Trenutno koristim:

Detalji o fotoaparatu:
http://www.dpreview.com/reviews/specs/P ... _k200d.aspDSLR furam u kokpitu i u njemu se obavezno nalazi za vrijeme poljetanja i sljetanja. Sam kokpit je zavezan oko mene i na karabinere. Fotiću prije poljetanja odvežem desnu stranu trake (koja inače ide oko vrata) i istu zavežem za lijevi karabiner. Slučajno se i kokpit otvara s lijeva tako da se može zatvoriti skoro do kraja.
Prednost ovog sistema je što u letu mogu izvaditi fotoaparat iz kokpita i u slučaju turbulencije ga samo bacim u krilo. Par puta se desilo da mi je za vrijeme vrtnje stupa scurio niz nogu i ostao visjeti metar niže ali glavno da je tu, inače

.
Fotić držim samo desnom rukum, a povramano ako treba popraviti zoom udradim to lijevom. Ako treba napraviti par fotki krajolika onda to radim iz lijevog zavoja (u 2-3 kruga). Krilo je pod jačim pritiskom i ako klofne vjerojatnije će biti s vanjske strane pa za prvu ruku držim pravu komandu.
Ako je mirno onda se naravno može sve pustiti i fotkati s obje ruke mijenjajući zoom i kadrirajući kroz okular.
Kao recimo na Bjelopolju u večernjim satima:

Inače, veliki nedostatak predstavlja to što fotić nema LivePreview pa se ponekad mora kadrirati na slijepo. Ali opet da ima nije garancija da se uslijed jakog svijetla bude išta vidjelo na njemu.
Nekad sam radio s ovime - Canon410 - i svejedno bi fotke ispale dobre iako su male (3MP) i ponekad mutne

..ali uz malo odvažnosti svakako ispadnu dobre...

A najbolje mi je bilo s analognim čudom (na film) RevueFlex:

kada sam u zraku mijenjao filmove i objektiv. Par fotki s tim fotićem (film daje drugačije boje nego digitalac i vidi se zrno):

i još jedna za kraj...

Toliko, nadam se da nije previše slika...
sanin