Ziga je napisao/la:
Nisam ni sumnjao da će Špeho iz svog arhiva izvuč tu fotografiju.
Ispravak za joca,onaj dan nije niko letio osim mene i vase jer je prejako puhalo,to je bilo nešto kasnije kat je vojo letio natraške.
Ni netreba se kopčat natraške da se leti ili poleti natraške,primerice na kalniškom startu sam dosta pilota vidio kako nehotice poliječu unatrak kod malo jačeg vjetra,samo nije nijedan imal kameru ili fotič u ruci da snima več komande ha ha.
Pl natraške

Kada sam ja pokrenuo tu epohu kopcanja unatrag vrlo brzo iza toga se dogodio jedan incident sa jednim isto takvim pametnjakovicem kao sto sam ja samo sa nesto manje letačkog iskustva. Na slijetanju je zapeo petom za korjen drveta te udario glavom (sreca imao kacigu)u kamen! Za trenutak je dosao u svoje a i po svoju okolicu najbolje stanje a to je bez svijesti nekih 2-3 minuta pa sam ja vec trčao po štihaču kod Vite da ga možemo na brzinu pokopati prije nego netko primjeti da se nešto dobro dogodilo! Ali je u medjuvremenu danas "vrsni" znalac PG letenja došao sebi te je rekao da on ipak nebi da ga se mladog zelenog i pametnog a nadasve živog zakapa! Onda smo nas 3-4 nakon vijećanja ipak zaključili da bi to možda šira društvena zajednica osudjivala zbog kontaminiranja zemljišta te smo odustali od zakapanja na Vitinom zemljišto a preovladalo je to što je i Vito bio nezadovoljan zakapanjem gluposti na svom zemljištu! A kako bismo ga morali nostiti jer sam nijie htio hodati do obližnjeg šumarka zakapati odustali smo od te akcije!
A Žiga i Vaso su kada sam poslao fotke jednom američkom PG časopisu njihovog legendarnog leta odgovorio mi je da je montaža tako dobra da bih trebao tražiti posao filmskog montažera u Holivudu! Ništa bolje opasnije i ekstremnije JA nisam vidio niti prije niti kasnijie a da je prošlo samo sa bljedilom Vase i zamuckivanjem Žige narednih 40ak minuta te samo sa par masnica!
Što reći za Špehu i njegove fotke? Ma policajac ostaje uvjek policajac jesi vidio žandara kako je sve to arhivirao vrlo uspješno godinama stare fotke!