po prvi put iznad Slavonskih ravnica šlepano pomoću Pey-out sistema
Giga
Jako ljepo...
Na goata jos dograditi 20ks motor i peri....
Grgo
Koliku finesu ima taj aviočić i cijenu naravno?????
toni
Bomba filmić, bomba gliderić, bomba šlep! Zbilja Joza, daj nekih tehničkih podataka ili neki link za ovu predivnu letjelicu.
JOZA SB
kolega iz kluba uz pomoć još dvojice radio nešto više od 2 godine - naravno ne toliko intenzivno nacrt je od nekog Amerikanca konstrukcija od aluminijskih cijevi kupljenih mislim u Mostaru dok ih je još bilo ( za avione) - krila presvučena dakronom kojeg još treba ofarbati cijena - neznam točno ali mislim ne više od 3 soma OJRA dosta rada je potrebno finesa je oko 15 min brzina oko 45 a max. oko 70 pogodan za šlep ako se ugradi kuka ili sa brda ako je malo jači vjetar ( zbog starta ) što se jedrenja tiče još nije pravo zajedrijo - faza testiranja , ali je već poznata stvar da u svijetu leti dosta ovakvih primjeraka i jedre ko blesavi treba ga još ofarbati ugraditi koji instrument ( prvensteno brzinomjer ) koristio je vario i u šlepi sa laganim leđnim vjetrom ( po visini ) penjao je preko 3 m te na pisti kraćoj od 1000 m dosezao visine do 300 m šlepano pey-outom a sile su bile 100 - 120 kila napavljeno 7 šlepa bez ijednog incidenta još smo u fazi testiranja kako postići najveću visinu ( šleperska priča ) do i to je po mojoj procjeni već rješeno rezervu nažalost za sad nema - traži se sponzor AJMO DILERI sve u svemu super stvarčica mislim da sam podosta rekao pozdrav
Copyright 2008 - Powered By phpbb Broadcasting World Wap