fala svima na savjetima!
jucer je bio idealan dan za letacu i nisam mogao ne odletit s Lubenica. A evo i kak je bilo...
Start je mala cistinica na grotama bogatoj strmini (krizanac kalnika i triblja). Dovoljan jedva za rasirit krilo, strm i bogat glider-unfriendly kamenjem koje samo ceka kak ce zasjec kakvu spagicu.

Nasrecu, vjetar je bio idealan pa sa startom nije bilo problema..
U zraku milina, peglanje uz Lubenice i kuce povrh litice..

Pogled iz zraka - cista erotika..

Nakon 20ak minuta u zraku krecem prema plazi u nadi da je veca nego sto izgleda iz zraka...

I nasrecu, bila je! ,) Kupanje na plazi za vecinu kupaca implicira oko sat vremena hoda po dosta strmoj i nezgodnoj kozjoj stazi na putu za nazad, pa je broj ljudi na njoj ugodno ogranicen.. Ako nema previse kreativaca sa satorima koji ih postave na najcudnija mjesta, i ako vjetar ne divlja, slijetanje na plazu ne bi trebalo predstavljati problem..

Slaganje opreme, kupanac, i jos jedan pogled na 380 visinskih metara uspona preda mnom.

Gore sam bio za nekakvih 40ak minuta hoda x-alps tempom. Za kraj, pivica na terasi birca na litici uz pogled na dvojicu neumornih pilota koji su nastavili peglati u suton. Nirvana.
Track:
http://www.bogvetra.com/?p=olc&oa=fligh ... &fid=51547Sve u svemu, zanimljiv let. Lubenice kao takve su jako fora, a pogled iz zracne perspektive dodaje novu dimenziju njihovom sarmu. Osim mene, letilo je jos (bar) 5 pilota: 2 germanoida i 3 neidentificirana leteca objekta. Dvojica su napravila top landing, sto se meni zbog ogromne kolicine opasnog kamenja cinilo preriskantnim. A i kako bolje zavrsiti let nego kupanjem na predivnoj neprenapucenoj plazi?
pozdrav,
Luka