Board Index » Letenje » Općenito
Korisničko ime:
Zaporka:
Register

Pozdrav cijenjenoj letackoj populaciji, puno srece, zdravlja i naravno dobrog letenja u najnovijoj godini !
Pitanje za sve iskusne pilote ( naravno mogu i ovi drugi ) : Sto mislite o konceptu Little Cloud !?
firma francuska http://www.littlecloud.fr/ENG/index.html
po kvadraturi vise speedglideri po specifikaciji skoro kao standardne lebdece krpe . Solo krila od 19 kvadrata sa malobrojne 43 celije , uz ozbiljnu finesu 8,5 , tandem 31 finesa takodjer 8,5 ! Brza , mala, vele i stabilna za popizdit , tezina kompleta kakvih tricavih 4-5 kg... uz takve specifikacije bi bilo ocekivati vise galame na pg sceni, ja nenadjoh nikakve velike rasprave o svemu tome pa me zanim vase misljenje o svemu tome, gdje je kvaka, jerbo bih rado pribavio takovu zujalicu za moje solo alpinisticke avanture , znam da vecina preferira udoban transport kakvom toyotom do samog starta ili jos bolje lijepom i udobnom zicarom ali za manjinu koji se vole uspeti na kakav dvotisucak ili kakovo manje brdo / planinu to zvuci dosta primamljivo i skoro preoptimisticno. Buduci da je vrijeme zesce neletacko molio bih za vase cijenjene pilotske osvrte na ovu themu !
FlyHigh!

Ja bi ti rađe preporučio kakvog Swifta, Montanu, Iona i sl.
Mala kvadratura -> veća minimalna brzina -> teže i opasnije polijetanje i slijetanje.

Ali ovo je sigurno zabavnije ako voliš žešće stvari.

Pozdrav
petar

shta ce ti to.,.,,.,uzmi pravo krilo.,

sai baba je napisao/la:
shta ce ti to.,.,,.,uzmi pravo krilo.,

znam da je jednom sumaru / lugaru sa kupljenom diplomom tesko da shvati poentu pitanja ako je duze od jedne rijeci , pa da pojasnim : pitanje je bilo sto mislite o konceptu navedenih krila , za savjete 'sta ce mi to' pitao bih samo iskusne pilote a ne i one druge . :good:

ps. no hard feelingz , sto na njemackom znaci vidimo se cim bude prave prpe na stozeru ! :beer:
http://kupres-stozer.netau.net/page2.html

znam da je jednom sumaru / lugaru sa kupljenom diplomom tesko da shvati poentu pitanja ako je duze od jedne rijeci , pa da pojasnim : pitanje je bilo sto mislite o konceptu navedenih krila , za savjete 'sta ce mi to' pitao bih samo iskusne pilote a ne i one druge

u kom grmu lezi zec,.,. :beer: :beer:

p.s.uzmi krilo i po gasu :respekt: :amen:

alo Saibaba druze, idemo na rezervnu frekvenciju da se shopamo , ovdje slaba iglena , kud nepitah sto je bolje Icepeak ili Mantra ( sa automatskim pilotom ) ... :)
saluttitutti!

To su sve speed flying krila, raznih kvadratura, ali namjenjena visokogorskom letenju, Alpama pretpostavljam, odnosno spuštanju s velikih visina u duboke doline. S obzirom na kvadraturu i nisu baš lagana krila (14 m2 3,2 kg, 31m2 6,2 kg), cijene su prihvatljive, ali ne i povoljne. Nikad čuo za tu firmu.

thx za misljenje, i meni to izgleda kao kineske Nike , postao sam ovu themu ne zbog sebe vec u nadi da bi pravi osvrti o ovim krpama pomogli da promijeni misljenje jednog dragog mi covjeka koji vjeruje da je ovo nesto segamega ( revolucionarno ) u pg-u . Pitanje je dali on pratii ove razumljivije ( juznojezicne ) pg forume kao vecina ovisnika o slobodnom letenju...

Reply
Copyright 2008 - Powered By phpbb
Broadcasting World Wap