»

PG linkovi

Vrijeme/prognoze (forum)

Vrijeme/prognoze

Logo
Sada je: uto 05 svi, 2026 20:00.

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Moj osvrt na nezgodu
PostPostano: čet 27 ruj, 2012 12:10 
Offline     DHV 2-3

Član od: ned 27 lip, 2010 9:27
Dao Palac gore: : 234 / Palac dolje: : 23
Dobio Palac gore: : 322 / Palac dolje: : 78
[quote][/q

poštovani

Ja bih prvo zahvalio nesebicnosti organizator te pomoci njih i osoblja doma zdravlja.Bez obzira di smo respekt prema terenu treba imati ma kako se on cinio lijep travnat.Kupres je krasno mjesto narocito od kada je zicara postavljena.Sto se tice nezrece jednostavno je.Ka sam jedrio naa juznoj strani i snimao te kontrlirao sto se događas jurom ispod.Kad su mi rekli da je sve ok nastavio sam snimati jahati na juznoj strani,instr mi je poceo pokzivati da prodire termika sa zapada te sam se lagano uputio zapadno te sam prje zapadnog dijela pokusao olkrenuti jos koji krug ali sam upao u rep odnosno nispon tog stupa.Visina 60-70m tako da na rezervu nisam
pomislio jer sam mislio da cu ga ipak okrenuti tako da nije bilio kocenja sto neki kazu,ja sam ddoslovno iz lijepog dizanja krenuo u padanje i tu se nije moglo nista.Pao sam na ledja i ostetio 3 kraljeska.Pomoc je stigla i iz Livna sam prebacen u split i danas sam sretno doma,ali svatko se nedaj boze moze nadat tako da sam ja sam odgovoran
za ovo i naravno pouka o termici.Svima zelim sigurne i uspjesne letove i da izvuku pouku od ovog jer ne postoji
onaj koji ce predvidjet svaku situaciju.Na Kupres sam dolazio vec 20 god moje krijere a i ubuduce sa svvojim tecajcima

pozdrav svim BiH a i ostalim letacima
www.pegaz-paragliding.com

l.p Jere

2 Palac gore: : beny, sai baba    
Vrh

Naslov: Re: Moj osvrt na nezgodu
PostPostano: čet 27 ruj, 2012 16:00 
Offline     DHV 2

Član od: uto 25 kol, 2009 9:13
Dao Palac gore: : 814 / Palac dolje: : 1
Dobio Palac gore: : 888 / Palac dolje: : 2
Bok Jere

Drago mi je da se oporavljaš i premda se radi o nekoliko nastradalih kralježaka, zvučiš optimistično po pitanju oporavka. Huh.

Iz tvojeg opisa nezgode, ništa mi nije jasno? Šta se u stvari dogodilo s tvojim krilom?
Jesi imao neko zaklapanje, ili si se samo našao u snažnom nisponu s formiranim krilom i onda s tim propadanjem (koje može biti i 6-7 m/s) udario u tlo? Ili nešto treće? U svakom slučaju stvarno mi je nevjerojatno i zabrinjavajuće kako ste i ti i Jure nastradali u takvim uvjetima.

Pozdrav,
Ratko

1 Palac gore: : wild    
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Time zone: Europe/Zagreb [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.