminari mogli održati. :cry:

A neki si uzmu neplaćeni slobodan dan na poslu da bi prisustvovali tom seminaru.

Vec kad se spominju seminari, zar nije bilo receno, da ce se jedan odrzat za vrijeme drzavnog u Buzetu?

Robert je napisao/la:
Vec kad se spominju seminari, zar nije bilo receno, da ce se jedan odrzat za vrijeme drzavnog u Buzetu?

Održano je predavanje, da.

??? : unknown:

ja san bio u rocu svaki dan ali san falio konobu.izvini robi ali nemogu bit na sve strane. lp

zoli je napisao/la:
Logično je da "državne službe" imaju top prioritet ali mi nije logično da se mogu voziti kako i gdje hoće bez ikakve najave.
Oni bi prvi trebali biti uzor ostalima.

I to na max 50m bez najave.

A vidiš da mogu , al zato se ti možeš šetat po rivi ko čovik , možeš se vozit trajektom bez sraha , pit pivo na palubi i uživat u miru . A ko to može platit ? :-D

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap