Postao sam vlasnik rabljene Omege 7, 2006 godina, rekao bih dobra godina, iako, svaka je unazad bolja... Kako je to krilo klase 2-3, iako sam svaštario svih ovih godina od kako letim (2005) imao sam prilike letjeti 2-3 krilo ! Tu se nalazio P1 i P2 među ostalim, a i možda još koje krilo iste klase... Svojoj osobni rekord napravio sam 2007. na Sigmi 5 (DHV 2) od 40 km , i od tada stagniram jer znam da bih letio više i dalje potrebno je imati kompletnu vlastitu opremu...što nije bio slućaj kod mene ! Naravno, tu neizostavno vitlanje,sjedenje u gepeku po cijele dane, pa škola ! I napokon sam poslušao Box-a, i krenio nekim "normalnim" putem i počeo sam iz početka ! Odlučio sam se za 2-3 krilo jer je to jedino bilo na tržištu koje pokriva moj težinski raspon (100-130), a i cijenovno je bilo prihvatljivo, check krila je dobar, znam što mi je još napraviti na proljeće ( špagice ) i sada trebam još dobar stolac, rezervu, radiovezu,čokoladicu snikers (imam), 200 kn u kokpitu i gasssss...
Šalu na stranu, volio bih se osvrnuti na osjećaj letenja sa O7.... Zacrtao sam si plan, da ću sa O7 natane, prvo će dobiti ime... Osobno smatram da krilo treba imati svoje osobne ime, možda tajno ime, ime na koje se odaziva...hmmm, dal je O7 muškog ili ženskog spola ?! Drugo, napravili smo tri leta do sada u mirnim uvijetima, na šlepi i ono što sam primjetio, mogu reći da me je podsjetilo na ADVANCE a to je da su specifični u letenju... Relativno sporo reagira na razliku od P2 npr., šestari, okreće se "flah" oko ruba krila, ne želi ući u spiralu, kao npr. OZONE koji je živahan bez obzira na klasu. ADVANCE se jednostavno drugačije leti , ja bih ga usporedio sa Mercedesom i zadnjom vućom ! Ne govorim pritom o "ljenosti" nego o ulasku u zavoj...
Nekako mi se čini da je "tiha", ne odaje puno, želi da pilot sam otkrije svoje namjere a isto tako vjerujem da neodlučnog pilota bez opomene kažnjava, kao da želi vladara koji zna svoju misiju a Ona je tu da sve mu ispuni....
Prolaskom kroz balone na kraju dana reagira kao žena koja je se razvela i zna što hoće a ne kao tinejđerka koja zaziva jer su joj tako rekli (Ozone)... Vrlo je osjetljiva na dodire balona ali je staložena, spremna uvijek pitati " Idemo li Dragi" i ako se dvoumiš, jednostano proleti kroz prošlost davajući Ti drugu priliku uvijek...
Toga se i bojim... Ona jednostavno zna što hoće, i što voli a što ne !!!!
Za razliku od Cayenna 3 koji sam "posudio" od brata Štete, koji je nabrijani srednjoškolac prepun testosterona, i koji uvijek čak i na sahranama ne spušta onu stvar, Omega je sasvim nešto drugo...
Pri letu ima sve one manire čistokrvne klase, uši drži spuštene kao da pita dal si siguran... Voli da se mazi rekao bih !
Na slijetanju ima podosta brzine ali isto tako ako je pritegneš do kraja, kao žena, na vrhuncu, propne se i mirno te prizemni !
Kod polijetanja otkrio sam po prvi put da je uvijek spremna, za razliku od ostalih žena koje bi i ne bi, ona se čak i na pogrešan potez ne obazire, nego pomaže svojem čovjeku da zajedno krenu putem neba....
Strah me je što je čutljiva, na neki svoj način, ne bih rekao ohola, jednostavno, ona je Kraljica neba i Ona to zna bez obzira na glasine koje kruže...
Jedino je zamjeram što je komplicirana oko tih magneta za komande koje se "ljepe" gdje god stignu, uvrću, i prepliću ali, ako je to jedino, onda je savršena....
Sad je vrijeme da sa mojom O7 krenem na neka nova putovanja, da otkrijem neke nove visine i iskreno se nadam da će mi dozvoliti moju bahatost i aroganciju mesinganog ehcajga....
I da, nije mi bilo nikog uvrijediti, i ove konstatacije su samo moj produkt doživljaja... Ako netko zna više o O7 volio bih da podjeli ovdje na forumu slobodno !
I , nije mi jasna ta "kuglica" u dolini venerinog brega...mislim na speed i kopčanje....
Ajde, ne palite se, samo recite, kako se to pokopča...
I da, nisam Vam prestavio Nju....
VALKYRJA....
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=37466 Dobro nebo i vidimo se na DON-u 10 !!!