Koliko ja znam do sada za nju ne postoje zoom leće a kut snimanja je moguće smanjiti. Kamera ima 5 načina snimanja koji se naravno mjenjaju po potrebi:
r5* 1080p = 1920x1080 pixels (16:9), 30 fps, 15 Mbit/s data rate
r4* 960p = 1280x960 pixels (4:3), 30 fps, 12 Mbit/s data rate
r3* 720p = 1280x720 pixels (16:9), 60 fps, 15 Mbit/s data rate
r2* 720p = 1280x720 pixels (16:9), 30 fps, 8 Mbit/s data rate
r1* WVGA = 848x480 pixels (16:9), 60 fps, 8 Mbit/s data rate (za slabije računare kvaliteta 5+isprobano)
r5 je najkvalitetniji odnosno full hd mod i kut snimanja se automatski smanjuje na 127° tako da nema potrebe za zoom lećom. Problem prilikom obrade je relativan pojam. Ako ti nije problem čekati dva sata da se snimak od 25 min. konvertira iz mp4 u mpeg2 format onda problema nema!

Da, moguća je obrada na računaru takvih performansi ali nekada zna biti jako duga i ponekad frustrirajuća kao što i sam vjerovatno znaš. Što se tiče softvera preporučio bih ti Cyberlinkov "Power Director 8" jer izuzetno efikasno radi konverziju iz mp4 u neki drugi format koji je lakši za obradu i nije opterećen suvišnom gomilom opcija koje ionako nikada ne koristiš pri obradi. Ja najčešće prebacim iz mp4 u mpeg2 i onda obrađujem. Kvaliteta slike se ne mijenja bitno, ipak smo mi amateri, kome uopće treba taj full hd, slika je i ovako neusporedivo kvalitetnija s obzirom na sve ostale kamere koje sam do sada koristio (od fotoaparata do sony hdd i sl.) Cjena za evropu je paprena, ja sam svoju nabavio preko prijatelja u americi. On ju je naručio preko službene stranice i koštala je 320$ sa dostavom. Onda mi ju je poslao poštom što ne košta mnogo jer je izuzetno lagana. Nažalost svi znamo da je umjeće "dogovaranja" sa carinicima pitanje pojedinca. Ipak kad na kraju sve skontaš izađe daleko jeftinije nego da je kupuješ bilo gdje u evropi a koliko ja znam najbliži zastupnik je u Beču.
LP Alba