Dugo nas več kopka jedna ideja, Sajko i ja se spremamo več neko vrijeme na jednu expediciju. Naime radi se o slijedećem: prošlih godina kako smo letjeli sa Strahinjčice prema južnim obroncima Ivančice konstantno nam je za oko zapinjala neka livadica ispod vrha Ivančice ali na JUŽNOJ strani. Prošle godine na jednom letu sam ju uspjel i poslikati:

Danas smo Sajko ja i Hugo otišli pogledati u čemu je stvar i bogami ima se kaj vidjeti!!! Na nekih 15 min hoda nizbrdo po markiranoj planinarskoj stazi dolazi se na LIVADU 100x50m obraslu travom!! Okrenuta je na Jugoistok-jug, smjer koji nam na Ifki treba ko ozeblom sunce. Kaj je najbolje, nalazi se na
920m ASL . Nije mi jasno da planinarim po Ivančici od kad hodam, letimo tu več desetljeće i duže a nitko nije znao za taj "biser"!!!!!
Evo par slikica sa lica mjesta:

pogled odozdo:

Naravno da smo išli pogledati i sletišta u mjestu Belec u podnožju i tu se nema kaj reći nego Slijeći brate di te volja! Do prvih livada ima 2500m zračne linije ( za usporedbu sa vrha Ivančice do Prigorca ima 2300m zračne), a nakon polijetanja nas čeka ponor koji se prilično strmo spuštra nekih 450-500m. Uostalom:

Visinska razlika do prvih livada je oko 650m.
E ali postoji ALI.
Na donjem dijelu prema jugoistoku bi za sigurno izlijetanje trebalo srušiti par stabala. Danas sam bio u katastru u Ivancu ali oni mi ne mogu dati podatke o vlasniku jer se start (slobodno već mogu tako reći) nalazi u KR-Zagorskoj a ne u Varaždinskoj županiji.
Mislim da bi prije rušenja ipak trebalo saznati tko je vlasnik parcele i probati dogovoriti s čovjekom, a ako je šuma državna onda udri svim snagama

i to što prije
Zato molim sve pilote ili one koji to nisu sa područja Zagorja, Zlatara, Krapine ako netko ima volje se raspitati o vlasniku.
Radnu akciju košenja i rušenja lako dogovorimo i u vrlo kratkom roku možemo imati južni start na 900m
Ja se prvi javljam za održavanje starta, imam i zaleđe!!!
Ljudi ajmo to odraditi, nema puno posla a kad nas na NE startu uhvati jugoistok ili termika nećemo se trebati vozikati na Strahu, Ravnu Goru, Kalnik nego lijepo lagano pješke 15 min i na letačkom ste El Doradu
Sudionici expedicije:

Detalj sa sletišta: